Het corona-tijdperk waarin we ons momenteel bevinden brengt veel verandering, onzekerheid en spanning met zich mee. Maar ook zonder deze epidemie, zullen er momenten in ons leven zijn dat even alles op zijn kop staat, denk aan een scheiding, ernstige ziekte of ontslag. Het programma Roots ondersteunt je om terug naar je basis te gaan en dicht bij je kern te blijven, zodat je in een onzekere en hectische periode vanuit rust, vertrouwen en kracht je verlangens en visie stap voor stap vorm kunt geven. Dat doen we op een afgelegen en magische plek in Finland.

In ieders leven zijn er momenten en fasen dat je veel wind vangt. Dat geldt voor nagenoeg iedereen in dit ‘corona-tijdperk’, waarin we met elkaar in een stormachtige fase en onzekere crisis zijn beland. Maar ook andere omstandigheden kunnen ons leven tijdelijk of voor lange tijd op zijn kop zetten, denk aan een scheiding, een ernstig ongeval of chronisch ziekte, een failissement of  ontslag.

Maar dat betekent niet dat we vanuit angst, zorg en spanning in het leven hoeven te staan, integendeel.  Elke crisis, individueel of collectief, kenmerkt zich niet alleen door de aanwezigheid van potentieel bedreigende situaties maar ook van nieuwe kansen en groeimogelijkheden.

Om in een deze stormachtige fase dicht bij jezelf te kunnen blijven en zelfs te kunnen groeien zul je je op de eerste plaats bewust moeten zijn van het onderscheid tussen gegronde angsten en ingebeelde angsten op het moment dat een angst of zorg in je wordt getriggerd.   Gegronde angsten vragen namelijk dat je onmiddellijk actie onderneemt, ingebeelde angsten nodigen je juist uit om ‘niet te doen’ en iets los te laten, zodat je met een nieuw perspectief en vanuit een hoger bewustzijn naar je levenssituatie kunt kijken.

Maar zelfs als je in deze onzekere periode in contact weet te blijven met je verlangens of missie dan roept het nastreven ervan de nodige weerstand op, zowel van binnen (denk aan je eigen beperkende overtuigingen, angsten en gewoontes bijvoorbeeld) als ook van buiten (weerstand en verzet van anderen).

Hoe dan ook, ieder van ons wordt in deze stormachtige fase opgeroepen zijn of haar wortels te versterken. Concreet betekent dit dat je vooral wordt uitgenodigd om kwaliteiten als vertrouwen, innerlijke kracht, standvastigheid, veerkracht, emotionele stabiliteit en wilskracht verder te ontwikkelen. Dit zijn energetisch beschouwd geen kwaliteiten van ons zogenaamde ‘hoofdcentrum’ maar van wat wij het ‘buikcentrum’ noemen.

Om deze instinctieve kwaliteiten verder te kunnen ontwikkelen is het noodzakelijk om volledig in je lichaam (buik) te landen, zodat je jezelf stevig gegrond en geaard voelt. Wat maar weinig mensen beseffen is dat in het buikcentrum zich ook onze energieopslag en -toevoer bevindt.  Werken aan het versterken van je aarding en gronding verhoogt dus ook je energieniveau wat geen overbodige luxe is als je beseft dat je brein de grootste energieverbruiker is. En deze laatste maakt overuren op dit moment..

In Roots werk je aan de ontwikkeling en versterking van deze buikkwaliteiten en waar kun je dat beter doen dan in de Finse natuur. Daarnaast besteden we veel aandacht aan wat er op dit moment in jouw leven en werk speelt. Dat maakt dat je vele nieuwe zelfinzichten opdoet en een groeisprong maakt in bewustzijn, innerlijke rust en vertrouwen. Maar ook dat je je opnieuw verbindt met je behoeften en verlangens, zodat je helderheid creëert over je visie voor de nabije toekomst en deze vanuit innerlijk leiderschap stap voor stap kunt realiseren.

Facilitators

Dit programma wordt begeleid door John Schrederhof en Heidi Hessing.

Data

23 t/m 28 jan 2021 (reizen op 23 en 29 januari)

Locatie

Finland

Kosten

€ 2200 incl. verblijfskosten en 3,- donatie aan dream4kids. Excl. btw en reiskosten.

Voor meer informatie bel John op 0618966997 of Heidi op 0646169086