Zelfbewust Academy

Transformationele ademcoaching

Tijdens deze opleiding leer je hoe je als coach, therapeut of psycholoog, transformationele ademsessies kunt inzetten om cliënten te helpen om onderdrukte emoties te doorvoelen en los te laten, waardoor zij meer innerlijke rust, energie en levensvreugde ervaren. Deze techniek die doorgaans ’transformational breathing’ wordt genoemd, wordt op steeds grotere schaal toegepast, wat heel begrijpelijk is als je het effect ervan zelf hebt ervaren. Steeds meer mensen ontdekken ademwerk, als het instrument voor een betere gezondheid, stress- en emotieregulatie, persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Als coach of therapeut ondersteun je je client op verschillende manieren om een groeisprong in ontwikkeling of een doorbraak in de kwaliteit van leven te creëren. Een van de belangrijkste aandachtspunten daarbij is om een client te begeleiden bij het loslaten van onderdrukte emoties . Is de client met jouw hulp daartoe in staat , dan zal hij of zij immers structureel meer energie, innerlijke rust, ruimte en levensvreugde ervaren.

Net als ons lichaam is onze adem sterk verbonden met onze gevoelswereld en is daarmee van grote invloed op ons gevoel van welbevinden. Zo kunnen we ademloos toezien of naar adem snakken en een zucht van verlichting slaken. In de loop van ons leven kunnen we adempatronen ontwikkelen waarmee we onze emoties controleren en niet hoeven te voelen wat er werkelijk in ons omgaat.

Dat kan tot allerlei gevolgen en klachten leiden zoals een oppervlakkige, onregelmatige of hoge ademhaling, kortademigheid, benauwdheid, hyperventilatie, angsten, stress, hoofdpijn, spierspanning en vermoeidheid.  Tijdens deze opleiding krijg je een heldere kijk op het belang van adem en ontdek, ervaar en leer je hoe je de techniek van transformationeel ademen kunt inzetten om anderen te begeleiden bij een proces van emotionele release en het verhogen van welzijn . 

Adem is hét instrument voor meer energie, rust en geluk

Transformationele ademsessie

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een client kunt begeleiden bij een transformationele ademsessie. Naast het feit dat een dergelijke sessie de client ondersteunt om emoties, spanningen en blokkades die in het lichaam zitten op een zachte maar diepgaande manier los te laten, heeft iedere sessie nog andere positieve voordelen voor je client. Zo ondersteunt het de client om:

- beter te aarden en te gronden, waardoor hij of zij een stabiele basis en meer vertrouwen ervaart.

- belemmerende patronen te doorbreken, waardoor hij of zij meer vreugde ervaart.

- meer zuurstof in het lichaam op te nemen, waardoor hij of zij meer energie en helderheid ervaart.

- een sterkere verbondenheid met je innerlijke wezen te creëren, waardoor hij of zij innerlijke rust en harmonie ervaart.

- het hart(centrum) verder te openen, waardoor hij of zij meer compassie en liefde voelt.

Na het afronden van deze opleiding:

 • Heb je een helder beeld van de specifieke invloed die adem(haling) heeft op ons geestelijk en lichamelijk welzijn
 • Ben je je bewust van de verschillen tussen transformationeel ademen en andere ademhalingstechnieken
 • Heb je zelf de impact ervaren van een transformationele ademsessie. 
 • Ben je in staat om clienten op deskundige wijze te begeleiden bij transformationele ademsessies 
Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Deze module biedt je een belangrijke basis door je inzicht te geven in de fysiologie van de ademhaling. Je ontdekt hoe de adem kan worden gezien als een afstandsbediening van de gevoelswereld van jouw cliënt. Een goed begrip van de fysiologie en het effect dat de adem heeft op fysiek, emotioneel, metaal en spiritueel niveau vormt een belangrijke voorwaarde voor het kunnen faciliteren van een Transformationele Coachingsessie

Tijdens deze module bekwaam je jezelf in het observeren van het adempatroon van je cliënt. De uitspraak ‘Zoals je ademt, zo leef je’, leer jij begrijpen en toepassen in de ademsessies met jouw cliënten. Je leert hoe je het lezen van het adempatroon kunt omzetten in ondersteuning in jouw werk als ademcoach.

In deze module wordt duidelijk welke plek Transformationele Ademsessies hebben in het brede palet van ademtechnieken. Ook leer je in deze module wat de effecten kunnen zijn op je cliënt. We zetten kaders om te zorgen voor een krachtige én veilige sessie. Dat doen we door onder anderen aandacht te geven aan de opbouw en fasering van de ademsessie, de mogelijke effecten en de contra indicaties.

Het creëren van een veiligheid en ruimte voor je cliënt is van groot belang om processen die zich spontaan willen ontvouwen ook daadwerkelijk te kunnen laten ontvouwen. In deze module leer je hoe je jezelf grondt en tegelijkertijd openstelt voor je intuïtie. Je ontwikkelt een coach-houding die gaat over het juiste ‘niet-doen!’

In deze module leer je wat je wel kunt  ‘doen’ om je cliënt te ondersteunen in haar ademproces. Je ontdekt en leert hoe je met acupressuur punten de transformatie van energie tijdens een transformationele ademsessie kunt katalyseren en kanalyseren.

Transformationele Ademcoaching zet energieën in beweging en geeft het onderbewuste de ruimte om boven te laten komen wat zich tijdens het proces wil aandienen. Tijdens dit onderdeel van de opleiding leer je omgaan met zowel de fysieke, emotionele, mentale als spirituele effecten van de ademsessie die je begeleidt.

Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

Voor iedereen die zich diepgaand in de wetenschap en eeuwenoude wijsheid van transformationeel ademen wil verdiepen en deze techniek wil kunnen toepassen bij de begeleiding van anderen. Deze opleiding is dan ook vooral van grote waarde voor:

Begeleider

Anouk Smulders werkt als coach, trainer en facilitator en begeleidt al ruim 8 jaar mensen (individueel en in groepen) op het gebied van transformationeel ademwerk. 

Locatie

Deze opleiding begeleiden we op het prachtige landgoed Zonheuvel in Doorn

Investering

857 euro (excl. BTW en cateringkosten).

Eerstvolgende programma:
Deelnemers over deze Opleiding
Saar
  Saar

  "De opleiding in het kort: fantastisch! Deze drie dagen omvatte voor mij alles wat ik wilde weten en nodig heb om verder te gaan met verbonden ademhaling. De begeleiding en passie van Anouk werken aanstekelijk en geven me vertrouwen. Ze staat letterlijk en figuurlijk achter je om je te begeleiden in jouw proces"

  Wil jij erbij zijn?

  Algemeen

  De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

  ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

  In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

  ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

  In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

  ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

  Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

  Vragen of meer info?

  Of stuur een bericht

  Algemeen

  De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

  ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

  In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

  ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

  In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

  ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

  Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

  Vragen of meer info?

  Of stuur een bericht

  Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.