De belangrijkste leiders die we kennen uit onze geschiedenis, inspireren ons vooral omdat zij bij alles wat ze deden werden gedreven door een diep verlangen om een bijdrage te leveren aan de samenleving en door de heldere visie die ze voor hun leven, werk, organisatie of land hadden. Zij voelden zich uitgenodigd en geroepen om hun unieke kwaliteiten en talenten in te zetten op een manier die anderen en henzelf de meeste vervulling bracht. Voorbeelden hiervan zijn Steve Jobs, Martin Luther King, Richard Branson, Gandhi en Ricardo Semler.

Wat minder bekend is van deze leiders, is dat ze o.a. zo effectief waren (of zijn) omdat ze regelmatig afstand namen van hun dagelijks werk om perioden van diepgaande ontspanning, reflectie, contemplatie en bezinning in te lassen. Zo trokken zij zich regelmatig terug in hun buitenverblijf, de natuur, een ashram, een klooster of zelfs hun eigen eiland (Richard Branson) om in deze behoefte te kunnen voorzien. Zij gebruikten deze perioden van stilte en ruimte om nieuwe energie, inzichten, inspiratie en ideeën op te doen en om helderheid te verkrijgen over belangrijke keuzes, beslissingen, oplossingen en maatregelen.

In de huidige tijd, waarin onze samenleving sneller dan ooit verandert, en onze omgeving ons meer prikkels verschaft dan goed voor ons is, is het inbouwen van een langere periode van rust en bezinning voor ieder mens van belang en niet voorbehouden aan enkele grote leiders op aarde.

De keuze om hier tijd en middelen in te investeren, is misschien wel de beste investering die we in onszelf kunnen doen en beinvloedt in hoge mate de mogelijkheden en toekomst van ieder mens en elke organisatie.

INHOUD

Tijdens deze leiderschapsretraite nodigen we je uit tot een periode van diepgaande reflectie en bezinning op vragen die voor jou op dit moment het meest actueel zijn. Enkele voorbeelden uit een grote lijst van mogelijke vragen zijn:

– Wie ben ik en wat zijn mijn unieke leiderschapskwaliteiten?
– Waar sta ik op dit moment in mijn leven (met mijn bedrijf) en welke uitdagingen dienen zich aan?
– Waar sta ik voor? Waarom ben ik hier? Wat is mijn levensdoel of missie?
– Wat staat me op dit moment in de weg om meer in flow (in mijn organisatie) te ervaren?
– Wat is de visie die ik voor mijn leven en organisatie heb?
– Welke keuzes en maatregelen ondersteunen mij het meest in de omstandigheden waarin ik mij op dit moment bevind?

Op deskundige wijze begeleiden wij je bij deze innerlijke reis die vele inspirerende sessies, diepgaande interacties en onvergetelijke momenten kent. Daarbij ondersteunen we je vooral om in contact te komen met je diepere verlangens, omdat deze de bron zijn van inspiratie, levenslust en energie, de basis voor het maken van nieuwe keuzes en de drijfveer van jouw leiderschap.

Je ontwikkelt een heldere visie voor uw nabije toekomst, omdat deze zich op natuurlijke en vanzelfsprekende wijze ontvouwt als je met je diepere verlangens in contact komt. Deze retraite draagt bij aan een gevoel van vertrouwen, bezieling, innerlijke kracht, compassie en een heldere en rustige geest.

DOELGROEP

Leiders van bedrijven en organisaties

BEGELEIDERS

Dit programma wordt begeleid door John Schrederhof

LOCATIE

Dit programma zal plaatsvinden in Finland of Zweden

PRIJS

3600 euro (incl. alle verblijfskosten, excl. BTW en reiskosten)

Voor informatie over data van de aankomende Leaders Retreat, bel ons even op 06-18966997