Zelfbewust Academy

Apotheose

Tijdens deze driedaagse retraite gebruiken we legale plantmedicijnen (psilocybine houdende truffels) om ons bewustzijn te verhogen. Door een zorgvuldige integratie van technieken en oefeningen uit verschillende disciplines, creëer je zoveel mogelijk bewustwording, heling en transformatie. Omdat dit programma begeleid wordt door ervaren psychiaters en coaches is het mogelijk om bij onze Academy een psilocybine-reis in een veilige setting en context te ondergaan.

In dit programma word door het gebruik  van plantmedicijnen je hogere bewustzijn, dat ook wel innerlijke waarnemer wordt genoemd, geactiveerd. Hierdoor verruim je je bewustzijn en kom je in contact komt met diepere dimensies in jezelf waarvan je je voorheen niet bewust was.

Door de verruiming van je bewustzijn wordt je je bewuster van je overlevingsmechanismen: deze verliezen tijdens het ritueel hun belemmerende invloed op je authentieke zelf. Dat heeft vaak een positieve invloed op de mate van autonomie en vrijheid die je na de reis ervaart.

Tijdens de psilocybine reis blijf je bewust aanwezig met je ervaring van moment tot moment: het is dus niet dat je je bewustzijn tijdens het proces ‘verliest’, zoals door sommigen die hier geen ervaring mee hebben wel eens wordt gedacht.

 
Plantmedicijnen helpen ons om innerlijk te ontwaken...

"Plantmedicijnen worden door bepaalde volkeren al eeuwenlang gebruikt voor heling en bewustwording. De positieve effecten van het gebruik ervan worden nu ook in onze westerse samenleving steeds meer erkend, ook wetenschappelijk"

John - Oprichter Zelfbewust Academy
HERBOREN

Bij het juiste gebruik van psilocybine houdende truffels vervagen de grenzen van ons beeld en gevoel van een afgescheiden ‘zelf’, de identificatie met ons ego. Deze ervaring wordt door veel mensen omschreven als een gevoel van eenwording of ‘samensmelting met alles wat is’. 

Bij sommige mensen leidt deze ervaring van het verlies van ons subjectieve zelf tot het loslaten van oude en beperkende aannames en overtuigingen; zij voelen zich als nieuw of herboren, alsof er een ‘neurologische reset-knop’ is ingedrukt. 
 
Plantmedicijnen opereren als plantaardige ‘spiegels’ of ‘guru’s. Ze helpen ons om bewust te worden van die aspecten in ons, die juist op dít moment de meeste aandacht verdienen; het is alsof deze onbewuste aspecten zitten te wachten om (eindelijk) door ons gezien en erkend te worden.
Programma
Op de eerste dag van deze retraite bereid je je middels verschillende oefeningen voor op de psilocybine reis die je op de tweede dag zult maken, zodat je tijdens je ‘innerlijke reis’ zoveel mogelijk waarde creëert.
 
Dat betekent o.a. dat we veel aandacht besteden aan aarden en gronden, zodat je uit je hoofd en in je lijf komt, maar ook dat je met een juiste mindset en heldere intentie van start gaat.
 
Op de laatste dag besteden we een hele dag aan de integratie van de opgedane ervaringen en inzichten, waarmee dit programma zich onderscheid van veel andere programma’s waar psilocybine wordt ingezet als middel voor bewustzijnsontwikkeling .
 
Wat brengt deze retraite jou
Veilige setting

Dit unieke programma wordt op deskundige wijze door psychiaters en coaches (die verbonden zijn aan onze Academy) begeleid.  Zij maken het mogelijk om deze psilocybine retraite in een veilige, professionele, liefdevolle en vruchtbare setting te kunnen ervaren.

locatie & catering

Dit programma begeleiden we op verschillende plekken in Nederland, midden in de natuur. Op elke locatie zijn vegetarische maaltijden beschikbaar en kun je heerlijk overnachten.

 

apotheose

Apotheose is een Grieks woord wat staat voor het zien en behandelen van een mens als god, maar ook voor het hoogst bereikbare punt (climax) in de ontwikkeling van iets of iemand.

We hebben dit programma deze naam gegeven omdat het een wezenlijke bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van de deelnemers.

Het  programma is echter niet bedoeld als een alternatief voor therapie en niet geschikt voor mensen met een psychische klachten of ziekten.

 

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door Odette de Theije (psychiater) en Sofie Porro.

Data

Voor de data van de aankomende retraite, neem even contact met ons op ajb 

Kosten

De investering voor dit programma bedraagt €875,- (excl. btw)

Dat is inclusief:

✓  3 Retraite dagen
✓  Deskundige begeleiding 

✓  De plantmedicijnen 

(dit bedrag is excl. cateringarrangement en overnachtingen).

De begeleiders over deze Retraite
  Odette

  Begeleider Apotheose

  "Sinds ruim 20 jaar werk ik als integraal psychiater, coach & trainer, waarbij ik reguliere en complementaire wijzen van werken en denken integreer. Psilocybine is op mijn pad gekomen en heeft me in korte tijd veel verdieping en transformatie gebracht. Ik ben dankbaar de Apotheose deelnemers met onze veilige holding te mogen begeleiden bij hun reis."

   Sofie

   Begeleider Apotheose

   "In mijn werk begeleid ik anderen op hun pad naar een bewuster, creatiever en bezielder leven. De heilzame werking van psilocybine versnelt in mijn ervaring het proces van bewustzijnsontwikkeling. Het heeft nieuwe lagen van mijn bewustzijn geopend en me in contact gebracht met mijn eigenwaarde en draagkracht."

   Ga je mee met deze mooie reis?

   Algemeen

   Onze retraites bieden jou:

   ✓  Diepgaande zelfinzichten
   ✓  Onthaasten & Ontspannen
   ✓  Blijvende transformatie
   ✓  Een warme open sfeer
   ✓  
   Ongekende ervaringen
   ✓  Een prachtige omgeving
   ✓  Culinair genieten

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Algemeen

   Onze retraites bieden jou:

   ✓  Diepgaande zelfinzichten
   ✓  Onthaasten & Ontspannen
   ✓  Blijvende transformatie
   ✓  Een warme open sfeer
   ✓  
   Ongekende ervaringen
   ✓  Een prachtige omgeving
   ✓  Culinair genieten

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.