Zelfbewust Academy

Opleiding transformatief coachen

Tijdens deze opleiding maak je kennis met het Transformationeel Coaching Proces en zul je ervaren, ontdekken én leren hoe je op een natuurlijke, organische en haast vanzelfsprekende wijze, anderen kunt begeleiden bij een proces van bewustwording, heling, ontwikkeling en groei. Door toepassing van deze innovatieve methodiek creëren je cliënten in korte tijd een groeisprong in bewustzijn en blijvende doorbraak in de kwaliteit van leven. 

Transformatief coachen

Transformatief coachen is een vorm van coaching die verder gaat dan traditionele benaderingswijzen. Deze vorm van begeleiding draagt bij aan zowel bewustzijnsontwikkeling als heling en stelt de client in staat om een doorbraak in zijn of haar manier van zijn te ervaren. Het is dan ook niet voor niets dat cliënten met deze benaderingswijze in korte tijd een blijvende doorbraak in de kwaliteit van leven crëeren.

Omdat deze benadering zeer holistisch is opgebouwd en de opzet is gebaseerd op universele principes en wetmatigheden voor groei en ontwikkeling, boeken cliënten in een trajecten van maximaal vijf sessies grote vooruitgang.

Over de opleiding transformatief coachen

Tijdens deze opleiding leer je hoe je je cliënten begeleidt bij deze aanpak, zodat zij een transformatie doormaken in hun manier van zijn, zien, denken, voelen en handelen. Kort samengevat komt het hierop neer dat cliënten bij aanvang van het traject nog onbewust ‘vastzitten’ aan aspecten van het verleden, maar aan het eind van het traject een heldere en inspirerende visie hebben van de gewenste toekomst.

Tijdens dit programma creëren we met elkaar een omgeving waarbij je – middels ondersteuning van en aan elkaar – dit unieke coaching proces voor bewustwording, heling en persoonlijke ontwikkeling ook zelf kunt doorlopen en ondergaan.

Hierdoor ben je niet alleen in staat om de effectiviteit ervan zelf te kunnen ervaren, maar ook om het aangereikte proces, dat wij Transformationeel Coaching Proces (TCP) noemen, direct te kunnen toepassen bij de ondersteuning van anderen. Ook als je nog geen ervaring met coaching hebt. 

Onze ervaring is dat je hiermee je impact als coach significant vergroot, terwijl je paradoxaal genoeg hiervoor minder hoeft te ‘doen’ en minder hoeft te leunen op vaardigheden, tools en technieken.

Mensen begeleiden met een blijvende impact

"Het programma Transformationeel Coachen heeft me helderheid en richting gebracht. Met een model dat ik dagelijks gebruik als basis voor mijn werk én voor mijn persoonlijke ontwikkeling."

Thea - Psycholoog en Systeemtherapeut
INTENTIE

De opzet van dit programma vraagt jouw intentie om je niet alleen als coach, therapeut of leidinggevende maar ook als mens verder te willen ontwikkelen. Mocht dat op dit moment je wens zijn, dan ben je van harte welkom bij deze ervaringsgerichte opleiding. 

modules opleiding transformatief coachen

De eerste module biedt je een integrale kijk op de mens en zijn ontwikkeling en geeft diepgaande inzicht in de universele wetten en principes die werkzaam zijn als het over bewustzijnsontwikkeling en groei van mensen gaat. Deze wetten en principes vormen het uitgangspunt bij het Transformationele Coaching Proces dat in de volgende modules wordt geïntroduceerd 

Tijdens deze 4 modules leer je de opeenvolgende fasen waarin het Transformationeel Coaching Proces zich voltrekt. Je ervaart zelf wat dit bijzondere proces met je doet en wat het je brengt en leert hoe je stap voor stap anderen in dit proces kunt begeleiden.

Omdat je een andere deelnemer begeleidt in dit proces, doe je er meteen ervaring mee op en ben je direct in staat om anderen in dit proces te begeleiden. Mocht je al ervaring met coaching hebben, dan zul je meteen zien hoe je het aangereikte proces en de bijbehorende technieken in jouw coaching-aanpak kunt integreren. 

Wat brengt deze opleiding tot transformatie coach jou

De belangrijkste vruchten die je van deze opleiding plukt, zijn: 

Begeleider

Dit programma wordt begeleid door Simone van Wijk, directeur van het Centrum voor Transformatieve Therapie en directeur van Holos Recovery Retreats. Zij heeft vele cliënten middels deze methodiek begeleid  in een proces van bewustzijnsontwikkeling, heling en persoonlijke groei.

 

Locatie

De opleiding Transformatief Coachen vindt plaats in de prachtige natuurrijke omgeving van Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Kosten

De investering voor de opleiding Transformationeel Coachen is  €875,- excl. BTW
Dat is inclusief:

✓  3 Opleidingsdagen
✓  7 dagdelen

Dit bedrag is exclusief catering en BTW 

Opleidingsdagen in 2024
Deelnemers over de opleiding transformatief coachen
Sam
  Sam

  Coach

  “Mijn deelnamen aan TC ervaar ik als een absolute katalysator in mijn eigen levens vreugde. Een van de belangrijkste resultaten van de opleiding is dat ik authentieker ben gaan leven. Het simpele en o zo krachtige model heeft mij hele fijne handvatten gegeven waardoor ik moeiteloos veel sneller tot de essentie kom met cliënten. Wat ik bijzonder vind aan de opleiding is dat je zelf volledig door het transformatie proces gaat. Hierdoor kan ik nu veel beter invoelen wat mijn cliënten ervaren.”

  Ellen
   Ellen

   Coach

   "Door deze opleiding heb ik meer inzicht gekregen in mezelf en anderen. Het direct toepassen en ervaren van de theorie tijdens de opleiding was erg waardevol. Heel bijzonder ook om het proces van Transformational Coaching zelf te doorlopen. Het voelde als een verbindende en leerzame reis die we met elkaar hebben gemaakt."

   Anneke
    Anneke

    GZ-Psycholoog

    "Deze opleiding heeft mij veel gebracht zowel persoonlijk als in mijn werk als psycholoog. Het was een intensieve maar prachtige zoektocht naar de kern van mezelf. Het heeft me duidelijk gemaakt wat me inspireert en gelukkig maakt. Door dit proces zelf aan te gaan en te doorleven lukt het om dit op een hele natuurlijke manier over te brengen op mijn clienten, wat een toevoeging voor mijn vak is."

    Wil jij ook coachen op een natuurlijke en vanzelfsprekende wijze?

    Algemeen

    De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

    ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

    In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

    ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

    In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

    ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

    Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

    Vragen of meer info?

    Of stuur een bericht

    Algemeen

    De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

    ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

    In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

    ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

    In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

    ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

    Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

    Vragen of meer info?

    Of stuur een bericht

    Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.