Zelfbewust Academy

Integraal coachen

De opleiding Integraal Coachen ondersteunt de professionele ontwikkeling van mensen die anderen coachen of begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en innerlijk leiderschap. De opleiding is voor hen die het verlangen hebben om hun (holistisch) inzicht in mensen verder te verdiepen en die een zo’n compleet en integraal mogelijke coaching aanpak nastreven. Elke module wordt verzorgd door één van de meest ervaren professionals in het desbetreffende werkveld. 

Willen we mensen in hun proces van ontwikkeling zo goed mogelijk kunnen begeleiden, dan ontkomen we er niet aan om met een holistische bril naar hen te kijken: lichamelijke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten van een persoon zijn niet van elkaar te scheiden en vragen om een integrale aanpak.   

Tijdens deze opleiding verdiep je je in de meest doeltreffende methoden, technieken en interventies uit de belangrijkste begeleidingsvormen, die zich traditioneel vooral (maar niet uitsluitend) op één van deze aspecten richten.  Uitgangspunt van deze opleiding is, dat het een holistische aanpak en juist de integratie van deze methoden en technieken is, die tot werkelijke transformatie en verandering bij een client kan leiden.

Coaehen vanuit een Integrale kijk op de mens

"De opleiding integraal coachen heeft mij een voor mij volledig kloppend framework gegeven dat net zo ‘eenvoudig’ is als diepgaand. Met zeer waardevolle resultaten voor mijn coachees tot gevolg!"

Merel - Coach en docent
Docenten met ruim 20 jaar ervaring

Tijdens deze opleiding leer je niet alleen hoe je deze methoden en het technieken het beste kunt toepassen, maar je groeit ook in het vermogen om ze intuïtief en creatief te kunnen inzetten, in afstemming op de situatie, beleving en behoefte van de cliënt. De opleiding wordt begeleid door vier zeer deskundige docenten die gemiddeld 20 jaar ervaring op hun vakgebied hebben en in staat zijn om hun kennis en ervaring op praktische en effectieve wijze op anderen over te brengen.

5 modules van 2 dagen

In deze module krijg je een helder beeld van de integrale benadering en coaching methode aangereikt, die centraal staat in deze opleiding.  

Deze module wordt verzorgd door John Schrederhof die al ruim 22 jaar mensen begeleid bij hun spirituele, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tot op heden begeleidde hij ruim 20.000 mensen van 28 nationaliteiten in binnen- en buitenland.

In deze module leer je hoe je je cliënten (ook) lichaamsgericht kunt ondersteunen, zodat zij uit hun en hoofd en in hun lichaam komen en zich bewuster worden van hun gevoelens, behoeften en verlangens.

Wilko Iedema, die al 30 jaar lang cliënten lichaamsgericht begeleidt en ondersteunt, zal deze module verzorgen. Hij heeft vele studenten op dit vlak opgeleid. .  Wilko is o.a. opgeleid in Rebalancing, counseling, primal therapy en The School for the Work of Byron Katie.

In deze module zal het mentale aspect van de client aan bod komen en reikt internationale topcoach Arnold Timmerman je een eenvoudige maar krachtige methode aan die je bij de begeleiding van cliënten enorm zal ondersteunen . Arnold is de rechterhand van Brandon Bays (bekend van The Journey) in Europa en auteur van verschillende boeken als ‘Mastery in Coaching’ en ‘Leadingship: Exploring the Essence of Leadership Dynamics’.  Hij woont met zijn gezin in een Zuid-spanje.

In deze module ontdek en leer je hoe op een veilige en effectieve manier cliënten kunt ondersteunen om pijnlijke ervaringen en de emoties die ermee gepaard gaan, los te kunnen laten.  John Schrederhof zal deze module begeleiden. 

In deze module ontdek je hoe ook jij systemisch werk (nog meer) kunt inzetten bij de begeleiding van een cliënt.

Deze module wordt begeleid door Odette de Theije, die al 20 jaar als integraal psychiater, leidinggevende en coach/facilitator werkzaam is. Zij heeft veel ervaring met het toepassen van systemisch werk bij het begeleiden van mensen en teams in hun ontwikkeling.  

Wat brengt deze opleiding jou

Onderstaand vind je een overzicht van de belangrijkste vruchten die je van deze opleiding plukt:

Begeleiders

Deze opleiding wordt begeleid door John Schrederhof (coördinator), Wilko Iedema, Arnold Timmerman en Odette de Theije. 

Locatie

De opleiding Integraal Coachen vindt plaats in de prachtige natuurrijke omgeving van Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Kosten

De investering voor de opleiding Integraal Coachen is € 2970,- 
Dat is inclusief:

✓  10 Opleidingsdagen

✓  Zeer deskundige docenten

(Exclusief catering)
Graag een zakelijke factuur? Dan komt er btw bij.

startdatum 2023
Deelnemers over deze Opleiding
Emmy
  Emmy

  Coach en trainer

  "De holistische opzet van de opleiding en het integrale perspectief is van grote toegevoegde waarde in mijn werk. Ik ben aangenaam verrast door de diepgang, systematiek en praktische toepasbaarheid van de diverse modules. Door deze tools intuitief in te zetten, zie ik transformaties bij mijn clienten."

   Janneke

   Coach en Leidinggevende

   "Tijdens de opleiding integraal coachen heb ik kennis mogen maken met verschillende onderdelen van holistisch coachen. ik ben nu meer in verbinding met mezelf en met anderen. Het heeft me innerlijke rust en meer inzicht en ook zelfinzicht gegeven. Het gaf de mogelijkheid mezelf verder te ontwikkelen en te groeien als mens en als coach."

   Wil jij ook coachen met meer impact?

   Algemeen

   De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

   ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

   In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

   ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

   In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

   ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

   Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Algemeen

   De opleidingen van Zelfbewust Academy kenmerken zich vooral door:

   ✓  De holistische kijk op mensen en hun ontwikkeling.

   In de wetenschap dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele aspecten van een mens niet van elkaar te scheiden zijn.

   ✓  Relatief korte, maar zeer krachtige programma’s.

   In die zin dat wat je er leert, ervaart en beoefent een daadwerkelijke transformatie, groeisprong en doorbraak bij je cliënten teweegbrengt. 

   ✓  Begeleiding door enkele van de meest ervaren coaches van Nederland. 

   Ze hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en zijn specialist in hun deelgebied. 

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.