De Health Care Recharge Retreat is een programma dat we eenmaal per jaar belangeloos voor zorgpersoneel organiseren. Deze retraite ondersteunt je om in drie dagen tijd de opgedane spanning en stress te kunnen ontladen, je diepgaand te ontspannen, belangrijke zelfinzichten op te doen en je energie weer op te laden.

Om dit mogelijk te maken bieden we je een veilige, liefdevolle en warme plek om even voor jezelf te kunnen zorgen. Zelfzorg is van cruciaal belang om de balans in jezelf te kunnen bewaken, rust in je hoofd te hebben, emoties vrij te kunnen laten stromen en je energiehuishouding op peil te houden.  Besteden we onvoldoende aandacht aan zelfzorg, dan is de kans groot dat we op termijn burn-out, depressief of overspannen raken met alle consequenties van dien.

Tijdens deze Health Care Recharge ondersteunen we je op verschillende manieren om je lichaam diepgaand te kunnen ontspannen waardoor de opgedane spanning zich kan ontladen.  Om dat te kunnen doen maken we gebruik van technieken zoals lichaamswerk, massage, mindfulness, ademwerk en yoga. Dit doen we niet alleen om je te ondersteunen om (eenmalig) fysiek en emotioneel te kunnen herstellen, maar vooral om je effectieve technieken aan te reiken die je ook na deze weekend-retreat kunt inzetten om goed voor jezelf te zorgen. Mogelijk zullen daarbij soms wat tranen vloeien vanwege alles waar je in de afgelopen tijd mee bent geconfronteerd, maar we zullen dat weekend vooral het leven vieren op een manier die je je leven lang zult herinneren.

Ook zul je tijdens dit programma weer in contact komen met jouw eigen behoeften en verlangens, wat geen overbodige luxe is als je focus de hele dag op anderen gericht is. Hierdoor creëer je tevens helderheid over hoe je je werk en leven zou willen inrichten op een manier die het beste bij jou en jouw verlangens past.

Deze Recharge Retreat zal niet alleen een onvergetelijk weekend worden met mooie ervaringen en nieuwe zelfinzichten, maar vooral een moment zijn om jezelf te resetten en met vertrouwen, energie, lichtheid en passie een nieuwe start te kunnen maken.

Mocht je na deze retraite de behoefte ervaren om jezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van zelfzorg, zelfbewustzijn en zingeving, dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij de desbetreffende Circle van Zelfbewust Academy (zoals de Psychiaters Circle, Psychologen Circle of Social Workers Circle).  Meer informatie hierover zullen we op zondagmiddag met je delen.

Doelgroep

De Health Care Recharge in 2020 hebben we voor artsen en verpleegkundigen verzorgd. In september 2021 zullen we dit programma verzorgen voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Er is plaats voor 15 psychiaters, 15 psychologen en 15 social workers. Dit aanbod geldt alleen voor mensen die niet eerder aan een programma van onze Academy hebben deelgenomen of momenteel deelnemen. Vanwege het beperkt aantal plaatsen, kunnen we maximaal 2 collega’s van dezelfde organisatie toelaten. 

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door zo’n 25 toegewijde coaches, psychologen en masseurs die verbonden zijn aan Zelfbewust Academy

Data en tijden

Het programma zal plaatsvinden van 3 t/m 5 sept 2021.  Helaas is dit programma inmiddels volgeboekt.

Deze retraite zal plaatsvinden op het prachtige Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Kosten

Deelname aan deze retraite is gratis (er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Je betaalt alleen het cateringarrangement aan Landgoed Zonheuvel dat 70 euro zal bedragen (hier zijn geen diners en overnachtingen bij inbegrepen).