De Health Care Recharge Retreat is een programma dat we twee maal per jaar belangeloos voor zorgpersoneel organiseren. Deze Recharge Retreat ondersteunt je om in drie dagen tijd de opgedane spanning en stress te kunnen ontladen, je diepgaand te ontspannen en je energie weer op te laden.

Om dit mogelijk te maken bieden we je een veilige, liefdevolle en warme plek om even voor jezelf te kunnen zorgen. Zelfzorg is van cruciaal belang om de balans in jezelf te kunnen bewaken, rust in je hoofd te hebben, emoties vrij te kunnen laten stromen en je energiehuishouding op peil te houden.  Besteden we onvoldoende aandacht aan zelfzorg, dan is de kans groot dat we op termijn burn-out, depressief of overspannen raken met alle consequenties van dien.

Tijdens deze Health Care Recharge ondersteunen we je op verschillende manieren om je lichaam diepgaand te kunnen ontspannen waardoor de opgedane spanning zich kan ontladen.  Om dat te kunnen doen maken we gebruik van technieken zoals lichaamswerk, massage, mindfulness, ademwerk en yoga. Dit doen we niet alleen om je te ondersteunen om (eenmalig) fysiek en emotioneel te kunnen herstellen, maar vooral om je effectieve technieken aan te reiken die je ook na deze weekend-retreat kunt inzetten om goed voor jezelf te zorgen. Mogelijk zullen daarbij soms wat tranen vloeien vanwege alles waar je in de afgelopen tijd mee bent geconfronteerd, maar we zullen dat weekend vooral het leven vieren op een manier die je je leven lang zult herinneren.

Ook zul je tijdens dit programma weer in contact komen met jouw eigen behoeften en verlangens, waardoor je helderheid creëert over hoe je je werk en leven zou willen inrichten op een manier die het beste bij jou past. Deze Recharge Retreat zal niet alleen een onvergetelijk weekend worden met mooie ervaringen en nieuwe zelfinzichten, maar vooral een moment zijn om jezelf te resetten en met vertrouwen, energie, lichtheid en passie een nieuwe start te kunnen maken.

Doelgroep

De retraite in 2020 hebben we voor artsen en verpleegkundigen verzorgd. In augustus 2021 zullen we dit programma verzorgen voor therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg. 

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door 16 toegewijde coaches en psychologen van Zelfbewust Academy

Data en tijden

28 t/m 30 augustus 2021.  Vrijdag starten we om 19:00 uur, zondag eindigen we uiterlijk om 16:30. De zaterdag kent ook een avondprogramma.

Locatie

Het programma zal plaatsvinden op het prachtige Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Kosten

Als blijk van waardering en dankbaarheid voor jouw toewijding en inzet, is de toegang tot dit programma gratis voor iedereen die tot de beoogde doelgroep behoort. Je bent alleen het cateringarrangement aan Landgoed Zonheuvel verschuldigd.

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat 15 collega’s van Zelfbewust Academy zich belangeloos inzetten om deze retraite te begeleiden en 10 masseurs belangeloos vele massages zullen verzorgen.