Zelfbewust Academy

Transformatieve therapie

Een inspirerend en effectief programma voor psychologen , waarin je een innovatieve en effectieve methodiek krijgt aangereikt waarmee je jouw cliënten op een eenvoudige en natuurlijke wijze kunt begeleiden in een proces van heling, bewustwording en transformatie, waardoor ze in korte tijd (een traject van vijf sessies) een blijvende  doorbraak in de kwaliteit van leven crëeren.

Transformatieve therapie is een nieuwe therapievorm, die verder gaat dan traditionele therapieën in die zijn dat deze benaderingswijze naast therapie of heling vooral ook bijdraagt aan bewustzijnsontwikkeling en de capaciteit van de cliënt om zijn of haar verlangens te kunnen vervullen. Het is dan ook niet voor niets dat cliënten met deze benaderingswijze in korte tijd een blijvende doorbraak in de kwaliteit van leven crëeren.

Het uitgangspunt van Transformatieve Therapie is dat wanneer iemand langdurige klachten ervaart als chronische stress, somberheid, vermoeidheid of leegte, de dieperliggende oorzaak vaak te vinden is bij één of meerdere behoeften of verlangens die niet vervuld zijn. Wij spreken in dat geval dan ook niet van een ‘stoornis’ wat impliceert dat er iets ‘mis’ zou zijn, iets wat door een behandeling dient te worden ‘gerepareerd’ of ‘weggenomen’, maar van een ‘verstoring ‘ in iemands ontwikkelings- en groeiproces. Hierdoor is de client zich onvoldoende bewust van zijn of haar verlangens en de patronen die hij of zijn ongemerkt in de weg laat staan om deze te kunnen vervullen. De kern van herstel is dan ook de ontwikkeling van zelfbewustzijn en dat is nu precies waar Transformatieve therapie aan bijdraagt. 

Omdat deze benadering zeer holistisch is opgebouwd en de opzet is gebaseerd op universele principes en wetmatigheden voor groei en ontwikkeling, boeken cliënten in korte tijd (trajecten van vijf sessies) grote vooruitgang.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je je cliënten begeleidt bij deze aanpak, zodat zij een transformatie doormaken in hun manier van zijn, zien, denken, voelen en handelen. Kort samengevat komt het hierop neer dat cliënten bij aanvang van het traject nog onbewust ‘vastzitten’ aan aspecten van het verleden, maar aan het eind van het traject een heldere en inspirerende visie hebben van de gewenste toekomst.

Mensen in korte tijd helpen met een blijvende impact

"Het programma Transformatieve Therapie heeft me helderheid en richting gebracht. Met een model dat ik dagelijks gebruik als basis voor mijn werk én voor mijn persoonlijke ontwikkeling."

Thea - Psycholoog en Systeemtherapeut
leren door het zelf te ondergaan

Tijdens deze opleiding creëren we met elkaar een omgeving waarbij je (door middel van ondersteuning van elkaar) dit unieke proces van bewustzijnsontwikkeling ook zelf doorloopt.

De bedoeling hiervan is niet alleen om de door ons aangereikte methodiek direct in de praktijk te kunnen brengen, maar ook om het proces zelf te ondergaan zodat je effectiviteit ervan zelf kunt ervaren. In die zin draagt het volgen van deze opleiding bij aan zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling. 

De opzet van het programma vraagt dan ook jouw intentie en bereidheid om je niet alleen als psycholoog, maar ook als mens verder te willen ontwikkelen. Mocht dat op dit moment jouw wens en intentie zijn, dan ben je van harte welkom bij dit unieke programma!

5 modules

De eerste module biedt je een integrale kijk op de mens en zijn ontwikkeling en geeft diepgaande inzicht in de universele wetten en principes die werkzaam zijn als het over bewustzijnsontwikkeling en groei van mensen gaat. Deze wetten en principes vormen het uitgangspunt bij het Transformationele Therapie Proces dat in de volgende modules wordt geïntroduceerd 

Tijdens deze 4 modules leer je de opeenvolgende fasen waarin het Transformatieve Therapie Proces zich voltrekt. Je ervaart zelf wat dit bijzondere proces met je doet en wat het je brengt en leert hoe je stap voor stap anderen in dit proces kunt begeleiden.

Omdat je een andere deelnemer begeleidt in dit proces, doe je er meteen ervaring mee op en ben je direct in staat om anderen in dit proces te begeleiden. Mocht je al ervaring met coaching hebben, dan zul je meteen zien hoe je het aangereikte proces en de bijbehorende technieken in jouw coaching-aanpak kunt integreren. 

Wat brengt deze opleiding jou

Begeleider

Dit programma wordt begeleid door Simone van Wijk, directeur van het Centrum voor Transformatieve Therapie en directeur van Holos Recovery Retreats. Zij heeft vele cliënten middels deze methodiek begeleid  in een proces van bewustzijnsontwikkeling, heling en persoonlijke groei.

Locatie & Data

De eerstvolgende opleiding Transformatieve Therapie vindt van 10 t/m 12 oktober a.s. plaats in de prachtige natuurrijke omgeving van Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn. Op dit landgoed kun je overnachten mocht je dat willen. 

Kosten

De investering voor de opleiding Transformatieve Therapie bedraagt €875,- (excl. BTW & exclusief het cateringarrangment)

Dat is inclusief:

✓  3 Opleidingsdagen (7 dagdelen)

Opleidingsdagen in 2024
Deelnemers over deze Opleiding
Hélene
  Hélene

  Psychotherapeut

  "Veel geleerd in deze driedaagse opleiding, een waardevolle aanvulling op reguliere methodieken. En gezien de lange wachtlijsten is kortdurende therapie, met voldoende diepgang, erg welkom".

  Anneke
   Anneke

   GZ-Psycholoog

   "Deze opleiding heeft mij veel gebracht zowel persoonlijk als in mijn werk als psycholoog. Het was een intensieve maar prachtige zoektocht naar de kern van mezelf. Het heeft me duidelijk gemaakt wat me inspireert en gelukkig maakt. Door dit proces zelf aan te gaan en te doorleven lukt het om dit op een hele natuurlijke manier over te brengen op mijn clienten, wat een toevoeging voor mijn vak is."

   Daphne
    Daphne

    Orthopedagoog-generalist

    "Hele waardevolle opleiding! Ik ervaar dat mijn cliënten in korte tijd grote stappen kunnen maken met deze methodiek ."

    Charlotte
     Charlotte

     GZ Psycholoog

     "Het waren hele mooie dagen, zeer bruikbaar, inspirerend en met grote transformatie!"

     Wil jij jezelf als psycholoog verder ontwikkelen?

     Algemeen

     De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

     ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

     In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

     ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

     In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

     ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

     Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

     Vragen of meer info?

     Of stuur een bericht

     Algemeen

     De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

     ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

     In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

     ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

     In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

     ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

     Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

     Vragen of meer info?

     Of stuur een bericht

     Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.