Recharging Yourself is een retraite die we speciaal voor zorgpersoneel organiseren, omdat hun focus het grootste deel van de dag op anderen is gericht en de werkdruk erg hoog is: 

Dit programma ondersteunt jou als zorgprofessional om in drie dagen tijd spanning en stress te ontladen, je diepgaand te ontspannen, belangrijke inzichten en nieuwe inspiratie op te doen, maar ook om je bewuster te worden van je eigen behoeften, grenzen en verlangens.

Om dit mogelijk te maken bieden we je een veilige, warme en inspirerende plek om even voor jezelf te kunnen zorgen. Zelfzorg is van cruciaal belang om de balans in jezelf te kunnen bewaken, rust in je hoofd te hebben, emoties vrij te kunnen laten stromen en je energiehuishouding op peil te houden.  Besteden we onvoldoende aandacht aan zelfzorg, dan is de kans groot dat we op termijn burn-out, depressief of overspannen raken met alle consequenties van dien.

Tijdens deze Zelfzorg-Retraite ondersteunen we je op verschillende manieren om je lichaam diepgaand te kunnen ontspannen waardoor de opgedane spanning zich kan ontladen.  Om dat te kunnen doen maken we gebruik van technieken zoals mindfulness, ademwerk, yoga en lichaamswerk. Dit doen we niet alleen om je te ondersteunen om (eenmalig) fysiek en emotioneel te kunnen herstellen, maar vooral om je effectieve technieken aan te reiken die je ook na deze weekend-retreat kunt inzetten om goed voor jezelf te zorgen. Mogelijk zullen daarbij soms wat tranen vloeien vanwege alles waar je in de afgelopen tijd mee bent geconfronteerd, maar we zullen dat weekend vooral het leven vieren op een manier die je je lang zult herinneren.

Ook zul je tijdens dit programma weer in contact komen met jouw eigen behoeften en verlangens, wat geen overbodige luxe is als je focus de hele dag op anderen gericht is. Hierdoor creëer je tevens helderheid over hoe je je werk en leven zou willen inrichten op een manier die het beste bij jou en jouw verlangens past.

Deze Weekend-retreat zal niet alleen een onvergetelijk weekend worden met mooie ervaringen en nieuwe zelfinzichten, maar vooral een moment zijn om jezelf te resetten en met vertrouwen, energie, lichtheid en passie een nieuwe start te kunnen maken.

Mocht je na deze retraite de behoefte ervaren om jezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van zelfzorg, zelfbewustzijn en zingeving, dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij de desbetreffende Circle van Zelfbewust Academy (zoals de Artsen Circle, Verpleegkundigen Circle, Psychiaters Circle, Psychologen Circle of Social Workers Circle).  Meer informatie hierover zullen we op de laatste middag van de retraite met je delen.

Doelgroep

Dit programma is bedoeld (en uitsluitend toegankelijk) voor professionals in de gezondheidszorg, zoals artsen, psychiaters, verpleegkundigen, psychologen, psychotherapeuten, social workers, verloskundigen en fysiotherapeuten.

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door ongeveer 10 toegewijde coaches die verbonden zijn aan Zelfbewust Academy

Data en tijden

Het programma zal plaatsvinden van 17 t/m 19 december 2021.  Vrijdag december starten we om 9:30 uur, zondag eindigen we uiterlijk om 16:30 uur. Er is geen avondprogramma. Op vrijdag en zaterdag zal het programma om 17:30 uur eindigen.

Locatie

Deze retraite zal plaatsvinden op het prachtige Landgoed Zonheuvel in Doorn. Op deze locatie kun je overnachten, mocht je dat willen.

Kosten

De kosten voor deelname aan dit programma (inclusief lunchbuffet, koffie, thee, drankjes) bedragen 297 euro (diners en overnachtingen zijn niet in dit bedrag inbegrepen), indien je je vóór 1 juni aanmeldt. Daarna zal de deelname 375 euro bedragen. Overnachtingen zijn te boeken bij de locatie, mocht je dat willen.