Zelfbewust Academy

Roots

Deze retraite begeleiden we op een prachtige locatie in het Zwarte Woud voor iedereen die een blijvende doorbraak willen creëren in de connectie tussen het hoofd en het lichaam en de verbondenheid met zijn of haar ware natuur. Door veel lichaamsgericht werk, opstellingen, transformational breathing en bewustzijnsontwikkeling, land je deze week volledig in je lijf, voel je je steviger geworteld dan ooit en kom je weer thuis bij jezelf.

We leven in een hectische en onzekere tijd wat het soms heel lastig maakt om goed gegrond en in ons lichaam te blijven. De vele maatschappelijke veranderingen, omgevingsprikkels, to-do lijstjes, verwachtingen en oordelen van anderen, gezinsperikelen, prestatiedruk en de hoge snelheid waarmee we voortrazen, maken dat we veel in ons hoofd zitten.

Het gevolg hiervan is dat we vaak veel meer stress, angsten, zorgen, onzekerheid, ongeduld, spanning, vermoeidheid en onrust ervaren dan noodzakelijk en goed voor ons is.

Deze gevolgen kunnen ontstaan door externe input en prikkels, maar worden versterkt wanneer we innerlijk met (onbewuste) conflicten te maken hebben die hun oorsprong vinden in de manier waarop we ons innerlijk tot de anderen in ons familiesysteem en andere systemen verhouden. Des te groter deze innerlijke conflicten, des te groter is de uitdaging om gegrond te blijven en volledig in je lichaam te wonen.   

To be really happy we need two gifts: one is wings, and the other is roots

Families zijn als de takken van een boom.

We groeien in verschillende richtingen, maar onze wortels zullen we altijd delen.

op je plek in de fontein

Voor het ontwikkelen van een hogere mate van zelfacceptatie, vertrouwen, innerlijke rust, energie en kracht, speelt de plek die je onbewust hebt ingenomen in jouw familiesysteem of fontein (zoals Els van Steijn het noemt) een belangrijke rol.  

Vrijwel iedereen heeft in de kinderjaren de neiging ontwikkeld om op te stijgen in zijn of haar fontein, wat zich o.a. kan uiten in oneigenlijke verantwoordelijkheid nemen, oordelen en bekritiseren, afstand nemen, onbewust identificeren met iemand anders in het familiesysteem en vele andere patronen.

Dit heeft als gevolg dat we soms diep van binnen (in meer of mindere mate) onrust, leegte, eenzaamheid  en/of een gebrek aan energie ervaren. In het ergste geval voelen we ons regelmatig ontworteld, afgewezen of ontheemd en vinden we het lastig om ons ergens echt thuis te kunnen voelen. 

Tijdens deze retraite ontdek je wat er in de weg staat om nog steviger geworteld in het leven te staan en waarom je soms vervalt in bepaald (onbewust) gedrag, maar ook je hoe je je eigen plek in de fontein weer aanneemt, waardoor alles je in je dagelijkse leven met (nog) meer lichtheid, energie en gemak afgaat!

Luisteren naar je lichaam  

Je lichaam is een wijze raadgever die je op ieder moment van de dag vertelt hoe het met je is. Het laat je voelen als je ergens behoefte aan hebt, zoals rust, ruimte, stilte, warmte, afkoeling , voeding, slaap enz.

In contact met de ander kan je aan de signalen van lichaam herkennen hoe je het contact ervaart; prettig , veilig, beklemmend of ongemakkelijk bijvoorbeeld. Intimiteit ervaren en grenzen stellen kunnen we dan ook alleen maar als we met ons lichaam in contact staan. 

Maar luisteren naar de signalen van ons lichaam is alleen mogelijk als we met ons lichaam in contact staan. Leven we vooral in ons hoofd, dan komen we steeds verder van onze ware natuur, onze gevoelens en eigen behoeften af te staan en ervaren we regelmatig vermoeidheid, spanning, leegte en/of stress.

In deze Retraite kom je uit je hoofd en land je weer volledig in je lijf. Je verhoogt je lichaamsbewustzijn sprongsgewijs en structureel, waardoor je ook na deze retraite veel beter in staat bent om naar je gevoelens, behoeften en verlangens te luisteren.

Wat brengt deze retraite jou

een aardse plek

Een prachtig retraitecentrum in de bergen van het Zwarte Woud vormt onze thuisbasis voor deze retraite. Het biedt een uiterst stille en rustige plek aan de top van een berg en is omringd door bossen en groen. Het bevindt zich op wat een krachtplaats wordt genoemd, waardoor deze plek het proces van aarding, bewustwording en heling versterkt. 

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied en het grootste middelgebergte in Duitsland. Het bestaat hoofdzakelijk uit donkere dennen- en sparrenbomen en werd om die reden Silva Nigra door de Romeinen genoemd. Het geniet o.a. bekendheid door de sprookjes van de gebroeders Grimm, maar is ook een geliefd gebied bij stilte-zoekers en retraite-gangers. 

I went to the woods, to Live deep...

“I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential fact of life, and see if I could not learn what it had to teach.  I did not wish to live what was not life, living is so dear; nor did I wish to practice resignation, unless it was necessary. I wanted to live deep and suck out all the marrow of live, and not, when I came to die, discover that I had not lived.”

– Henry David Thoreau –

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door  Odette de Theije en John Schrederhof, twee oaches met ieder hun eigen expertise en gezamenlijk ruim 50 jaar ervaring. 

Data

De aankomende Roots staat gepland op:
11 t/m 15 nov 2023 (reizen op 11 en 16 november)    

We nodigen je graag uit voor een telefonisch kennismakingsgesprek alvorens we je definitief toelaten tot deze retraite.

Kosten

De investering voor deelname aan deze retraite bedraagt €1975,-
Dat is inclusief:

✓  9 dagdelen

✓  5 overnachtingen 

✓  Alle catering  

De prijs is exclusief reiskosten.
Wil je graag een (zakelijke) factuur ontvangen? Dan komt er btw bij. 

De begeleiders over deze Retraite
John
  John

  Facilitator

  "Willen we meer innerlijke rust, verbondenheid en blijdschap ervaren, dan dient onze (spirituele) ontwikkeling hand in hand te gaan met een goede gronding (aanwezigheid in het lichaam). Doen we dat niet dan hebben we neiging om te gaan zweven: De 'hemel op aarde' ervaren kunnen we namelijk alleen met beide benen op de grond."

  Odette
   Odette

   Facilitator

   "Met elkaar leven zoals het leven bedoeld is, met ruimte, aandacht en liefde. Het heeft mij diep geraakt... De sterke verbinding die we daar met onszelf, met elkaar en met de natuur beleven is intens vervullend en vormt voor mij een bron van inspiratie voor mijn werk en leven hier."

   Wil jij het contact met je ware natuur versterken? ?

   Algemeen

   Onze retraites bieden jou:

   ✓  Diepgaande zelfinzichten
   ✓  Onthaasten & Ontspannen
   ✓  Blijvende transformatie
   ✓  Een warme open sfeer
   ✓  
   Ongekende ervaringen
   ✓  Een prachtige omgeving
   ✓  Culinair genieten

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Algemeen

   Onze retraites bieden jou:

   ✓  Diepgaande zelfinzichten
   ✓  Onthaasten & Ontspannen
   ✓  Blijvende transformatie
   ✓  Een warme open sfeer
   ✓  
   Ongekende ervaringen
   ✓  Een prachtige omgeving
   ✓  Culinair genieten

   Vragen of meer info?

   Of stuur een bericht

   Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.