Zelfbewust Academy

Ons team

Wij zijn specialisten op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei, innerlijk leiderschap, lichaamswerk, systemisch werk en emotionele release. Wat we met elkaar delen is een liefde voor mensen en een passie voor ontwikkeling.    

Wat onze coaches en facilitators kenmerkt is onze open, warme en compassievolle benadering, die tegelijkertijd pragmatisch, doortastend en resultaatgericht is.

Alies Zijlstra

Als mede-oprichter van Zelfbewust Academy draag ik met een warm hart en open mind bij aan bewustzijnsontwikkeling. Naast de begeleiding van de Psychologen Circle en Artsen Circle coördineer ik de ontwikkeling en uitvoering van in-company programma’s.

Wat daarbij bijdraagt is mijn jarenlange ervaring als directeur van Acadamic Vision, een netwerkorganisatie die vele in-company programma’s verzorgt voor universiteiten en hoge scholen. In deze rol begeleid en ondersteun ik vooral directeuren en managementteams bij bewust leiderschap.

Mijn vier lieve dochters zijn een prachtige spiegel voor mij; naast mijn liefdevolle partner vormen zij mijn veilige en warme thuisbasis, van waaruit ik iedere keer vertrek om even later weer heerlijk ‘thuis’ te kunnen komen.

John Schrederhof

Mijn levensmissie is om mensen te inspireren tot bewustzijnsontwikkeling en bij te dragen aan een samenleving waar iedereen zich veilig, vrij, vitaal, verbonden en gelukkig voelt. Deze missie heeft mij ertoe bewogen om Zelfbewust Academy op te richten. 

Ik heb een passie voor het ontwikkelen en begeleiden van bewustwordingsprogramma’s die deelnemers ondersteunen een groeisprong in zelfbewustzijn te bewerkstelligen en een doorbraak in de kwaliteit van leven en werk te creëren. 

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik verschillende programma’s, waaronder diverse Circles, retraites en opleidingen. In de afgelopen 23 jaar heb ik ruim 25000 mensen mogen begeleiden .

Daarnaast ben ik oprichter van verschillende stichtingen zoals Dream4kids, The Happy Generation en Vrienden van de Aarde. 

Naast dit prachtige werk blijft mijn grootste liefde kwaliteitstijd doorbrengen met mijn levenspartner Alies en mijn drie fantastische zoons.

Odette de Theije

Binnen Zelfbewust Academy ben ik één van de docenten van de opleiding Integraal Coachen en faciliteer ik de module Systemisch Coachen. Daarnaast begeleid ik als co-facilitator de retraites ‘Apotheose’ en ‘Roots’.

Sinds 20 jaar ben ik werkzaam als integraal psychiater, leidinggevende en daarnaast als coach/trainer, met een systemische focus.

Ik ben opgeleid in familie- en organisatieopstellingen, tegenwoordig vaker systemisch werken genoemd en begeleid mensen en teams in hun ontwikkeling. Voor mij is het systemisch kijken onlosmakelijk verbonden met mijn zijn en dat integreer ik dan ook altijd in mijn werk.

Naast mijn gezin is een van mijn grote passies het theater, waarin ik ook zelf speel. Dit ervaar ik als een bijzondere manier om verbinding te creëren.

Gerdien Jansen

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik de Kindercoaches Circle.

Ik ben op mijn plek en dankbaar als ik kinderen, jongeren, hun ouders en andere volwassenen mag begeleiden tijdens hun zoektocht naar (zelf)vertrouwen, hun eigen ik en antwoorden op hun levensvragen. Groeien in bewustwording is dan de beloning.

Eerder was ik 21 jaar lang werkzaam in het basisonderwijs in allerlei functies en volgde ik o.a. opleidingen tot adjunct-directeur basisonderwijs, Human Dynamics-coach en het masterjaar bij de Magie van Kindercoaching. Ook schreef ik het boek ‘de Sterrenplukmachine’.

Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige dochter en zoon. Ik ben intuïtief en invoelend en voel me liefdevol verbonden met kleine en grote mensen. Naast muziekliefhebber ben ik iemand die heel graag in de natuur is.

Wilko Iedema

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik de module Lichaamsgericht Coachen van de Opleiding Integraal Coachen.Mijn grote passie is werken met mensen door bewust en respectvol aanraken en zelfonderzoek. Ik ben ervaringsdeskundig en durf met liefde, vertrouwen, empathie en eerlijkheid contact te maken, aan te pakken en tot het hart van de zaak door te dringen.

Door mijn natuurlijke bezieling en onbegrensde nieuwsgierigheid blijft het Rebalancing Lichaamswerk ontvouwen, vernieuwen en ontwikkelen.

Sinds 1982 begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van Rebalacing en lichaamsgerichte therapie. Ik leef met het besef dat het

leven een proces is, en dat waar mensen ook mee komen in mijn praktijk en in de thema- groepen niet vraagt om oplossingen maar om reflectie, onderzoek, inzicht en belichaming en acceptatie.

Ik ben opgeleid in Rebalancing, counseling, Rebirthing, Primal therapie, meditatiebegeleiding, The school for the Work of Byron Katie, Arun Conscious Touch en Arun thai Yoga healing Massage. 

Yvonne Lonis

Als docent van de opleiding Transformational Trainer ben ik betrokken bij Zelfbewust Academy. Daarnaast begeleid ik voor de Academy regelmatig familie-opstellingen.

Ik werk al ruim vijfentwintig jaar als trainer en coach.
Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met opstellingen en systemisch werk en ben mezelf vanaf dat moment hierin gaan specialiseren.

Als docent aan het Bert Hellingerinstituut leid ik in binnen- en buitenland mensen op in het systemisch werk en het begeleiden van opstellingen. Daarnaast werk ik als systemisch coach.

Ik ben getrouwd en ben moeder van twee kinderen.

Heidi Hessing

Binnen Zelfbewust Academy ben ik o.a. programmaleider van de Social Workers Circle.

Een echte natuurjunkie kun je mij wel noemen! Graag ga ik op pad de natuur in, waar ik me volledig kan ontspannen en kan opladen: of het nu wandelen, schaatsen, fietsen, skiën, duiken of zeilen is.

Naast facilitator en coach ben ik werkzaam als regiomanager in de jeugdzorg.

Mijn leven deel ik met mijn lieve man en drie prachtige dochters.

Simone van Wijk

Binnen Zelfbewust Academy ben ik medeoprichter van de Psychologen Circle, begeleider bij Emotionele Release en docent bij de opleiding Transformatieve Psychologie. 

Ik heb een passie voor bewustwording, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ervaar het als een mooie uitdaging om mijn achtergrond als psycholoog te integreren en te combineren met coaching en spiritualiteit.

Mijn missie hierbij is om bij te dragen aan de bewustwording van psychologen en de transformatie van de geestelijke gezondheidszorg.

Ik inspireer en begeleid mensen om zichzelf te zijn en te blijven in het werk dat ze doen: om zich vanuit autonomie en vrijheid te kunnen verbinden met hun cliënten, om hen met eenvoud en in samenwerking te begeleiden naar meer rust, voldoening en geluk.

Persoonlijk houd ik van het samen-zijn met mijn dierbaren, dieren en de natuur, reizen, onderzoeken en zwemmen.

Arnold Timmerman

Binnen Zelfbewust Academy verzorg ik de tweedaagse module over Mental Coaching, die deel uitmaakt van de opleiding Integraal Coachen.

Na diverse spirituele ervaringen kruiste op 30-jarige leeftijd The Journey van Brandon Bays mijn pad. In 2,5 maand rondde ik de Opleiding tot Journey Practitioner af, waarna ik verhuisde naar Wales en vervolgens met Brandon Bays 4 jaar lang de wereld rondtrok om het Journey curriculum te faciliteren. In 2012 kwam mijn eerste boek ‘Leadingship’ uit, gevolgd door ‘Meesterschap in Coaching’, ‘Finding Your Breath’ en ‘Zelfsturing’ (co-auteur)

Zeven jaar geleden hebben ik met mijn gezin het roer omgegooid. We zijn naar de bergen in Zuid-Spanje geëmigreerd om daar te kunnen genieten van een levensstijl en een internationaal open-minded gemeenschap. Ons leven is inmiddels verrijkt door een mooie beestenboel en een stukje biologisch paradijs waar we ieder seizoen letterlijk de vruchten van plukken.

Anouk Smulders

Binnen Zelfbewust Academy ben ik co-facilitatorbij een aantal retraites, waaronder ‘Emotionele Release’, ‘Apotheose’ en ‘Roots’.

Mijn missie is om mensen te ondersteunen om vanuit een hoger bewustzijn een vervullend leven te leiden. Als facilitator creëer ik een veilige ruimte om te leren over jezelf, om los te laten wat je niet meer dient en om in contact te komen met je innerlijk weten. Technieken zoals ademwerk, energetisch lichaamswerk, yoga en stembevrijding ruimen blokkades op en zorgen zo voor een hoger zelfbewustzijn en meer contact met intuïtie.

Thuis in Tilburg leer ik dagelijks van mijn grootste leermeesters in dit leven, mijn kinderen Rosa Lúz en Xavi. Een passie heb ik voor yoga, bootcamp, paarden, skiën, Spaanstalige landen, zingen, dansen in de zon én mijn eigen bewustzijns- en intuïtieve ontwikkeling.

Thea Voors

Binnen Zelfbewust Academy lever ik een bijdrage aan de opleiding Transformatieve Psychologie.

Binnen mijn werk ben ik veel bezig met verbinding in gezinnen. Verbinding van ouders met zichzelf, met elkaar, met hun kinderen. Ik ben opgeleid als psycholoog en systeemtherapeut en werk met veel energie en voldoening binnen de geestelijke gezondheidszorg voor jeugd van 0-18 jaar.

Samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Amstelveen. In mijn vrije tijd ben ik graag in beweging. Liefst op de fiets, op plekken waar ik nog niet eerder ben geweest, of met een racket en bal op een padelbaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.