De Teacher’s Time-Out is een programma dat we belangeloos voor docenten en leraren organiseren. Deze Time-Out ondersteunt je om in drie dagen tijd de opgedane spanning en stress te kunnen ontladen, je diepgaand te ontspannen en je energie weer op te bouwen. Maar ook om je bewuster te worden wat je kunt doen en laten om na deze weekend-retreat vitaal, energiek, ontspannen, gemotiveerd en gezond te blijven.

Ruimte voor JOU

Heb jij als docent behoefte aan ruimte? Nu even niet voor je leerlingen, maar ruimte voor jouzelf als mens en docent? Ruimte om te reflecteren, te ontspannen, nieuwe inspiratie op te doen en je te ontwikkelen?
Tijdens deze time-out voor leraren en docenten, bieden we je de mogelijkheid om een weekend lang even  afstand van je werk te nemen en goed voor jezelf te zorgen.

Zelfzorg is van cruciaal belang om de balans in jezelf te kunnen bewaken, rust in je hoofd te hebben, emoties vrij te kunnen laten stromen, je energiehuishouding op peil te houden en gezond te blijven. Besteden we onvoldoende aandacht aan zelfzorg, dan is de kans groot dat we op termijn burn-out, depressief of overspannen raken met alle consequenties van dien.

Diepgaand ontspannen en resetten

Tijdens deze Teacher’s Time-Out ondersteunen we je op verschillende manieren om je lichaam diepgaand te kunnen ontspannen waardoor de opgedane spanning zich kan ontladen. Om dat te kunnen doen maken we gebruik van technieken zoals lichaamswerk, massage, mindfulness, ademwerk en yoga. Dit doen we niet alleen om je te ondersteunen om (eenmalig) mentaal, emotioneel en fysiek te kunnen herstellen, maar vooral om je effectieve technieken aan te reiken die je ook na deze weekend-retreat kunt inzetten om goed voor jezelf te zorgen. Mogelijk zullen daarbij soms wat tranen vloeien vanwege alles waar je in de afgelopen tijd mee geconfronteerd bent, maar we zullen dat weekend vooral het leven vieren op een manier die je je nog lang zult herinneren.

Ook zul je tijdens dit programma weer in contact komen met jouw eigen behoeften en verlangens, waardoor je helderheid creëert over hoe je je werk en leven zou willen inrichten op een manier die het beste bij jou past. Deze Teacher’s Time-Out zal niet alleen een onvergetelijk weekend worden met mooie ervaringen en nieuwe zelfinzichten, maar vooral een moment zijn om jezelf te resetten en met vertrouwen, energie, lichtheid en passie een nieuwe start te kunnen maken.

Doelgroep

Docenten en leraren werkzaam in het basis- en middelbare onderwijs. Van iedere onderwijsinstelling kunnen we helaas maar 2 docenten of leraren ontvangen.

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door 15 toegewijde coaches en psychologen van Zelfbewust Academy, met allen een groot hart voor het onderwijs.

Data en tijden

Vanwege de landelijke corona-maatregelen staat deze retreat op dit moment niet ingepland

Locatie

Het programma zal plaatsvinden op het prachtige Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Kosten

Als blijk van waardering en dankbaarheid voor jouw toewijding en inzet, is de toegang tot dit programma gratis voor iedereen die tot de beoogde doelgroep behoort. Je bent alleen het cateringarrangement aan Landgoed Zonheuvel verschuldigd. Dit is deels gesponsord door Landgoed Zonheuvel en zal slechts €70,- bedragen voor het gehele weekend.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt doordat 15 collega’s van Zelfbewust Academy zich belangeloos inzetten om deze retreat te begeleiden en 10 masseurs belangeloos de massages zullen verzorgen.