Van onrust, stress en geleefd worden, naar een ontspannen ritme met balans. Deze eendaagse ‘retraite’ wijst je de weg en biedt talrijke inzichten. 

Voel je dat je leven meer is dan de dagelijkse rush?
Zit je in een modus van alsmaar doorgaan?
Kom je niet toe aan wat voor jou echt belangrijk is?

Ervaar rust, helderheid en vervulling, door te luisteren naar je diepere verlangens. 

Als je volgt wat je hart je ingeeft, dan maak je keuzes vanuit helderheid en rust, krijg je energie van wat je doet én ervaar je een diep gevoel van vervulling

Het is echter niet altijd even makkelijk om te horen wat je hart zegt. Wanneer we druk zijn, hard werken en veel bezig zijn belanden we in de automatische piloot. Als we al een bewuste keuze maken, dan hebben we de neiging om dat te doen vanuit ons hoofd. En daar “horen” we vooral gedachten, twijfels en zorgen, die onze keuzes meestal niet makkelijker maken. 

In de workshop Leven Vanuit Verlangen nemen we je daarom mee in een ontspannend proces, wat je in staat stelt om contact te maken met je diepere verlangens. Het is immers ons hart dat helder spreekt en laat weten wat écht klopt. We hoeven alleen maar te luisteren. 

“Een prachtige dag waarna ik met veel waardevolle inzichten, nieuwe inspiratie en een grote glimlach naar huis ging. Ik heb heel veel veiligheid ervaren waardoor ik mezelf kon openstellen.

Gedurende de dag nam je ons heel mooi mee door de hele cyclus. Met heldere uitleg en passende oefeningen werd het heel inzichtelijk en voelde het voor mij alsof dingen op zijn plek vielen. Een heerlijke stem om naar te luisteren ook! Nogmaals dank en zeer aan te raden!” Anna (30)

Het ritme van De Cyclus

In deze praktische en inspirerende workshop nemen we je mee in een proces van loslaten en ontspannen, om van daaruit contact te maken met je diepere verlangens

We doorlopen het model De Cyclus, dat in 12 kraakheldere fasen het ritme van groeien, bloeien, loslaten en opladen beschrijft. Zoals je ook in de cyclus van seizoenen in de natuur terugziet.  

Een belangrijk aspect van De Cyclus is de balans tussen yang en yin, tussen doen en ontdoen. Niets in de natuur bloeit het hele jaar. Ook wij kunnen niet continu topprestaties leveren. Om vervulling te ervaren en impact te hebben is het, naast focussen, presteren en doorzetten, minstens net zo belangrijk om periodes van rust en bezinning in te lassen.

Dit praktisch toepasbare model is ontwikkeld door John Schrederhof en gebaseerd op oeroude Oosterse en Westerse filosofieën, zoals de Indianen en het Taoïsme. Die zich al eeuwenlang laten inspireren door het ritme van de natuur en het cyclisch leven.

 

Wat oud-deelnemers zeggen

“Ik heb contact gemaakt met mijn verlangen naar creativiteit, humor, speelsheid en lichtheid.” 

“De dag geeft nieuwe energie, beter inzicht in mezelf en anderen en meer levenslust.”

“Wat fijn en bijzonder dat je met totaal onbekenden zoveel echtheid kan ervaren en zoveel kan delen. Dat geeft mij weer zo’n fijn gevoel dat er ook zoveel goede mensen en gelijkgestemden zijn op deze wereld.”

“De dag is down to earth en goed gefaciliteerd.” 

Wat kan ik verwachten?

Door de huidige omstandigheden vind de workshop online plaats. We hebben een zeer afwisselend en ontspannend programma ontwikkeld, waarin we je onder andere uitnodigen om naar buiten te gaan en de natuur op te zoeken. Ook passen we diverse technieken toe, zoals meditatie en visualisatie, die direct ontspanning bieden.

De insteek van de workshop is om jou in een warme en ontspannen setting de mogelijkheid te bieden:

  • Rust te vinden en op te laden
  • Tot inzichten te komen en te groeien in bewustzijn
  • Technieken te ervaren, die je ook na de dag nog zelf kunt toepassen

Tijdens de dag gebruiken we de 12 stappen van De Cyclus als een spiegel. Door de stappen te doorlopen en ervaren krijg je inzicht in hoe je, vanuit waar je nu staat, een nieuwe beweging in gang zet. Of dat nu een beweging is naar  meer rust en ontspanning of juist naar focus en doelgerichte actie.

Aan het eind van de dag heb je:

  • Een helder beeld van wat voor jou nu belangrijk is en waar je voor staat, niet bedacht vanuit je hoofd, maar in lijn met wat je voelt vanuit je hart.
  • Direct toepasbare handvatten en technieken voor ontspanning, overgave, focus en doen, zodat jij de regie kunt nemen om je eigen ritme te vinden. 
  • ​Inzicht in je kernkwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten om een optimaal ritme te vinden. Hoe vind je ontspanning als je kracht ligt in doen en doorzetten? Hoe vind je focus als je kracht ligt in meebewegen en openheid?
  • Energie en rust. Na de dag ben je opgeladen en ontspannen, klaar om dat te doen waar jij behoefte aan hebt.
  • Helderheid rondom wat jou op dit moment verder brengt om te groeien en jouw doelen en verlangens te realiseren.

Doelgroep

De dag is voor iedereen die voelt dat het leven meer kan zijn dan de dagelijkse routinematige gang van zaken. Mogelijk zit je in een modus van alsmaar doorgaan, zonder ruimte voor rust of bezinning. Of je zit in een fase waarin je veel bereikt, maar zonder dat dit je een gevoel van vervulling geeft. Kortom je hebt behoefte om je bewustzijn te vergroten en een stap te zetten die leidt tot meer vervulling, lichtheid en rust.

Workshop begeleiders

Deze workshop wordt gefaciliteerd door Anneke Dekker en Silvia Hamersma.

Anneke faciliteert deze workshop met veel liefde en plezier sinds 2017. Het is haar missie om anderen te ondersteunen om te leven vanuit het hart in plaats van het hoofd. De Cyclus is daarbij een vaste inspiratiebron.

Silvia Hamersma is als coach en facilitator actief in het hoger onderwijs. Daarnaast heeft ze haar eigen coaching praktijk, waarbij ze piekerende professionals ondersteunt om dichterbij hun eigen behoeftes en verlangens te komen.

Data

15 november 2020 (Amsterdam)

Kosten

De toegangsprijs tot deze Inspiratie Workshop bedraagt nu slechts €57 in plaats van €148 (incl. btw* en €3 donatie aan Dream4kids). Zie kopje Dream4kids voor verdere informatie over de donatie.

*excl. btw indien je ons verzoekt om je bedrijf te factureren