Zelfbewust Academy

Verbindende communicatie

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op ‘Geweldloze communicatie’ of ‘Verbindende communicatie’, zoals wij dat liever noemen. Verbindende communicatie is een manier van communiceren waarbij je met jezelf en de ander in verbinding blijft, verzet en weerstand voorkomt en beiden waarde creëert. Je leert op deze inspirerende dag hoe je helder, empathisch en doeltreffend kunt communiceren, op een manier waarbij je een duidelijk beeld krijgt van de behoeften van de ander en jouw eigen behoeften en verlangens op effectieve wijze weet te delen. 

Geweldloze of Verbindende Communicatie is een wijze van kijken, handelen en communiceren die er op gericht is om de kwaliteit van leven verder te verhogen. Deze manier van communiceren is bedoeld om ontmoetingen en gesprekken begripvol en respectvol te laten verlopen en de mate van verbondenheid binnen relaties te kunnen versterken. Deze manier van werken, waarvan Marshall Rosenberg de grondlegger is, wordt op allerlei plaatsen toegepast, denk aan werkplekken, scholen en politieke instellingen bijvoorbeeld, waar het gedachtegoed in de afgelopen jaren een grote bijdrage heeft geleverd. In deze workshop richten we ons vooral op de toepassingen die de methodiek heeft op de relaties die op dit moment belangrijk voor je zijn, denk aan partners, kinderen, ouders, familieleden, vrienden of specifieke collega’s bijvoorbeeld. Dat neemt niet weg dat de methodiek die je aangereikt krijgt in elke ontmoeting – op welk terrein dan ook – toepasbaar is.  

Wat deze methodiek zo bijzonder en effectief maakt is dat het uitgaat van eenheid, respect en overvloed en daarmee in veel gevallen tot win-win situaties leidt. Het is een manier van werken die je ondersteunt om je automatische reacties en patroneren te doorbreken, waardoor er op een open, onbevangen en oprechte manier gecommuniceerd wordt en een authentieke verbinding totstandkomt.

Om onze behoeften te vervullen, zullen we ze moeten uiten op een manier die werkt

"All criticism, insults and judgments vanish when we focus attention on hearing the feelings and needs behind the message. We realize that behind all the messages are just individuals with unmet needs appealing to us to contribute to their well-being. When we receive messages with this awareness, we never feel dehumanized by what others have to say to us"

Marshall B. Rosenberg

Deze workshop zal worden begeleid door Alies Zijlstra, mede-oprichter van Zelfbewust Academy en oprichter van Academic Vision. In beide organisaties houdt zij zich fulltime bezig met verbinden, of het nu om het begeleiden van leiders bij hun leiderschapsontwikkeling gaat, het verbinden van teams of groepen of iemand begeleiden om de verbinding met zichzelf te versterken.  Daarnaast wordt ze regelmatig gevraagd als er een conflict is tussen twee collega’s of als tijdens of na een crisissituatie de verbinding binnen een team even zoek is. Alies heeft grote waardering voor het gedachtegoed van Verbindend Communiceren en past deze methode al vele jaren toe in haar werk en privéleven. Ze heeft al vele mensen via workshops met deze manier van werken kennis laten maken. 

Alies hoopt je bij deze workshop te mogen ontvangen en kijkt ernaar uit om je te ontmoeten !

Wat brengt deze workshop jou?

Begeleider

Deze workshop wordt begeleid door Alies Zijlstra, leiderschapscoach, verbinder, 'teamdokter', mediator en mede-oprichter van Zelfbewust Academy.

Locatie

Deze workshop vindt plaats in de prachtige natuurrijke omgeving van Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Kosten

De toegangsprijs voor deze workshop bedraagt 167 euro (incl. cateringarrangement). 

Graag een zakelijke factuur? 
dan komt er btw bij.)

Bij de start van de workshop ontvang je een factuur / ontvangstbewijs.

Datum van aankomende workshop:

Kies jij voor verbindend communiceren?

Masterclasses in 't kort

✓  Korte maar inspirerende programma’s  
✓  Door begeleiders met zo’n 20 jaar ervaring
✓  Praktisch en direct toepasbaar
✓  Boordevol belangrijke inzichten 
✓  Bewuster van jezelf

✓  Op een mooie locatie in het groen
 
✓  Catering is inbegrepen

Je bent van harte welkom!

Vragen of meer info?

Of stuur een bericht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Masterclasses in 't kort

✓  Korte maar inspirerende programma’s
✓  Door begeleiders met zo’n 20 jaar ervaring
✓  Praktisch en direct toepasbaar
✓  Boordevol belangrijke inzichten 
✓  Bewuster van jezelf

✓  Op een mooie locatie in het groen
 
✓  Catering is inbegrepen

Je bent van harte welkom!

Vragen of meer info?

Of stuur een bericht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.