Zelfbewust is een interactieve weekend-retreat die je ondersteunt om in drie intensieve maar inspirerende dagen veel dichter bij jezelf te komen, bewustere keuzes te maken en met helderheid en vertrouwen in het leven te staan.

Als we dicht bij onszelf door het leven gaan, ervaren we innerlijke rust, energie, zelfvertrouwen en vrijheid. We voelen ons verbonden met anderen en ervaren tegelijkertijd de vrijheid om helemaal onszelf te kunnen zijn. We staan bewust in het leven, in contact met onze behoeften en verlangens en baseren onze keuzes hierop, waardoor we een leven leiden van integriteit, blijdschap en vervulling.

Maar wat vraagt het om dichter bij jezelf te komen en te leven in integriteit met wie je werkelijk bent?

Dat betekent op de eerste plaats ontdekken en erkennen wat je behoeften, verlangens, kernwaarden, kwaliteiten, passies en talenten zijn. Als we ons bewust zijn van wie we werkelijk zijn en waar we voor staan, dan kunnen we ons leven op ieder moment vormgeven op een manier die bij ons past.

Daarnaast betekent dit ook bewust worden van datgene wat je op dit moment ongemerkt in de weg laten staan om volledig jezelf te zijn, om authentiek en vrij te handelen. Denk maar aan onbewuste aannames, overtuigingen, drijfveren, gedachten, weerstanden, angsten, emoties, gewoontes en gedragspatronen.

Het programma Zelfbewust is erop ingericht om je te ondersteunen in een dergelijk bewustwordingsproces. Je zou kunnen zeggen dat je in dit programma een groeisprong maakt in zelfbewustzijn, met alle mooie inzichten, ervaringen en consequenties van dien. Dit programma ondersteunt je om op een diep niveau te verbinden met jezelf en een leven te creëren dat in lijn is met wie je werkelijk bent.

Opzet programma

We hebben dit programma ontwikkeld vanuit de wetenschap dat je de belangrijkste inzichten opdoet door zelf te ervaren en te ontdekken, niet door urenlang te luisteren naar theorieën, technieken of peptalks. Zelfbewust bestaat dan ook – naast persoonlijke coaching – uit een aaneenschakeling van zorgvuldig ontworpen oefeningen en processen die als een spiegel dienen en diepgaande inzichten teweegbrengen. Je voert de ervaringsgerichte oefeningen afwisselend alleen, in tweetallen of in groepsverband uit en wel onder onze deskundige begeleiding.
Met deze ervaringsgerichte aanpak doe je het ene na het andere belangrijke inzicht op, ontdekkingen die je blijvend zullen ondersteunen in je leven.

De opzet en inhoud van de oefeningen en processen is gebaseerd op natuurwetten die ons leven als mens op ieder moment van de dag beïnvloeden, ook al zijn we ons doorgaans niet van bewust. De ontwikkeling van elk onderdeel van zelfbewust is gebaseerd op een holistisch perspectief waarbij universele principes en tijdloze kennis rondom menszijn, bewustwording en ontwikkeling samenkomen.

Data

6  t/m 8 november 2020.

Het programma start op vrijdagochtend 9:30 uur (registratie & ontvangst 9:00 uur) en eindigt zondagmiddag om 17:00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond duurt het programma tot ongeveer 22:00 uur.

Locatie

Het programma zal plaatsvinden in het prachtige retraite-centrum Land of Now in Siddeburen

Kosten

1070 euro (incl. alle catering en overnachtingen op vrijdag en zaterdag). Mocht je donderdagavond al willen inchecken, dan rekent Land of Now 42,50 euro voor deze extra overnachting.

Dit bedrag is inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven.