Wij zijn een onafhankelijke netwerkorganisatie die bestaat uit vele bevlogen coaches en psychologen die een passie delen voor bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei en innerlijk leiderschap. Ieder van ons leidt zijn of haar eigen succesvolle praktijk of bedrijf en heeft vele jaren ervaring achter de rug.

We zijn specialisten op het gebied van zelfbewustzijn, zelfzorg en zingeving en voelen ons zeer betrokken bij jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Wat ons kenmerkt is onze open, warme en compassievolle benadering, die tegelijkertijd pragmatisch, doortastend en resultaatgericht is.​

Alies Zijlstra

Als mede-oprichter van Zelfbewust Academy draag ik met een warm hart en open mind bij aan bewustzijnsontwikkeling. Naast de begeleiding van de psychologen Circle en Artsen Circle coördineer ik de ontwikkeling en uitvoering van in-company programma’s.

Wat daarbij bijdraagt is mijn jarenlange ervaring als directeur van Acadamic Vision, een netwerkorganisatie die vele in-company programma’s verzorgt voor universiteiten en hoge scholen. In deze rol begeleid en ondersteun ik vooral directeuren en managementteams bij bewust leiderschap.

Mijn vier bijzondere dochters zijn een prachtige spiegel voor mij; naast mijn liefdevolle partner vormen zij mijn veilige en warme thuisbasis, van waaruit ik iedere keer vertrek om even later weer heerlijk ‘thuis’ te kunnen komen.

 

 

 

 

 

 

 

John Schrederhof

Mijn levensmissie is om mensen te inspireren tot bewustzijnsontwikkeling en bij te dragen aan een samenleving waar iedereen zich veilig, vrij, vitaal, verbonden en gelukkig voelt. Deze missie heeft mij ertoe bewogen om Zelfbewust Academy op te richten.

Ik heb een passie voor het ontwikkelen en begeleiden van bewustwordingsprogramma’s die deelnemers ondersteunen een groeisprong in zelfbewustzijn te bewerkstelligen en een doorbraak in de kwaliteit van leven en werk te creëren.

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik verschillende programma’s, waaronder diverse Circles en Retraites. Daarnaast begeleid ik leiders van organisaties die voor een grote uitdaging op persoonlijk of zakelijk vlak staan.

Naast dit prachtige werk blijft mijn grootste liefde kwaliteitstijd doorbrengen met mijn levenspartner Alies en mijn drie fantastische zoons.

Odette de Theije

Binnen Zelfbewust Academy ben ik één van de docenten van de opleiding Integraal Coachen en faciliteer ik de module Systemisch Coachen. Ad hoc begeleid ik soms ook andere programma’s binnen de Academy.

Sinds 20 jaar ben ik werkzaam als integraal psychiater, leidinggevende en daarnaast als coach/trainer, met een systemische focus.

Ik ben opgeleid in familie- en organisatieopstellingen, tegenwoordig vaker systemisch werken genoemd en begeleid mensen en teams in hun ontwikkeling. Voor mij is het systemisch kijken onlosmakelijk verbonden met mijn zijn en dat integreer ik dan ook altijd in mijn werk.

Naast mijn gezin is een van mijn grote passies het theater, waarin ik ook zelf speel. Dit ervaar ik als een bijzondere manier om verbinding te creëren.

Gerdien Jansen

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik de Kindercoaches Circle en ben ik c0-facilitator voor de Docenten Circle en Verpleegkundigen Circle.

Ik ben op mijn plek en dankbaar als ik kinderen, jongeren, hun ouders en andere volwassenen mag begeleiden tijdens hun zoektocht naar (zelf)vertrouwen, hun eigen ik en antwoorden op hun levensvragen. Groeien in bewustwording is dan de beloning.

Eerder was ik 21 jaar lang werkzaam in het basisonderwijs in allerlei functies en volgde ik o.a. opleidingen tot adjunct-directeur basisonderwijs, Human Dynamics-coach en het masterjaar bij de Magie van Kindercoaching. Ook schreef ik het boek ‘de Sterrenplukmachine’.

Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige dochter en zoon. Ik ben intuïtief en invoelend en voel me liefdevol verbonden met kleine en grote mensen. Naast muziekliefhebber ben ik iemand die heel graag in de natuur is

 

Wilko Iedema

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik de module Lichaamsgericht Coachen van de Opleiding Integraal Coachen.Mijn grote passie is werken met mensen door bewust en respectvol aanraken en zelfonderzoek. Ik ben ervaringsdeskundig en durf met liefde, vertrouwen, empathie en eerlijkheid contact te maken, aan te pakken en tot het hart van de zaak door te dringen.

Door mijn natuurlijke bezieling en onbegrensde nieuwsgierigheid blijft het Rebalancing Lichaamswerk ontvouwen, vernieuwen en ontwikkelen.

Sinds 1982 begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van Rebalacing en lichaamsgerichte therapie. Ik leef met het besef dat het

leven een proces is, en dat waar mensen ook mee komen in mijn praktijk en in de thema- groepen niet vraagt om oplossingen maar om reflectie, onderzoek, inzicht en belichaming en acceptatie.

Ik ben opgeleid in Rebalancing, counseling, Rebirthing, Primal therapie, meditatiebegeleiding, The school for the Work of Byron Katie, Arun Conscious Touch en Arun thai Yoga healing Massage. Daarnaast droeg ik bij aan het boek ‘kom uit je hoofd’, van Lisette Thooft (Happinez).

Yvonne Lonis

Als docent van de opleiding Transformational Trainer ben ik betrokken bij Zelfbewust Academy. Daarnaast begeleid ik voor de Academy regelmatig familie-opstellingen.

Ik werk al ruim vijfentwintig jaar als trainer en coach.
Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met opstellingen en systemisch werk en ben mezelf vanaf dat moment hierin gaan specialiseren.

Als docent aan het Bert Hellingerinstituut leid ik in binnen- en buitenland mensen op in het systemisch werk en het begeleiden van opstellingen. Daarnaast werk ik als systemisch coach.

Ik ben getrouwd en ben moeder van twee kinderen.

Heidi Hessing

Binnen Zelfbewust Academy ben ik programmaleider van de Social Workers Circle en co-facilitator van de Verpleegkundigen Circle.

Een echte natuurjunkie kun je mij wel noemen! Graag ga ik op pad de natuur in, waar ik me volledig kan ontspannen en kan opladen: of het nu wandelen, schaatsen, fietsen, skiën, duiken of zeilen is.

Naast facilitator en coach ben ik werkzaam als regiomanager in de jeugdzorg.

Mijn leven deel ik met mijn lieve man en drie prachtige dochters.

Simone van Wijk

Binnen Zelfbewust Academy ben ik medeoprichter van de Psychologen Circle. Ik heb een passie voor bewustwording, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ervaar het als een mooie uitdaging om mijn achtergrond als psycholoog te integreren en te combineren met coaching en spiritualiteit.

Mijn missie hierbij is om bij te dragen aan de bewustwording van psychologen en de transformatie van de geestelijke gezondheidszorg.

Ik inspireer en begeleid psychologen om zichzelf te zijn en te blijven in het werk dat ze doen: om zich vanuit autonomie en vrijheid te kunnen verbinden met hun cliënten, om hen met eenvoud en in samenwerking tebegeleiden naar meer rust, voldoening en geluk.

Persoonlijk hou ik van het samen-zijn met mijn dierbaren, dieren en de natuur, reizen, onderzoeken en zwemmen.

Arnold Timmerman

Binnen Zelfbewust Academy verzorg ik de tweedaagse module over Mental Coaching, die deel uitmaakt van de opleiding Integraal Coachen.

Na diverse spirituele ervaringen kruiste op 30-jarige leeftijd The Journey van Brandon Bays mijn pad. In 2,5 maand rondde ik de Opleiding tot Journey Practitioner af, waarna ik verhuisde naar Wales en vervolgens met Brandon Bays 4 jaar lang de wereld rondtrok om het Journey curriculum te faciliteren. In 2012 kwam mijn eerste boek ‘Leadingship’ uit, gevolgd door ‘Meesterschap in Coaching’, ‘Finding Your Breath’ en ‘Zelfsturing’ (co-auteur)

Zeven jaar geleden hebben ik met mijn gezin het roer omgegooid. We zijn naar de bergen in Zuid-Spanje geëmigreerd om daar te kunnen genieten van een levensstijl en een internationaal open-minded gemeenschap. Ons leven is inmiddels verrijkt door een mooie beestenboel en een stukje biologisch paradijs waar we ieder seizoen letterlijk de vruchten van plukken.

Anouk Smulders

Binnen Zelfbewust Academy ben ik co-facilitator van de Verpleegkundigen Circle, de weekend-retraite Recharging Yourself en de Vision Request Retraite.

Mijn missie is om mensen te ondersteunen om vanuit een hoger bewustzijn een vervullend leven te leiden. Als facilitator creëer ik een veilige ruimte om te leren over jezelf, om los te laten wat je niet meer dient en om in contact te komen met je innerlijk weten. Technieken zoals yoga, ademwerk en energetisch lichaamswerk ruimen blokkades op en zorgen zo voor een hoger zelfbewustzijn en meer contact met intuïtie.

Thuis in Tilburg leer ik dagelijks van mijn grootste leermeesters in dit leven, mijn kinderen Rosa Lúz en Xavi. Een passie heb ik voor yoga, bootcamp, paarden, skiën, Spaanstalige landen, zingen, dansen in de zon én mijn eigen bewustzijns- en intuïtieve ontwikkeling.

Thea Voors

Binnen Zelfbewust Academy lever ik een bijdrage aan het programma Transformatieve Psychologie (in ontwikkeling).

Binnen mijn werk ben ik veel bezig met verbinding in gezinnen. Verbinding van ouders met zichzelf, met elkaar, met hun kinderen. Ik ben opgeleid als psycholoog en systeemtherapeut en werk met veel energie en voldoening binnen de geestelijke gezondheidszorg voor jeugd van 0-18 jaar.

Samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Amstelveen. In mijn vrije tijd ben ik graag in beweging. Liefst op de fiets, op plekken waar ik nog niet eerder ben geweest, of met een racket en bal op een padelbaan.

Roy Alards

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik de Sociale Ondernemers Circle.

Ik spiegel mensen op een eerlijke en liefdevolle manier om in contact te komen met hun diepere verlangens. Daarnaast ondersteun ik hen in het ervaren van de eigen unieke talenten en inspireer hen om in beweging te komen en te gaan voor de intenties die in lijn liggen met hun verlangens.

Ik woon met veel plezier in Huissen samen met mijn vrouw Natasja, twee zonen, Stein en Bas en hond Max. Ik houd van actief sporten (voetbal, wielrennen, hardlopen) en ben al jaren trainer/coach van jeugdselectieteams van onze plaatselijke voetbalvereniging RKHVV.

Silvia Hamersma

Binnen Zelfbewust Academy ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van de Docenten Circles.

Ik ben tien jaar lang – met hart en ziel – docent in het hoger onderwijs geweest. Het was een zoektocht naar tijd en ruimte voor mezelf; om op te laden en in ontwikkeling te blijven. Nu is dat precies wat we creëren met de Docenten Circle.

Als facilitator en coach is het mijn missie om mensen te verbinden met zichzelf en van daaruit met de ander. Met een hoger zelfbewustzijn, sta je sterker in contact met je verlangens en drijfveren. Je kunt bewuster kiezen. En makkelijker échte aandacht schenken aan de ander. Dit maakt jouw wereld vrijer, leuker, vriendelijker en lichter.

Al jarenlang doe ik aan boksen en yoga. Ik geniet ervan te verdwalen in bossen en duinen. Ik voel me gelukkig als ik samen ben met familie en vrienden. Lekker tafelen. Mijn gezin – man, zoon en dochter – is mijn warme thuisbasis en ik woon met hen aan zee.

Romy Schagen

Binnen Zelfbewust Academy ben ik programmaleider van Trainers Circle 2 en Co-facilitator van de Opleiding Transformational Trainer

Samen met mijn man en dochters van 2 en 5 jaar woon ik in Amsterdam. Ik heb een grote passie voor reizen en andere culturen. Die passie blijft aangewakkerd dankzij de stichting die ik heb opgericht nadat ik vrijwilligerswerk in Guatemala heb gedaan, stichting Muses. Regelmatig word ik geïnspireerd door prachtige verhalen van vrijwilligers die overal op de wereld hun steentjes bijdragen een diverse projecten. Ik ben gek op de Latijns Amerikaanse cultuur en heb het afgelopen jaar dan ook, samen met mn gezin, een fantastische reis mogen maken

Jelte Bosgra

Binnen de Zelfbewust Academy vervul ik de rol als groepsbegeleider  bij verschillende weekend-retreats. Vanuit mijn ervaring als psycholoog en als trainer ondersteun ik deelnemers om de weg naar binnen te maken.

Mijn pad bij Zelfbewust Academy is gestart vanuit mijn eigen verlangen meer in contact te staan met mijn gevoel, dit onderzoek ik serieus én met een lach. Zo hoop ik ook anderen te stimuleren en te inspireren.

Samen met m’n vriendin woon ik in Amsterdam, waar we in de gelukkige situatie zijn om aan het water te wonen. Je kunt mij het hele jaar door in het grachtwater vinden. Verder ga ik graag op avontuur in de natuur, houd ik van wandelen, fietsen en squashen. Daarnaast speel ik graag een bordspel met vrienden thuis of in het café. In stilte kom ik tot rust, in verbinding met anderen kom ik tot leven.

Anneke Dekker

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik o.a. de workshop Leven vanuit Verlangen, waar we je concrete handvatten bieden om met je verlangens te verbinden.

Met mijn achtergrond als pedagoog heb ik altijd een fascinatie gehad voor de ontwikkeling van mensen. In 2016 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik (na diverse opleidingen) als coach gestart om me volop op bewustzijnsontwikkeling te kunnen richten.Het is mijn missie om anderen te ondersteunen de regie in hun leven terug te pakken. Door bewuste keuzes te maken, te leven vanuit verlangens en zo vrijheid, lichtheid en vervulling te ervaren.

Van coachees krijg ik terug dat zij vooral mijn rust, helderheid en veiligheid waarderen. In zowel mijn privé als mijn werkende leven ben ik het allerliefst op ontdekkingstocht. Ik maak graag reizen naar verre landen, kan intens genieten van nieuwe (gezonde) gerechten en ben ook continu zelf in ontwikkeling.

Shiela Kerssies

Binnen Zelfbewust Academy vervul ik de rol als groepsbegeleider bij de weekend-retreats.  Als coach schep ik (rand)voorwaarden waardoor veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Door mijn achtergrond als maatschappelijk werker,  persoonlijk begeleider, procesondersteuner en mijn sterk ontwikkelde intuïtie ben ik in staat om snel tot de kern te komen. Dit kan confronterend zijn, maar is vanuit een liefdevolle commitment aan jou.

Samen met mijn levenspartner, dochter en zoon woon ik in Rosmalen.  Mijn liefde voor de schoonheid van het leven uit ik door te schilderen, zingen,  wandelen of gitaar te spelen. Dingen die een glimlach op mijn gezicht bezorgen zijn situaties waar zachtheid en puurheid zich voordoen, bijvoorbeeld dieren die gekkigheid uithalen, kinderen die lachen, iemand die spontaan een liefdevolle daad pleegt voor zijn medemens

George Ongkiehong

Binnen Zelfbewust Academy coördineer ik de activiteiten op het gebied van marketing en communicatie.

‘Verbinding is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen’. Ik ga voor verbinding in alle aspecten van mijn leven.

Na 25 jaar succesvol communicatiebureaus te hebben geleid ontdekte ik op mijn pad van persoonlijke groei, dat daar mijn passie niet meer zat. Sindsdien combineer ik coaching met marketing- en communicatieadvies.

Mijn passie is verbinding, met mijn lieve vrouw en kinderen, met dieren en de natuur. Maar zeker ook door het maken van muziek. Al sinds mijn kinderjaren ben ik hartstochtelijk muzikant en de chemie die ik ervaar op het podium streef ik in alles na. Voor mij is dat: creatie, samenwerken op gevoel, ontwikkelen van intuïtie, genieten van gezamenlijkheid en ruimte voor groei met elkaar creëren.

Merel Perquin

Binnen Zelfbewust Academy treedt ik als co-facilitator op bij de Docenten Circle. In mijn ervaring als facilitator, maar vooral als mens, is humor een heerlijke manier om liefdevol naar jezelf en anderen te kijken. Persoonlijke ontwikkeling heeft weleens de neiging om serieus en zwaar te worden en dat kan groei soms in de weg staan. We worstelen allemaal met hetzelfde en hoe heerlijk is het om daar ook gewoon om te kunnen lachen.

Enthousiast, energiek en ontwapenend zijn woorden die ik vaak terugkrijg van mensen als ze mij omschrijven. Mijn man Floor en onze twee heerlijke dochters vormen voor mij de liefdevolle basis van waaruit ik leef. Ik houd daarnaast van yoga, tennis, lezen en lekker in een kroeg of restaurant met vrienden het leven bespreken. Daarnaast vind ik het heerlijk om te ontdekken, ontwikkelen en te groeien. Dit doe ik ook in mijn werk in het innovatieve onderwijs, waarbij ik diverse organisaties ondersteun om optimale impact te maken.

Ildikó Pehlig

Ik heb gekozen voor  het netwerk van Zelfbewust Academy om mijn bevlogen bijdrage te leveren aan bewustwordingsontwikkeling en daarmee bij te dragen aan een liefdevolle en vitale samenleving.

Als teambouwer en samenwerkingscoach ondersteun ik teamleden in hun samenwerking, onderling vertrouwen en verbondenheid. Voor mij is het begrijpen van de ander een liefdevolle vorm en essentieel aspect van samenwerken. De ander begrijpen begint voor mij bij het begrijpen van jezelf en vanuit je hart te kiezen voor datgene waar je werkelijk gelukkig van wordt. Mijn missie is om mensen te inspireren vanuit hun hart te leven en zo blijdschap en vitaliteit te ervaren in hun leven.

Ik ben veel buiten op de racefiets en met wandelschoenen, en daarom is wonen in Leusden, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug een heerlijkheid. Ik geniet enorm van mijn zoon en dochter en hoe zij als jongvolwassenen hun leven vorm geven. Ook word ik blij van bergen, Hongarije, reizen en mooie gesprekken met lieve mensen om me heen.

Bregje Meurkens

Binnen de Zelfbewust Academy vervul ik de rol als groepsbegeleider bij de weekend-retreats, waar zelfzorg en bewustwording centraal staat.

Persoonlijk kan ik niet blijer worden dan samen zijn met vrienden en familie en het voeren van een verbindend gesprek.
Mij verbinden met anderen is een van mijn grootste passies in mijn leven. Ik ben dankbaar en blij dat ik van deze passie mijn werk heb weten te maken.
Door mijn ervaring in het bedrijfsleven, heb ik een speciale interesse voor mensen die zich binnen een organisatie verder willen ontwikkelen. Daarnaast begeleid ik mensen ook één op één met coaching.

Edwin Nieuwenhuijs

Binnen Zelfbewust Academy vervul ik de rol als één van de groepsbegeleiders bij de weekend-retraites van Zelfbewust Academy.

Een aantal jaren geleden heb ik de beste keus van mijn leven gemaakt, door mijn hart te gaan volgen. Door deze keuze ben ik mij gaan richten op de mens, waaruit mijn levensmissie is ontstaan. Ik draag graag iedere dag iets bij om de wereld een stukje mooier maken. Dat doe ik door mensen te inspireren om uit hun comfortzone te stappen en zichzelf verder te ontwikkelen. Als transformationeel coach en massage specialist ondersteun ik mensen in hun groeiproces. Vanuit mijn 30 jaar lange ervaring als leidinggevende en coach in het bedrijfsleven weet ik inmiddels dat die groei in allerlei vormen kon ontstaan.

Samen met Anky woon ik in Sint-Michielsgestel en wij hebben samen 4 kinderen. Reizen met het hele gezin is waar wij enorm van genieten. Rust, spelletjes, natuur en lekker eten zijn de hoofdbestanddelen van dergelijke vakanties. Verder heb ik een passie voor sporten, natuur, koken en veel wandelen.

 

Ferdi Rienties

Binnen Zelfbewust Academy houd ik mij bezig met het geven van massages bij een aantal van de retraites die we begeleiden

Op een retraite is het mogelijk dat er weerstanden in ons geactiveerd worden, die zich vastzetten in het lichaam. Een massage kan hierbij een extra ondersteuning bieden. En mocht er geen weerstand zijn, dan is dit een heerlijke vorm van ontspanning! De massages ondersteunen onze integrale en holistische benadering voor heling en bewustwording van lichaam en geest.  Hierbij zet ik ook graag mijn ervaring met energetische werk in. Op dit moment ben ook nog als parttime ICT-er actief bij ziekenhuizen. Voor mij is dit nu een mooie combinatie tussen denk -en gevoelswerk. In mijn vrije tijd bezoek ik voetbalwedstrijden en vind ik het heerlijk om te dansen.