De Health Care Recharge Retreat van Zelfbewust Academy is een eenmalig, volledig kosteloos programma dat we exclusief voor artsen en verpleegkundigen organiseren. Na een intense en enerverende corona-periode die je uiterste toewijding en inzet vroeg om de beste zorg voor onze dierbaren te kunnen leveren, bieden wij je dit unieke geschenk om iets voor je terug te kunnen doen.  Deze Recharge Retreat ondersteunt je om in drie dagen tijd de opgedane spanning en stress te kunnen ontladen, je zeer diepgaand te ontspannen en je energie weer op te laden.

Om dit mogelijk te maken bieden we je een veilige, liefdevolle en warme plek om even voor jezelf te kunnen zorgen. Zelfzorg is van cruciaal belang om de balans in jezelf te kunnen bewaken, rust in je hoofd te hebben, emoties vrij te kunnen laten stromen en je energiehuishouding op peil te houden.  Besteden we onvoldoende aandacht aan zelfzorg, dan is de kans groot dat we op termijn burn-out, depressief of overspannen raken met alle consequenties van dien.

Tijdens deze Health Care Recharge ondersteunen we je op verschillende manieren om je lichaam diepgaand te kunnen ontspannen waardoor de opgedane spanning zich kan ontladen.  Om dat te kunnen doen maken we gebruik van technieken zoals lichaamswerk, massage, mindfulness, ademwerk en yoga. Dit doen we niet alleen om je te ondersteunen om (eenmalig) fysiek en emotioneel te kunnen herstellen, maar vooral om je effectieve technieken aan te reiken die je ook na deze weekend-retreat kunt inzetten om goed voor jezelf te zorgen. Mogelijk zullen daarbij soms wat tranen vloeien vanwege alles waar je in de afgelopen tijd mee bent geconfronteerd, maar we zullen dat weekend vooral het leven vieren op een manier die je je leven lang zult herinneren.

Ook zul je tijdens dit programma weer in contact komen met jouw eigen behoeften en verlangens, waardoor je helderheid creëert over hoe je je werk en leven zou willen inrichten op een manier die het beste bij jou past. Deze Recharge Retreat zal niet alleen een onvergetelijk weekend worden met mooie ervaringen en nieuwe zelfinzichten, maar vooral een moment zijn om jezelf te resetten en met vertrouwen, energie, lichtheid en passie een nieuwe start te kunnen maken.

Doelgroep

Artsen en verpleegkundigen die behoefte hebben aan een korte break om opgedane spanning en stress (tijdens een intense corona-periode) te ontladen, diepgaand te ontspannen en de batterij opnieuw op te laden.

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door 20 toegewijde coaches en facilitators van Zelfbewust Academy

Data en tijden

28 t/m 30 augustus 2020.  De dagen starten om 9:30 uur en eindigen uiterlijk om 17:30 uur (Zondag om 16:30)

Locatie

Het programma zal plaatsvinden op het prachtige Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Kosten

Als blijk van waardering en dankbaarheid voor de toewijding en inzet van het zorgpersoneel, is de toegang tot dit programma gratis voor iedereen die tot de beoogde doelgroep behoort.

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat 20 collega’s van Zelfbewust Academy zich belangeloos inzetten om deze retraite te begeleiden, 10 tot 20 masseurs belangeloos zullen ondersteunen, Landgoed Zonheuvel de benodigde ruimtes gratis ter beschikking stelt en de catering en materialen door sponsors worden gefinancierd.

 Jullie waren er voor ons, mogen wij er nu voor jullie zijn?