De Healthcare Recharge Retreat is een programma dat we eenmaal per jaar voor zorgprofessionals organiseren. Deze weekend-retraite ondersteunt je om in drie dagen tijd de opgedane spanning en stress te kunnen ontladen, je diepgaand te ontspannen, belangrijke zelfinzichten op te doen en je energie weer op te laden. 

Om dit mogelijk te maken bieden we je een veilige, liefdevolle en warme plek om even voor jezelf te kunnen zorgen. Zelfzorg is van cruciaal belang om de balans in jezelf te kunnen bewaken, rust in je hoofd te hebben, emoties vrij te kunnen laten stromen en je energiehuishouding op peil te houden. Besteden we onvoldoende aandacht aan zelfzorg, dan is de kans groot dat we op termijn burn-out, depressief of overspannen raken met alle consequenties van dien.

Tijdens deze Healthcare Recharge ondersteunen we je op verschillende manieren om je lichaam en geest diepgaand te kunnen ontspannen waardoor de opgedane spanning zich kan ontladen. Om dat te kunnen doen maken we gebruik van technieken zoals lichaamswerk, massage, mindfulness, ademwerk en yoga. Dit doen we niet alleen om je te ondersteunen om (eenmalig) fysiek en emotioneel te kunnen herstellen, maar vooral om je effectieve technieken aan te reiken die je ook na deze weekend-retreat kunt inzetten om goed voor jezelf te zorgen. Mogelijk zullen daarbij soms wat tranen vloeien vanwege alles waar je in je werk mee wordt geconfronteerd, maar we zullen dat weekend vooral het leven vieren op een manier die je je lang zult herinneren.

Ook zul je tijdens dit programma weer (meer) in contact komen met jouw eigen behoeften en verlangens, wat geen overbodige luxe is als je focus de hele dag op anderen gericht is. Hierdoor creëer je tevens helderheid over hoe je je werk en leven zou willen inrichten op een manier die het beste bij jou en jouw verlangens past.

Deze Recharge Retreat zal niet alleen een onvergetelijk weekend worden met mooie ervaringen en nieuwe zelfinzichten, maar vooral een moment zijn om jezelf te resetten en met vertrouwen, energie, lichtheid en passie een herstart te kunnen maken.

Mocht je na deze retraite de behoefte ervaren om jezelf verder te blijven ontwikkelen op het gebied van zelfzorg, zelfbewustzijn en zingeving, dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij de desbetreffende Circle (onze doorlopende programma’s) van Zelfbewust Academy (zoals de Artsen Circle, Psychologen Circle of Social Worksers Circle bijv.). Meer informatie hierover zullen we op zondagmiddag met je delen.

Doelgroep

De Healthcare Recharge in september 2020 hebben we voor artsen en verpleegkundigen verzorgd, in september 2021 voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg en in november 20022 voor psychiaters, psychologen en social workers. De aankomende Healthcare Recharge zullen we organiseren voor iedereen die in de zorg werkzaam is, zoals huisartsen, doktersassistenten, arts-assistenten, medisch specialisten, tandartsen, psychologen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, social workers enz. 

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door verschillende coaches en masseurs die verbonden zijn aan Zelfbewust Academy.

Data en tijden

De volgende Healthcare Recharge zal plaatsvinden van 25 nov (19:00 uur) t/m 27 nov (uiterlijk 17:00) op het prachtige Landgoed Zonheuvel in de bossen van Doorn.

Kosten

De kosten voor deelname aan dit programma zijn 379 euro, incl. cateringarrangement (lunches, snacks & koffie/thee). Diners en overnachtingen zijn hier niet bij inbegrepen.

Overnachting op Zonheuvel is mogelijk zolang er kamers beschikbaar zijn. Mocht je een kamer willen reserveren, dan verzoeken we je zelf even contact met hen op te nemen. De receptie is bereikbaar op 0343473500. Onze ervaring is dat de beschikbare kamers snel zijn volgeboekt.

Aanmeldingsprocedure

Na ontvangst van je aanmelding ontvang je direct en automatisch een bevestiging dat we je aanmelding hebben ontvangen. Mocht er nog een plek beschikbaar zijn, dan ontvang je van ons enige tijd later een e-mail met aanvullende informatie en de betalingsgegevens.