Zelfbewust Academy

Emotionele Release

Dit holistische programma is ontwikkeld voor mensen die zich ervan bewust zijn dat ze bepaalde emoties onderdrukken en zich daarmee een stuk innerlijke rust, energie en levensvreugde ontnemen.  Het biedt je een veilige plek waar je (onverwerkte) emoties, zoals pijn, verdriet en boosheid kunt loslaten. Of het daarbij om pijnlijke gebeurtenissen uit een recent of ver verleden gaat, is niet relevant. Het programma biedt geen vervanging voor therapie en is niet geschikt voor mensen met psychische problemen of aandoeningen.

Dit driedaagse programma biedt je de mogelijkheid om onder onze deskundige begeleiding en in een hele veilige en liefdevolle setting, weer vertrouwd te raken met emoties als pijn, verdriet en boosheid, zodat je deze tijdens de retraite kunt uiten en loslaten.

Dat doen we op zeer holistische wijze door je allerlei verschillende mechanismes aan te reiken die daaraan bijdragen, zoals lichaamswerk, transformational breathing, tension release exercises (TRE), visualisaties, mindfullness-oefeningen en dynamic meditation. 

Ontkende of onderdrukte emoties kunnen te maken hebben met gebeurtenissen uit het recente verleden (bijvoorbeeld het verlies van een dierbare) of uit het verre verleden (denk aan ervaringen in de kindertijd bijvoorbeeld). Dat maakt voor je deelname aan deze retraite niet uit. 

Door het loslaten van onderdrukte emoties herstel je op natuurlijke wijze het contact met je levensenergie, kracht en autonomie. Dat geeft je een groter gevoel van lichtheid, vrijheid  en vreugde, maar maakt het tevens makkelijker om vitaal te zijn, standvastig te blijven wanneer dat nodig is en grenzen te stellen wanneer deze worden overschreden.

Wat je bereid bent los te laten, heeft jou niet langer

"Emoties loslaten voelt voor mij als opruimen, ruimte maken. Elke keer na een emotionele release voel ik me vrijer en weer dichter bij mijzelf."

Alies Zijlstra Mede-oprichter Zelfbewust Academy
BEVRIJDiNG
Voor de meesten van ons zijn pijn en woede ongrijpbare emoties die we (meestal ongemerkt) ver hebben weggestopt. Zo was het als kind bijvoorbeeld vaak niet ok om onze boosheid thuis of op school te uiten en zagen we soms geen andere oplossing dan deze maar te onderdrukken of te ontkennen.
 
En dat is heel jammer, want boosheid was (en is) onze natuurlijke en instinctieve reactie op momenten dat onze ruimte, autonomie of kernwaarden niet werden (of worden) gerespecteerd.
 
De angst voor deze onderdrukte  emoties dragen we als volwassene nog steeds met ons mee en uit zich vaak in gevoelens van irritatie, frustratie, beklemming, spanning, vermoeidheid, machteloosheid, wantrouwen en/of lusteloosheid.
 
Als gevolg daarvan hebben we vaak de neiging om onszelf aan te passen, te gedragen, lief te zijn, te pleasen, in te schikken, onze mond te houden, de lieve vrede te willen bewaren of mensen op afstand te houden, uit angst dat als we zouden laten zien wat we werkelijk voelen of willen, we gekwetst, afgewezen, genegeerd of verlaten zullen worden.
een reset en nieuwe start

Dit programma brengt je niet alleen veel opluchting en energie, maar vooral een moment om jezelf te ‘resetten’ en met helderheid en vertrouwen een nieuwe start te kunnen maken.

Wat brengt deze retraite jou

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door Anouk Smulders (specialist lichaamswerk, transformational breathing en TRE), Simone van Wijk (psychologe en therapeut) en Shiela Kerssies (lifecoach en ervaringsdeskundige) van Zelfbewust Academy.

Data en locatie

Dit programma vindt plaats in de prachtige natuurrijke omgeving van Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

De eerstvolgende retraite vindt plaats van 19 t/m 21 januari a.s.

Kosten

De investering voor dit programma bedraagt €877,-
Dat is inclusief:

✓  6 dagdelen

✓  koffie, thee, lunch en snacks voor 3 dagen

 deskundige begeleiding van 3 facilitators

Graag een zakelijke factuur? Dan komt er btw bij. 

verder ontwikkelen?

Mocht je na deze retraite de behoefte ervaren om jezelf verder te blijven ontwikkelen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, innerlijk leiderschap en spirituele groei, dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij één van de Circles (onze doorlopende programma’s).

Deelnemers over deze retraite
Simone
  Simone

  Psycholoog

  “Voordat ik me bewust werd van het belang van voelen, deed ik veel op de automatische piloot. Ik voelde vooral niet goed wat mijn eigen behoeften waren. Nu ik veel meer in contact sta met mijn gevoel voel ik me energieker en is het gemakkelijker voor me om bewust te blijven van mijn behoeften en verlangens"

  Romy
   Romy

   Ondernemer

   'Emotioneel Release heb ik als 'magisch' ervaren. Wat heerlijk om los te kunnen komen van gedachten en overtuigingen, maar vooral ook om even écht te voelen. De emoties los te laten die ik heb onderdrukt om na dit weekend weer een stuk lichter naar huis te kunnen gaan. De impact die deze retraite heeft gehad, ondersteunt mij nog dagelijks in alle facetten van mijn leven'

   Marieke
    Marieke

    Docente

    'Ik heb het als heel bevrijdend ervaren om eens bij mijn emoties te komen en die los te kunnen laten, iets waar ik in het dagelijks leven niet de ruimte en tijd voor neem. Deze retraite voelde als een warme deken en een veilige plek om volledig te kunnen voelen en los te laten'

    Charlotte
     Charlotte

     GZ-Psycholoog

     'Mindblowing, uit mijn comfortzone, bewustwording, ervaren, doorvoelen, releasen en totaal genieten. Ongelooflijk hoe knap het lijf is en zoveel sneller dan het hoofd. Eigenlijk niet in woorden te omschrijven wat ik tijdens dit programma heb ervaren, maar gewoon ervaren!

     Ben jij klaar voor een reset en een nieuwe start?

     Algemeen

     Onze retraites bieden jou:

     ✓  Diepgaande zelfinzichten
     ✓  Onthaasten & Ontspannen
     ✓  Blijvende transformatie
     ✓  Een warme open sfeer
     ✓  
     Ongekende ervaringen
     ✓  Een prachtige omgeving
     ✓  Culinair genieten

     Vragen of meer info?

     Of stuur een bericht

     Algemeen

     Onze retraites bieden jou:

     ✓  Diepgaande zelfinzichten
     ✓  Onthaasten & Ontspannen
     ✓  Blijvende transformatie
     ✓  Een warme open sfeer
     ✓  
     Ongekende ervaringen
     ✓  Een prachtige omgeving
     ✓  Culinair genieten

     Vragen of meer info?

     Of stuur een bericht

     Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je hier graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.