De opleiding Integraal Coachen ondersteunt de professionele ontwikkeling van mensen die anderen coachen of begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en innerlijk leiderschap. De opleiding is voor hen die het verlangen hebben om hun (holistisch) inzicht in mensen verder te verdiepen en die een zo’n compleet en integraal mogelijke coaching aanpak nastreven. Elke module wordt verzorgd door één van de meest ervaren professionals in het desbetreffende werkveld. 

Willen we mensen in hun proces van ontwikkeling zo goed mogelijk kunnen begeleiden, dan ontkomen we er niet aan om met een holistische bril naar hen te kijken: lichamelijke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten van een persoon zijn niet van elkaar te scheiden en vragen om een integrale aanpak.   

Tijdens deze opleiding verdiep je je in de meest doeltreffende methoden, technieken en interventies uit de belangrijkste begeleidingsvormen, die zich traditioneel vooral (maar niet uitsluitend) op één van deze aspecten richten.  Uitgangspunt van deze opleiding is, dat het een holistische aanpak en juist de integratie van deze methoden en technieken is, die tot werkelijke transformatie en verandering bij een client kan leiden. 

Tijdens deze opleiding leer je niet alleen hoe je deze methoden en het technieken het beste kunt toepassen, maar je groeit ook in het vermogen om ze intuïtief en creatief te kunnen zetten, in afstemming op de situatie, beleving en behoefte van de cliënt. De opleiding wordt begeleid door vijf zeer deskundige docenten die gemiddeld 20 jaar ervaring op hun vakgebied hebben en in staat zijn om hun kennis en ervaring op praktische en effectieve wijze op anderen over te brengen.

De opleiding bestaat uit 5 modules van 2 dagen, te weten Holistisch Coachen, Lichaamsgericht Coachen, Emotioneel Release, Mental Coaching en Systemisch Coachen:

Module 1 (2 dagen): Holistisch Coachen

Deze module wordt verzorgd door John Schrederhof die al ruim 22 jaar mensen begeleid bij hun spirituele, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Enkele van de door hem geschreven boeken zijn ‘van Baby tot Boeddha’, ‘Nederland zoekt Leiders’ en ‘De Cyclus’. Tot op heden begeleidde hij zo’n 20.000 mensen van 28 nationaliteiten in binnen- en buitenland.

Module 2 (2 dagen): Lichaamsgericht Coachen

Wilko Iedema, die al 30 jaar lang cliënten lichaamsgericht begeleidt en ondersteunt, zal deze module verzorgen. Hij heeft vele studenten op dit vlak opgeleid. In deze module leer je hoe je je cliënten (ook) lichaamsgericht kunt ondersteunen.  Wilko is o.a. opgeleid in Rebalancing, counseling, primal therapy en The School for the Work of Byron Katie.

Module 3 (2 dagen): Mental Coaching

In deze module zal het mentale aspect van de client aan bod komen en reikt internationale topcoach Arnold Timmerman je een eenvoudige maar krachtige methode aan die je bij de begeleiding van cliënten enorm zal ondersteunen . Arnold is de rechterhand van Brandon Bays (bekend van The Journey) in Europa en auteur van verschillende boeken als ‘Mastery in Coaching’ en ‘Leadingship: Exploring the Essence of Leadership Dynamics’.  Hij woont met zijn gezin in een Zuid-spanje.

Module 4 (2 dagen): Emotional Release

In deze module ontdek en leer je hoe op een veilige en effectieve manier cliënten kunt ondersteunen om pijnlijke ervaringen en de emoties die ermee gepaard gaan, los te kunnen laten.  Michelle Groot die al 15 jaar lang als regressie-therapeut werkt, zal deze module begeleiden.  Als therapeut heeft ze zeer veel ervaring in het begeleiden van mensen bij het verwerken van de meest uiteenlopende pijnlijke gebeurtenissen en ervaringen.

Module 5 (2 dagen): Systemisch Coachen

Deze module wordt begeleid door Odette de Theije, die al 20 jaar als integraal psychiater, leidinggevende en coach/facilitator werkzaam is. Zij heeft veel ervaring met het toepassen van systemisch werk bij het begeleiden van mensen en teams in hun ontwikkeling.  In deze module ontdek je hoe ook jij systemisch werk (nog meer) kunt inzetten bij de begeleiding van een cliënt.

Heb je vragen?  Bel John Schrederhof op 06-18966997

Data 2021 / 2022

module 1:    12 & 13 nov 2021

module 2:    21 & 22 jan 2022

module 3:    18 & 19 febr 2022

Module 4:    18 & 19 maart 2022

Module 5:    22 & 23 april 2022

Voor meer informatie bel ons op 06-18966997

Locatie

Landgoed Zonheuvel in Doorn

Kosten

2970 euro (excl.catering, excl. BTW).

2470 euro voor Circle-leden van Zelfbewust Academy (excl. catering, excl. BTW)