“Uit je hoofd, weer in je lijf!”

Deze retraite biedt je de ruimte en het podium om te ervaren hoe het is om weer te kunnen genieten in het moment, om jouw ruimte in te kunnen nemen, je grenzen te kunnen stellen en te beschikken over een onuitputtelijke bron van passie en energie.

Wil jij volledig in contact staan met je lichaam? De energie, passie en levenslust door je lijf voelen stromen? Wil je loskomen van de onbewuste normen en regels die maken dat je je spontaniteit, onbevangenheid, enthousiasme en gevoel van vrijheid verliest? Wil je weer volop kunnen genieten, van moment tot moment?  Je eigen ruimte durven innemen en je grenzen kunnen stellen als het nodig is?

Dan is de Sundance op jouw lijf geschreven!

We leven in een samenleving waarin één van onze grootste valkuilen is, dat we het grootste deel van de tijd in ons hoofd ‘leven’ en vergeten dat we ook nog een lichaam hebben. Dat heeft zo zijn voordelen, maar we betalen er ook een hele grote prijs voor en dat is dat we het contact met onze energie, passie, levenslust en kracht na verloop van tijd verliezen.

Dit zijn namelijk ervaringen die ons hoofd ons niet kan bieden, maar die we alleen in ons lichaam kunnen voelen en ervaren. Door ons in ons hoofd terug te trekken verliezen we tevens het contact met onze behoeften, passies en verlangens, onze innerlijke bron van energie. Iedereen die een groot deel van zijn of haar werktijd achter een scherm zit, weet wat we hiermee bedoelen.

Om die reden houden we ons tijdens deze retraite niet alleen bezig met bewustzijnsontwikkeling, maar vooral met zogenaamd ‘lichaamswerk’ (niet te verwarren met lichamelijk werk).

Dit programma is dan ook buitengewoon waardevol als je een sterke analytische mind hebt, die met regelmaat de regie van je overneemt, met de nodige consequenties van dien, zoals:

– hoog in je borst ademen en/of snel lichamelijke spanning opbouwen
– piekeren in je hoofd en/of de nodige slaapproblemen ervaren
– minder in contact staan met je intuïtie of buikgevoel
– vaak werk mee naar huis nemen of onvoldoende pauzes inlassen
– regelmatig vermoeidheid of lusteloosheid ervaren
– het gevoel hebben niet volledig in je kracht te staan
– onvoldoende standvastig kunnen zijn als het erop aan komt.
– altijd maar doorgaan en moeilijk tot stilstand kunnen komen
– vaak innerlijke onrust ervaren
– geneigd zijn om je gevoelens, passies en behoeften te onderdrukken
– lastig vinden om boosheid te kunnen erkennen en ervaren in jezelf en om deze in anderen te kunnen accepteren
– moeilijk grenzen kunnen erkennen en stellen

Bovenstaande symptomen zijn vaak een gevolg van ‘leven vanuit het hoofd’ en uit contact zijn met ons lijf.

Volop genieten van je leven

De Sundance ondersteunt je om:

 • weer in contact te staan met je eigen behoeften, passies en verlangens
 • een leven te leiden vanuit je innerlijke bron van zelfvertrouwen, energie en kracht.
 • je gevoel van autonomie en vrijheid te vergroten
 • een hogere mate van passie, enthousiasme en levenslust te ervaren
 • je eigen grenzen te leren erkennen en te kunnen stellen
 • volop van je leven te kunnen genieten

Deze week maakt het niet alleen mogelijk om een fundamentele shift te creëren op de bovengenoemde gebieden, maar leert je ook hoe je de aangeleerde technieken en methodieken kunt blijven toepassen in je dagelijkse leven, met alle positieve consequenties van dien.

Doelgroep

 • Voor iedereen die zo verantwoordelijk en serieus in het leven te staat, dat hij of zij en moeilijk kan genieten van het moment.
 • Voor mensen die voor hun werk of leven heel erg zijn aangewezen op hun hoofd en daardoor vergeten dat ze ook nog een lichaam hebben waar hun behoeften, emoties, passies en verlangens huizen.
 • Voor mensen die vanwege hun werk of door hun persoonlijkheid geneigd zijn zich vooral te focussen op het geluk en welzijn van anderen en zichzelf daarin wel eens kunnen verliezen.
 • Voor mensen die van nature heel daadkrachtig en actief zijn en willen ontdekken wat ze kunnen doen of laten om hun accu niet iedere keer leeg te laten lopen.
 • Voor mensen die erg analytisch zijn ingesteld en meer met hun standvastigheid en (daad)kracht in contact willen staan

Facilitators

Saya Sprafke en John Schrederhof zullen deze retraite begeleiden.

Data

26 okt. t/m 2 nov. 2019

Locatie

Op zo’n 30 minuten van Ibiza airport, ligt de Ibiziaanse finca waar we deze week gezamenlijk zullen verblijven. Deze bijzondere locatie kenmerkt zich vooral door de natuurlijke omgeving en de rust en ruimte.

Kosten

Kosten voor deelname aan de Sundance:  €2200,- excl. BTW

Dit bedrag is incl. verblijf en maaltijden, exclusief vliegticket, transfer & reisverzekering.