Zelfbewust Academy

Chakra psychologie

Tijdens deze workshop ontdek je hoe je kennis van het chakra-systeem kunt inzetten om je bewust te worden van belemmerende patronen, de mate van energie, vertrouwen, levenslust en innerlijke kracht die je ervaart te verhogen, je lichamelijke en geestelijke welzijn te verhogen en een doorbraak in de kwaliteit van leven te creëren. 

Een mens met al zijn kwaliteiten, gevoelens, behoeften, angsten, verdedigingsmechanismen, verlangens, overtuigingen, aannames, gedragspatronen, gewoontes, normen, verslavingen enz. is een complex wezen en is vanwege die complexiteit moeilijk te doorgronden.

Maar wat de meeste mensen nog niet weten is dat het chakra-systeem structuur, ordering en overzicht brengt in deze ogenschijnlijke chaos, wat het mogelijk maakt om jezelf en anderen veel makkelijker en sneller te kunnen begrijpen en doorgronden.   

Kennis van de chakra’s biedt je een uitgebreide plattegrond en betrouwbare navigator, die je vertelt waar je vastloopt of juist ‘uit de bocht vliegt’ en hoe je weer in balans komt. Om  deze plattegrond te kunnen gebruiken hoef je overigens niet in het bestaan van chakra’s te geloven.

Tijdens deze workshop krijg je een heldere en nuchtere kijk op het systeem van chakra’s en leer je vanuit een chakra-perspectief cliënten waar te nemen en te begeleiden. Je ontdekt en ervaart zelf hoe je kennis van het chakra-systeem kunt inzetten om jezelf en anderen te ondersteunen een shift in bewustzijn, een betere balans en een doorbraak in de kwaliteit van leven te creëren. 

De meeste holistische navigator voor groei en creatie

"Chakra-psychologie"

De basis van de chakraleer is energie , in de breedste zin van het woord. De motor van de energiestroom in ons lichaam wordt gevormd door de chakra's, wat Sanskriet is voor 'wiel' of 'werveling'. Een chakra die uit balans is vormt een blokkade voor deze energiestroom en heeft vergaande consequenties voor ons welzijn, ontwikkeling en kwaliteit van leven.

Wat deze workshop zo bijzonder maakt, is dat je ontdekt dat aan elk chakra specifieke overtuigingen, angsten en gedragspatronen gekoppeld zijn, die een blokkade kunnen veroorzaken. Deze ontdekkingsreis biedt dan ook een zeer leerzaam en fascinerend proces met vele 'aha'-momenten.

Na het afronden van deze cursus:

 • Heb je grondige kennis van de werking van het chakra-systeem en de wetmatigheden die daarbinnen gelden
 • Krijg je een compleet en holistisch beeld van hoe wij als mens in elkaar zitten en functioneren
 • Kun je patronen die je bij jezelf of anderen ontdekt direct koppelen aan de betreffende chakra’s die uit balans zijn
 • Maak je een nieuwe groeisprong in je bewustzijn en ontwikkeling door 
 • Krijg je inzicht in oefeningen die je kunt doen om chakra’s in balans te houden of ter brengen.
Per chakra ontdek je:

Welke geboorterechten, kernkwaliteiten, doelen, functionaliteiten, levensgebieden, hormonen en lichaamsdelen aan het chakra gekoppeld zijn

Welke overtuigingen, angsten, emoties, gedragspatronen en gewoontes een disbalans in het chakra teweegbrengen en wat de gevolgen en symptomen hiervan zijn.

In hoeverre het chakra bij jou wel of niet in balans is, en of het op dat moment inactief dan wel overactief is. Je wordt je bewust van wat de gevolgen daarvan voor jou en je leven zijn.

Voor wie is deze cursus ontwikkeld?

Voor iedereen die zich diepgaand in de achtergrond en psychologie van de chakra’s wil verdiepen en de inzichten wil gebruik om zichzelf en anderen verder te helpen ontwikkelen. Deze cursus is vooral van grote waarde voor:

Begeleider

John Schrederhof is oprichter van Zelfbewust Academy en maakte ruim 30 jaar geleden voor het eerst kennis met het chakra-systeem toen hij in Zuidoost-Azië woonde. Sindsdien heeft hij zijn kennis en ervaring met het werken met dit prachtige systeem verder verdiept en vergroot. 

Locatie

Deze workshop begeleiden we op het prachtige landgoed Zonheuvel in Doorn. We starten om 9:00 uur en zullen uiterlijk 17:30 uur het programma afronden. 

Kosten

157 euro (excl. cateringarrangement)).

Graag een zakelijke factuur? Dan komt er BTW bij.

Bij de start van deze workshop omvang je een betaalbewijs of factuur en verzoeken we je het cateringarrangement bij de receptie van het Landgoed te voldoen.

Datum aankomende workshop:
Deelnemers over deze workshop
  Janneke (coach en trainer)

  'Deze workshop voelde voor mij als een reset. Door enerzijds informatie over de chakra's en de daarbij behorende patronen, overtuigingen en angsten, en anderzijds de oefeningen gericht op de chakra's, voel ik meer innerlijke rust. Ook heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen 'chakra-kaart' en weet ik wat me kan ondersteunen om mijn chakra's in balans te brengen'

   Charlotte (GZ psycholoog)

   'Een prachtige en inspirerende workshop! Een mooie combinatie van de theorie van de chakra's en de praktijk. Waaraan kun je merken dat een chakra uit balans is? En, wat kun je vervolgens doen om meer balans te vinden? Om deze kennis te kunnen toepassen in mijn eigen leven, maar ook in mijn werk met cliënten, heeft mij veel gebracht. Een stuk dichter bij mezelf en weer een stapje dichter naar een bewuster leven'

   Wil jij erbij zijn?

   Algemeen

   De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

   ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

   In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

   ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

   In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

   ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

   Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Algemeen

   De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

   ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

   In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

   ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

   In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

   ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

   Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.