Als collega’s van Zelfbewust Academy streven we ernaar om zoveel mogelijk vanuit bewustzijn, verbondenheid en leiderschap in ons werk en leven te staan. Vanuit die intentie groeit ook ons bewustzijn van het effect dat onze keuzes en handelen heeft op het milieu.

Op dit moment bekijken wij wat we (nog meer) kunnen doen om ons werk zo ‘duurzaam’ mogelijk te kunnen uitvoeren.  Zo hebben we er al bij de oprichting al voor gekozen om een ‘papierloze’ organisatie te zijn, wat ons aardig lukt, omdat alle communicatie (met deelnemers, cliënten, leveranciers ed) via internet verloopt en we in de programma’s zelden hand-outs uitreiken.

Onze locatie Landgoed Zonheuvel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en doen er veel aan om op het milieu te sparen. Zij hebben de Golden Green key ontvangen.

Met de introductie van vele nieuwe retraites in het buitenland, hebben we ervoor gekozen om voor iedere deelnemer aan onze retraites de extra CO2-uitstoot die zijn of haar reis met zich meebrengt, te compenseren.

Veel van onze collega’s eten vegetarisch en tijdens de retraites die we begeleiden, bereiden we enkel vegetarische maaltijden.