Deze Circle (doorlopende programma) biedt een inspirerende omgeving waar je als verpleegkundigen bij elkaar komt om aandacht te geven aan zelfzorg, zelfbewustzijn en zingeving. Met de andere Circle leden als warme ondersteuning zorg je voor je eigen lichaam en geest en doe je waardevolle zelfinzichten op waardoor je nóg (zelf)bewuster in je leven, relaties en werk staat. 

De Verpleegkundigen Circle biedt een unieke mogelijkheid om als mens en zorgverlener dicht bij jezelf te kunnen blijven of te komen en een voor jou juiste balans balans te vinden tussen werk en privé, geven en ontvangen, doen en ontspannen. Je ervaart daardoor meer rust in jezelf en een sterkere verbinding met anderen, zowel privé als op het werk. Doordat je op deze manier aan je innerlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling werkt zul je je bijdrage en impact als zorgverlener nóg verder kunnen vergroten en zal het mooie werk dat je doet je nog meer voldoening en energie geven.

De leden van de Circle komen eenmaal per kwartaal een dag bij elkaar. Het doorlopende karakter van de Circle maakt het mogelijk om structureel aan zelfzorg en zelfontplooiing te werken, waardoor je steeds meer innerlijke rust, vitaliteit, innerlijke kracht, vervulling en energie ervaart, maar ook vermoeidheid, burn-out signalen en zelfs depressieklachten weet te voorkomen.

De vier dagbijeenkomsten per jaar fungeren daarbij als een baken, zij staan in het teken van jouw missie als evenwichtig en gelukkig mens, betrokken familielid en toegewijde zorgverlener. De avondsessies bieden daarnaast enkele inspirerende thema-avonden die voor alle Circle-leden (gratis) toegankelijk zijn .  

Juist omdat je als verpleegkundige continue bezig bent met de zorg voor anderen is het van groot belang om met enige regelmaat de aandacht naar jezelf te brengen en jezelf af te vragen waar jij zelf behoefte aan hebt en naar verlangt. Dat is een uitdaging voor veel zorgverleners omdat ze zich snel in de aandacht en zorg voor anderen verliezen, waardoor het contact met eigen gevoelens, behoeften, passies en verlangens tekort schiet.

Maar als het commitment en de bereidheid er is om het contact met je behoeften en verlangens te herstellen of te versterken, ervaren zorgverleners een enorme shift in de kwaliteit van leven, relaties en werk. Dan beseffen zij iets heel wezenlijks wat velen van ons zijn vergeten: dat het je geboorterecht is om (ook) je eigen behoeften en verlangens vervuld te zien!

De Circle is een plek waar je je onmiddellijk veilig, vertrouwd en thuis zult voelen en waar je voortdurend nieuwe inzichten opdoet, juist omdat je je in een betrokken groep van gelijkgestemden begeeft die dezelfde passie delen. Dit programma wordt begeleid door facilitators van Zelfbewust Academy die zeer ervaren zijn in het begeleiden van programma’s waar deze doelen en thema’s centraal staan.

Doelgroep

Aanmelden voor de Verpleegkundigen Circle is mogelijk voor iedereen die werkzaam is als verpleegkundige en de behoefte heeft aan zelfzorg, zelfbewustzijnsverhoging en bezinning. Momenteel zijn er ruim 40 verpleegkundigen van een groot aantal zorginstellingen aangesloten bij één van de Verpleegkundigen Circles.

Begeleiders

Deze programma’s worden begeleid door Anouk Smulders, Heidi Hessing, Gerdien Jansen en John Schrederhof (facilitators bij Zelfbewust Academy).

Locatie

Landgoed Zonheuvel in Doorn

Data

Een normaal jaarabonnement bestaat uit 4 dagsessies met je eigen Circle (1 sessie per kwartaal) en 3 tot 6 avondsessies (voor alle Circle-leden) die gratis toegankelijk zijn.

Prijs

De prijs van een jaarabonnement bedraagt 600 euro p.j. (excl. cateringkosten)

Voor meer informatie bel ons even op 06-18966997