De Samourai Spirit biedt je de kans om  voor jezelf te ontdekken wat (hogere) mannelijke energie werkelijk inhoudt. Om een duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen wat je dacht dat waar, gezond en normaal is aan man-zijn en wat je diepste innerlijk en ware aard zegt. De tijd is wat ons betreft rijp om de wikkels af te leggen waarmee onze traditie, cultuur en opvoeding niet alleen de vrouw, maar ook de man beknelt. Dat vereist jouw bereidheid om in jezelf te willen ontdekken wat je hebt verwaarloosd en wat opnieuw – in jou als man- geboren mag worden.   

Barrieres slechten:

In onze samenleving loop je als man tegen allerlei verwachtingen en vooroordelen aan, die je in onze ogen en ervaring ondermijnen en beperken in je gevoel van mannelijkheid, heelheid en geluk.

Mogelijk heb je geleerd dat vooral het materiële en fysieke ertoe doet en dat je moet presteren en concurreren. Misschien ben ook jij al eens tegen een muur opgelopen, waar zelfs de beste topsporter niet overheen kan.

Mogelijk heb je geleerd dat een goede partner voor je vrouw zijn betekent dat je vooral zorgzaam, begripvol en lief bent. Maar dat je ondertussen wel het gevoel met je bron, passie en kracht bent kwijtgeraakt. Dat het leven dat je op deze manier leidt, niet meer klopt en stroomt.

En welke aannames, verwachtingen en overtuigingen heb je over seksualiteit en je rol als man aangeleerd? Mogelijk brengen ze je ‘wilde vrijpartijen’ en ‘goede sex’, maar dragen ze ook bij aan een gevoel van intimiteit en verbondenheid met je partner?

En als dan het moment aanbreekt dat je als ontwakende man op zoek gaat naar je eigen waarheid, ligt overal het oordeel van anderen over een ‘man in midlifecrisis’ op de loer. Maar ook dat ‘retraites alleen voor vrouwen zijn en niets voor mannen’.

Deze en vele andere denkbeelden werpen behoorlijk wat barrières op voor mannen die weer in hun kracht willen staan, hun gevoelens willen omarmen, intimiteit en seksualiteit ten volle willen beleven, hun hart willen voelen, en hun ware missie hier op aarde willen ontdekken.

Wie ben jij als alle bestaande conditioneringen t.a.v. man-zijn komen te vervallen?

Weerstanden overwinnen:

De Samurai Spirit Retreat ondersteunt je om uit je hoofd te komen en weer in contact te staan met je levensenergie en -kracht, waardoor alles in het leven makkelijker gaat. Je ontdek, herinnert en ervaart tijdens deze retraite wat het betekent en hoe het voelt om als man en mens volledig authentiek te zijn en in je mannelijke kracht te staan. Ook zul je een balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie weten te creëren die bij jouw ware natuur en unieke persoonlijkheid past.

Tijdens deze retraite verhoog je je emotionele intelligentie. Je wordt je bewuster van je eigen gevoelens en diepere verlangens, maar ontdekt ook hoe je het beste met de emoties van je partner kunt omgaan. Je liefdesrelatie krijgt hierdoor niet alleen meer diepgang, maar vooral ook meer harmonie en verbondenheid.

Je ervaart een hogere mate van aanwezigheid in het huidige moment en verliest jezelf minder in je doelgerichtheid, competitie-drift en toekomstbeelden, waardoor je aanzienlijk meer rust, geduld, onbevangenheid, verbondenheid en vervulling ervaart.

Moderne westerse wetenschap en eeuwenoude oosterse technieken:

Lichaamswerk, bewustzijnsontwikkeling en emotionele intelligentie zijn de drie pijlers waarop deze retraite rust. We maken o.a. gebruik van basisprincipes en -technieken uit zazen, budo, tantra, aikido, bushido, chineng chigong en shaolin. Principes, technieken en oefeningen die je ook na deze retraite in je dagelijks leven kunt blijven toepassen.

Voor meer informatie bel John Schrederhof 0p 06-18966997

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door John Schrederhof en Roy Alards

Data

Voor de data van het aankomende programma, neem even contact met ons op ajb

Een telefonisch kennismakingsgesprek zal deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Locatie

Dit programma zal plaatsvinden op een geschikte locatie in een rustig gebied in Schotland of Ierland

Prijs

2200 euro incl. overnachtingen & catering, excl. BTW en reiskosten.