Circles zijn doorlopende programma’s en inspirerende communities die professionals ondersteunen om zichzelf op het gebied van (zelf)bewustzijn, persoonlijke groei, innerlijk leiderschap en spiritualiteit (authenticiteit/zingeving) blijvend te kunnen ontwikkelen.

Deelname aan een Circle biedt op de eerste plaats veel voordelen voor de leden zelf (denk aan zelfzorg en zelfreflectie), maar draagt eveneens bij aan de professionele ontwikkeling van elke deelnemer en daarmee aan iedereen met wie hij of zij op het werk in contact staat.  Dat de deelnemers veel waarde creëren blijkt wel uit het feit dat de meesten van hen die zich zes jaar geleden bij de eerste Circles aansloten, nog steeds lid zijn en recentelijk aan hun zesde seizoen zijn begonnen.

Lidmaatschap van een Circle van Zelfbewust Academy biedt je iets dat je maar op weinig plaatsen vindt: een vertrouwde, harmonische en zeer inspirerende omgeving die je aanmoedigt om:

• je innerlijk leiderschap te versterken (waardoor je je werk en leven inricht op een manier die het beste bij je past en de meeste voldoening schept).
• verder te ontwikkelen als mens (en steeds meer inspiratie, levenslust en kracht kunnen ervaren)
• meer te ontdekken over wie je echt bent (om zodoende meerdere kernkwaliteiten te kunnen inzetten)
• bewuster in je werk en leven te staan (en keuzes te maken die tot geluk en vervulling leiden)
• je communicatie en relaties met anderen verder te verdiepen (waardoor je het gevoel van vertrouwen en verbondenheid verder versterkt)
• steeds dichter bij jezelf te komen (waarmee je je gevoel van autonomie en innerlijke vrijheid verder verhoogt)
• een hogere mate van zelfacceptatie te creëren (waardoor je meer innerlijke rust ervaart)
• verder te groeien als professional (en de mate van vervulling en effectiviteit op je werk verder te verhogen)

De facilitator van een Circle creëert een context waarin je de veiligheid, ruimte en het respect en vertrouwen ervaart om eerlijk te zijn naar jezelf en oprecht naar anderen. Zo wordt je als lid de ruimte gegeven om te zijn wie je werkelijk bent en je aangemoedigd jezelf verder te ontwikkelen in een tempo dat bij en voor jou past.

Momenteel bestaan er Circles voor coaches, kindercoaches, facilitators, trainers, psychologen, orthopedagogen, social workers, artsen, verpleegkundigen, leiders van organisaties, coachend leidinggevenden en ZZP-ers. In 2021 gaan we van start met Circles voor docenten, verloskundigen en fysiotherapeuten.

Waneer een Circle wordt gevormd, wordt er na enige tijd een energie en kracht geactiveerd die, mede door de steun aan elkaar, maakt dat je eigen inspiratie en kracht wordt vermenigvuldigd. Dat klinkt nogal mystiek, maar is echter een zeer praktisch fenomeen dat refereert naar de inspiratie en kracht die automatisch in het leven geroepen wordt, wanneer meerdere mensen hun krachten bundelen voor hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Het gezamenlijk bewustzijn van de leden van een Circle versterkt en verhoogt de individuele niveaus van bewustzijn, het (zelf)vertrouwen en de persoonlijke kracht tot nieuwe en grotere hoogtes.

Ook al zijn Circle-leden veelal mensen die succesvol zijn in wat zij doen en ondernemen, iedereen kent in het werk of leven momenten, waarbij pijnlijke ervaringen of tegenvallers je enthousiasme en energieniveau aantasten. We kennen allemaal momenten waarop we zonder aanwijsbare reden ontmoedigd zijn of zelfs ‘in de put’ zitten en de neiging hebben om iets of iemand op te geven. Niemand is de hele tijd opgeladen en vol vertrouwen. In een dergelijke fase van twijfel, lusteloosheid of angst kan de steun van anderen je helpen om je commitment, vertrouwen en energie weer op peil te brengen. Op dergelijke momenten is het belangrijk om op de steun van gelijkgestemden terug te kunnen vallen en je intenties en visie voor een nieuwe werkelijkheid helder te krijgen.

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om de kracht en meerwaarde van de deelname aan een Circle te omschrijven op een manier die je verstandelijk zult begrijpen. De verbondenheid die op zijnsniveau ontstaat kan alleen door persoonlijke ervaring volledig worden ‘begrepen’ en op waarde worden geschat.

Deelname aan een Circle heeft als doel om langzaam maar zeker tot de kern van je wezen te komen , je volledige potentieel tot bloei te laten komen en een leven van diepgaande vervulling te leiden.  Mocht ook jij hierna verlangen ervaren op dit moment, dan ben je van harte welkom bij de Circle die het beste bij jou past.

Voor meer informatie, bel ons op 06-18966997 of kijk op de betreffende pagina van de Circle die je belangstelling heeft.

Leadership Circle

Facilitators Circle

Coaches Circle

Psychologen Circle

Social Workers Circle