In deze praktische en inspirerende workshop word je je bewust van jouw diepere verlangens. Je maakt kennis met het model De Cyclus. Via 12 fasen leer je dagelijks te leven vanuit verlangen en daarmee je levensvreugde en je impact verder te vergroten.

Dieperliggende verlangens kun je zien als signalen die aangeven waar jij gelukkig van wordt. Het vervullen van deze verlangens geeft energie en vanuit deze innerlijke kracht vergroten we onze impact.  Als mens staan we echter niet vanzelfsprekend in contact met deze verlangens. We laten ons vaak leiden door verplichtingen, verwachtingen en overtuigingen. Leven vanuit verlangens vraagt een bewust proces, waarbij de Cyclus ons kan ondersteunen.

De Cyclus

De Cyclus is een stapsgewijs proces van 12 fasen. Concrete stappen die je ondersteunen om in contact te komen met je verlangens en deze verlangens ook te realiseren.

Een belangrijk aspect van De Cyclus is de balans tussen yin en yang, tussen doen en ontdoen. Niets in de natuur bloeit het hele jaar. Ook wij kunnen niet continu topprestaties leveren. Om vervulling te ervaren en impact te hebben is het, naast focussen, presteren en doorzetten, minstens net zo belangrijk om periodes van rust en bezinning in te lassen.

Dit praktisch toepasbare model is gebaseerd op oeroude Oosterse en Westerse filosofieën. Onder andere de Indianen en het Taoïsme laten zich al eeuwenlang inspireren door het ritme van de natuur en het cyclisch leven.

Wat leer je?

We gebruiken de 12 stappen als een spiegel. Het model nodigt je uit om te kijken naar de mogelijkheden in je leven. Hoe kun jij, vanuit waar je nu staat, een nieuwe beweging in gang zetten?

Aan het eind van de dag heb je inzicht in:
– jouw diepere verlangens op dit moment
– jouw kernkwaliteiten en valkuilen
– wat wel en niet werkt op dit moment in je leven
– concrete handvatten om je verlangens te vervullen

Het model is een handige tool die je direct kunt inzetten. Zo kun je met nieuwe verlangens in contact komen, jouw koers bijstellen en bij jezelf inchecken welke fase jou op dat punt verder helpt.

Doelgroep

De dag is voor iedereen die voelt dat het leven meer kan zijn dan de dagelijkse routinematige gang van zaken. Mogelijk zit je in een modus van alsmaar doorgaan, zonder ruimte voor rust of bezinning. Of je zit in een fase waarin je veel bereikt, maar zonder dat dit je een gevoel van vervulling geeft. Kortom je hebt behoefte om je bewustzijn te vergroten en een stap te zetten die leidt tot meer vervulling, lichtheid en rust.

Begeleiders

In Amsterdam wordt deze workshop gefaciliteerd door Anneke Dekker en George Ongkiehong.

Anneke Dekker is als coach en facilitator actief in het onderwijs en bij start-ups, waar zij studenten en young professionals ondersteunt. Anneke heeft een passie voor bewustzijnsontwikkeling en ondersteunt anderen om meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht en regie te ervaren.

George Ongkiehong is maatschappelijk betrokken marketing- en communicatiespecialist. De afgelopen 15 jaar stonden daarnaast in het teken van persoonlijke ontwikkeling en coaching. Gepassioneerd stelt hij zijn ervaringen op beide vlakken ten dienste van mensen die net als hij dromen van een betere samenleving.

In Midden Nederland wordt deze workshop gefaciliteerd door Ernst Weerstra en Jolien de Jong.

Ernst is ervaren facilitator en coach op het gebied van persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling ,verhalen vertellen en in inspirerend spreken in het openbaar.  Jolien is professioneel Coach en Natuurvoedingsadviseur.

Data

14 juni 2020 (Doorn)
27 september 2020 (Doorn)

Kosten

De toegangsprijs tot deze Inspiratie Workshop bedraagt €148 (incl. cateringarrangement en btw) voor particulieren en 3,- donatie aan Dream4kids. Zie kopje Dream4kids voor verdere informatie over de donatie.

€148 excl. btw indien je ons verzoekt om je bedrijf te factureren.