Voel je dat je leven meer is dan de dagelijkse rush?
Zit je in een modus van alsmaar doorgaan?
Kom je niet toe aan wat voor jou echt belangrijk is?

Ervaar rust, helderheid en vervulling, door te luisteren naar je diepere verlangens. 

Als je volgt wat je hart je ingeeft, dan maak je keuzes vanuit helderheid en rust, krijg je energie van wat je doet én ervaar je een diep gevoel van vervulling. 

Het is echter niet altijd even makkelijk om te horen wat je hart zegt. Wanneer we druk zijn, hard werken en veel bezig zijn belanden we in de automatische piloot. Als we al een bewuste keuze maken, dan hebben we de neiging om dat te doen vanuit ons hoofd. En daar “horen” we vooral gedachten, twijfels en zorgen, die onze keuzes meestal niet makkelijker maken. 

In de workshop Leven Vanuit Verlangen nemen we je daarom mee in een ontspannend proces, wat je in staat stelt om contact te maken met je diepere verlangens. Het is immers ons hart dat helder spreekt en laat weten wat écht klopt. We hoeven alleen maar te luisteren. 

Het ritme van De Cyclus

In deze praktische en inspirerende workshop nemen we je mee in een proces van loslaten en ontspannen, om van daaruit contact te maken met je diepere verlangens

We doorlopen het model De Cyclus, dat in 12 kraakheldere fasen het ritme van groeien, bloeien, loslaten en opladen beschrijft. Zoals je ook in de cyclus van seizoenen in de natuur terugziet.  

 

Een belangrijk aspect van De Cyclus is de balans tussen yang en yin, tussen doen en ontdoen. Niets in de natuur bloeit het hele jaar. Ook wij kunnen niet continu topprestaties leveren. Om vervulling te ervaren en impact te hebben is het, naast focussen, presteren en doorzetten, minstens net zo belangrijk om periodes van rust en bezinning in te lassen.

Dit praktisch toepasbare model is ontwikkeld door John Schrederhof en gebaseerd op oeroude Oosterse en Westerse filosofieën, zoals de Indianen en het Taoïsme. Die zich al eeuwenlang laten inspireren door het ritme van de natuur en het cyclisch leven.

 

Wat oud-deelnemers zeggen

“Ik heb contact gemaakt met mijn verlangen naar creativiteit, humor, speelsheid en lichtheid.” 

“De dag geeft nieuwe energie, beter inzicht in mezelf en anderen en meer levenslust.”

“Wat fijn en bijzonder dat je met totaal onbekenden zoveel echtheid kan ervaren en zoveel kan delen. Dat geeft mij weer zo’n fijn gevoel dat er ook zoveel goede mensen en gelijkgestemden zijn op deze wereld.”

“De dag is down to earth en goed gefaciliteerd.” 

Wat kan ik verwachten?

De workshop vindt plaats midden in het Amsterdamse Bos. Een unieke locatie die ons de mogelijkheid biedt om niet alleen de natuur als metafoor te gebruiken, maar ook letterlijk in te zetten. Gedurende de dag gaan we regelmatig naar buiten.

De insteek van de workshop is om jou in een kleinschalige*, warme en ontspannen setting de mogelijkheid te bieden:

  • Rust te vinden en op te laden
  • Tot inzichten te komen en te groeien in bewustzijn
  • Technieken te ervaren, die je ook na de dag nog zelf kunt toepassen

Tijdens de dag gebruiken we de 12 stappen van De Cyclus als een spiegel. Door de stappen te doorlopen en ervaren krijg je inzicht in hoe je, vanuit waar je nu staat, een nieuwe beweging in gang zet. Of dat nu een beweging is naar  meer rust en ontspanning of juist naar focus en doelgerichte actie.

Aan het eind van de dag heb je:

  • Contact gemaakt met jouw diepere verlangens op dit moment
  • Inzicht in je kernkwaliteiten en valkuilen
  • Concrete handvatten en technieken om jouw eigen ritme te vinden

* Maximaal 12 deelnemers, waarbij de RIVM richtlijnen uiteraard in acht worden genomen.

Doelgroep

De dag is voor iedereen die voelt dat het leven meer kan zijn dan de dagelijkse routinematige gang van zaken. Mogelijk zit je in een modus van alsmaar doorgaan, zonder ruimte voor rust of bezinning. Of je zit in een fase waarin je veel bereikt, maar zonder dat dit je een gevoel van vervulling geeft. Kortom je hebt behoefte om je bewustzijn te vergroten en een stap te zetten die leidt tot meer vervulling, lichtheid en rust.

Begeleiders

Deze workshop wordt gefaciliteerd door Anneke Dekker en Silvia Hamersma.

Anneke faciliteert deze workshop met veel liefde en plezier sinds 2017. Het is haar missie om anderen te ondersteunen om te leven vanuit het hart in plaats van het hoofd. De Cyclus is daarbij een vaste inspiratiebron.

Silvia Hamersma is als coach en facilitator actief in het hoger onderwijs. Daarnaast heeft ze haar eigen coaching praktijk, waarbij ze piekerende professionals ondersteunt om dichterbij hun eigen behoeftes en verlangens te komen.

Data

15 november 2020 (Amsterdam)

Kosten

De toegangsprijs tot deze Inspiratie Workshop bedraagt €148 (incl. cateringarrangement* en btw**) voor particulieren en €3 donatie aan Dream4kids. Zie kopje Dream4kids voor verdere informatie over de donatie.

*De dag is geheel verzorgd met koffie, thee, lekkers en een uitgebreide, gezonde vegetarische lunch.
**€148 excl. btw indien je ons verzoekt om je bedrijf te factureren.