Wij zijn een onafhankelijke netwerkorganisatie die bestaat uit bevlogen coaches, facilitators en psychologen die een passie delen voor bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei en innerlijk leiderschap. Ieder van ons leidt zijn of haar eigen succesvolle praktijk of bedrijf en heeft vele jaren ervaring achter de rug.

We zijn zeer betrokken bij jouw persoonlijke en spirituele groei en ondersteunen je graag bij  de ontwikkeling van jouw innerlijk en interpersoonlijk leiderschap. Wat ons kenmerkt is onze open, warme en compassievolle benadering, die tegelijkertijd pragmatisch, doortastend en resultaatgericht is.

 

Alies Zijlstra

Als mede-oprichter van Zelfbewust Academy draag ik met een warm hart en een open mind bij aan bewustzijnsontwikkeling.

Naast de begeleiding van de psychologen Circle en Artsen Circle coördineer ik de ontwikkeling en uitvoering van de in-company programma’s.

Wat daarbij bijdraagt is mijn jarenlange ervaring als directeur van Acadamic Vision, een netwerkorganisatie die vele in-company programma’s verzorgt voor universiteiten en hoge scholen. In deze rol begeleid en ondersteun ik vooral directeuren en managementteams bij bewust leiderschap.

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik ook de Vrouwen weekenden, waar we samen ruimte maken om in contact te zijn met onze vrouwelijke energie; onze sensitiviteit, onze beweeglijkheid en innerlijke kracht. Zelf geniet ik ook enorm van deze weekenden waarin we met elkaar het vrouw-zijn vieren!

Mijn vier bijzondere dochters zijn hierbij ook een prachtige spiegel; naast mijn liefdevolle partner vormen zij mijn veilige en warme thuisbasis, van waaruit ik iedere keer vertrek om even later weer heerlijk ‘thuis’ te kunnen komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

John Schrederhof

Mijn levensmissie is om mensen te inspireren tot bewustzijnsontwikkeling en bij te dragen aan een samenleving waar iedereen zich veilig, vrij, vitaal, verbonden en gelukkig voelt en zijn of haar eigen missie in vervulling brengt.

Binnen het team van Zelfbewust Academy coördineer ik de ontwikkeling van de programma’s en diensten van deze netwerkorganisatie.

Ik heb een passie voor het ontwikkelen en begeleiden van bewustwordingsprogramma’s die deelnemers ondersteunen een groeisprong in zelfbewustzijn te bewerkstelligen en een doorbraak in de kwaliteit van leven en werk te creëren.

De afgelopen twintig jaar heb ik zo’n 20.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten en 200 teams begeleid in hun proces van bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Ook heb ik vele leiders en directies begeleid bij de verdere ontwikkeling van hun leiderschap.

Naast dit prachtige werk blijft mijn grootste liefde kwaliteitstijd doorbrengen met mijn levenspartner Alies en mijn drie fantastische zoons.

Anneke Dekker

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik o.a. de workshop Leven vanuit Verlangen, waar we je concrete handvatten bieden om met je verlangens te verbinden. Daarnaast draag ik als coach bij aan het  programma Zelfbewust en ben ik coordinator van Zelfbewust Academy Online.

Met mijn achtergrond als Pedagoog heb ik altijd een fascinatie gehad voor de ontwikkeling van mensen. In 2016 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik (na diverse opleidingen) als coach gestart om me volop op bewustzijnsontwikkeling te kunnen richten.Het is mijn missie om anderen te ondersteunen de regie in hun leven terug te pakken. Door bewuste keuzes te maken, te leven

vanuit verlangens en zo vrijheid, lichtheid en vervulling te ervaren.

Van coachees krijg ik terug dat zij vooral mijn rust, helderheid en veiligheid waarderen. In zowel mijn privé als mijn werkende leven ben ik het allerliefst op ontdekkingstocht. Ik maak graag reizen naar verre landen, kan intens genieten van nieuwe (gezonde) gerechten en ben ook continu zelf in ontwikkeling.

Simone van Wijk

Binnen Zelfbewust Academy ben ik medeoprichter van de Psychologen Circle en begeleid ik de opleiding Transformatieve Psychologie voor Basis- en GZ psychologen. Ik heb een passie voor bewustwording, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ervaar het als een mooie uitdaging om mijn achtergrond als psycholoog te integreren en te combineren met coaching en spiritualiteit.

Mijn missie hierbij is om bij te dragen aan de bewustwording van psychologen en de transformatie van de geestelijke gezondheidszorg.

Ik inspireer en begeleid psychologen om zichzelf te zijn en te blijven in het werk dat ze doen: om zich vanuit autonomie en vrijheid te kunnen verbinden met hun cliënten, om hen met eenvoud en in samenwerking te begeleiden naar meer rust, voldoening en geluk.

Persoonlijk hou ik van het samen-zijn met mijn dierbaren, dieren en de natuur, reizen, onderzoeken en zwemmen.

Wilko Iedema

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik de module Lichaamsgericht Coachen van de Opleiding Integraal Coachen.Mijn grote passie is werken met mensen door bewust en respectvol aanraken en zelfonderzoek. Ik ben ervaringsdeskundig en durf met liefde, vertrouwen, empathie en eerlijkheid contact te maken, aan te pakken en tot het hart van de zaak door te dringen.

Door mijn natuurlijke bezieling en onbegrensde nieuwsgierigheid blijft het Rebalancing Lichaamswerk ontvouwen, vernieuwen en ontwikkelen.

Sinds 1982 begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van Rebalacing en lichaamsgerichte therapie. Ik leef met het besef dat het leven een proces is, en dat waar mensen ook mee komen in mijn praktijk en in de thema- groepen niet vraagt om oplossingen maar om reflectie, onderzoek, inzicht en belichaming en acceptatie.

Ik ben opgeleid in Rebalancing, counseling, Rebirthing, Primal therapie, meditatiebegeleiding, The school for the Work of Byron Katie, Arun Conscious Touch en Arun thai Yoga healing Massage. Daarnaast droeg ik bij aan het boek ‘kom uit je hoofd’, van Lisette Thooft (Happinez).

Anouk Smulders

Binnen Zelfbewust Academy ben ik co-facilitator van de Verpleegkundigen Circle en co-facilitator van ‘Vision Quest’, een prachtige Retreat voor een transformatie naar een leven vanuit verlangens.

Mijn missie is om mensen te ondersteunen om vanuit een hoger bewustzijn een vervullend leven te leiden. Als facilitator creëer ik een veilige ruimte om te leren over jezelf, om los te laten wat je niet meer dient en om in contact te komen met je innerlijk weten.

Voor de transformatie naar een hoger bewustzijn kies ik vaak de ingang via het lichaam: deze draagt oude ervaringen en emoties in zich, die van invloed zijn op de manier waarop we vandaag de dag leven. Technieken zoals yoga, ademwerk en energetisch lichaamswerk ruimen blokkades op en zorgen zo voor een hoger zelfbewustzijn en meer contact met intuïtie.

Thuis in Tilburg leer ik dagelijks van mijn grootste leermeesters in dit leven, mijn kinderen Rosa Lúz en Xavi. Een passie heb ik voor yoga, bootcamp, paarden, skiën, Spaanstalige landen, zingen, dansen in de zon én mijn eigen bewustzijns- en intuïtieve ontwikkeling.

Odette de Theije

Binnen Zelfbewust Academy ben ik één van de docenten van de opleiding Integraal Coachen en faciliteer ik de module Systemisch Coachen. Ad hoc begeleid ik soms ook andere programma’s binnen de Academy.

Sinds 20 jaar ben ik werkzaam als integraal psychiater, leidinggevende en daarnaast als coach/trainer, met een systemische focus.

Ik ben opgeleid in familie- en organisatieopstellingen, tegenwoordig vaker systemisch werken genoemd en begeleid mensen en teams in hun ontwikkeling. Voor mij is het systemisch kijken onlosmakelijk verbonden met mijn zijn en dat integreer ik dan ook altijd in mijn werk.

Naast mijn gezin is een van mijn grote passies het theater, waarin ik ook zelf speel. Dit ervaar ik als een bijzondere manier om verbinding te creëren.

Silvia Hamersma

Binnen Zelfbewust Academy ben ik verantwoordelijk voor de Docenten Circle.

Ik ben namelijk tien jaar lang – met hart en ziel – docent in het hoger onderwijs geweest. Het was een zoektocht naar tijd en ruimte voor mezelf; om op te laden en in ontwikkeling te blijven. Nu is dat precies wat we creëren met de Docenten Circle.

Als facilitator en coach is het mijn missie om mensen te verbinden met zichzelf en van daaruit met de ander. Met een hoger zelfbewustzijn, sta je sterker in contact met je verlangens en drijfveren. Je kunt bewuster kiezen. En makkelijker échte aandacht schenken aan de ander. Dit maakt jouw wereld vrijer, leuker, vriendelijker en lichter.

Al jarenlang doe ik aan boksen en yoga. Ik geniet ervan te verdwalen in bossen en duinen. Ik voel me gelukkig als ik samen ben met familie en vrienden. Lekker tafelen. Mijn gezin – man, zoon en dochter – is mijn warme thuisbasis en ik woon met hen aan zee.

Roy Alards

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik de ZZP-Circle en Kindercoaches Circle. Ik ben gediplomeerd Jongerencoach, Kindercoach en Rots & Water trainer.

Ik spiegel mensen op een eerlijke en liefdevolle manier om in contact te komen met hun diepere verlangens. Daarnaast ondersteun ik hen in het ervaren van de eigen unieke talenten en inspireer hen om in beweging te komen en te gaan voor de intenties die in lijn liggen met hun verlangens.

Ik woon met veel plezier in Huissen samen met mijn vrouw Natasja, twee zonen, Stein en Bas en hond Max. Ik houd van actief sporten (voetbal, wielrennen, hardlopen) en ben al jaren trainer/coach van jeugdselectieteams van onze plaatselijke voetbalvereniging RKHVV.

Gerdien Jansen

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik de ZZP-Circle, de Kindercoaches Circle en de Docenten Circle.

Ik ben op mijn plek en dankbaar als ik kinderen, jongeren, hun ouders en andere volwassenen mag begeleiden tijdens hun zoektocht naar (zelf)vertrouwen, hun eigen ik en antwoorden op hun levensvragen. Groeien in bewustwording is dan de beloning.

Eerder was ik 21 jaar lang werkzaam in het basisonderwijs in allerlei functies en volgde ik o.a. opleidingen tot adjunct-directeur basisonderwijs, Human Dynamics-coach en het masterjaar bij de Magie van Kindercoaching. Ook schreef ik het boek ‘de Sterrenplukmachine’.

Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige dochter en zoon. Ik ben intuïtief en invoelend en voel me liefdevol verbonden met kleine en grote mensen. Naast muziekliefhebber ben ik iemand die heel graag in de natuur is.

 

Heidi Hessing

Binnen Zelfbewust Academy ben ik programmaleider van de Social Workers Circle en co-facilitator van de Verpleegkundigen Circle.

Een echte natuurjunkie kun je mij wel noemen! Graag ga ik op pad de natuur in, waar ik me volledig kan ontspannen en kan opladen: of het nu wandelen, schaatsen, fietsen, skiën, duiken of zeilen is. Naast facilitator en coach ben ik werkzaam als regiomanager in de jeugdzorg. Mijn leven deel ik met mijn lieve man en drie prachtige dochters.

Arnold Timmerman

Binnen Zelfbewust Academy verzorg ik een tweedaagse Dogma Detox® training voor coaches, die deel uitmaakt van de opleiding Integraal Coachen. Dogma Detox biedt een eenvoudige methodiek die is voortgekomen uit mijn eigen ervaring als mens, coach, therapeut, change consultant en auteur.

Na diverse spirituele ervaringen kruiste op 30-jarige leeftijd The Journey van Brandon Bays mijn pad. In 2,5 maand rondde ik de Opleiding tot Journey Practitioner af, waarna ik verhuisde naar Wales en vervolgens met Brandon Bays 4 jaar lang de wereld rondtrok om het Journey curriculum te faciliteren. In 2008 werd me gevraagd ook internationaal presenter te worden van zowel The Journey als het internationale Visionair Leiderschapsprogramma.

In 2012 kwam mijn eerste boek ‘Leadingship’ uit, gevolgd door ‘Meesterschap in Coaching’, ‘Finding Your Breath’ en ‘Zelfsturing’ (co-auteur)

Zeven jaar geleden hebben ik met mijn gezin het roer omgegooid. We zijn naar de bergen in Zuid-Spanje geëmigreerd om daar te kunnen genieten van een levensstijl en een internationaal open-minded gemeenschap. Ons leven is inmiddels verrijkt door een mooie beestenboel en een stukje biologisch paradijs waar we ieder seizoen letterlijk de vruchten van plukken.

Jackie ter Heide

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik, samen met John Schrederhof, de module Verwerken van Emoties.

Als klinisch psycholoog en senior onderzoeker werk ik al 20 jaar in de geestelijke gezondheidszorg op het gebied van psychotrauma. Ik vind het boeiend om mensen te helpen hun traumatische herinneringen een plek te geven en opnieuw hun draai te vinden in hun leven. Dat doe ik met behulp van therapieën als EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Daarnaast draag ik kennis over aan collega’s door artikelen en trainingen.

Dat praten en schrijven vind ik ook privé heel fijn. Ik houd ervan om te eten met vrienden en om columns en andere korte teksten te schrijven. En ik houd veel van Engelse literatuur, muziek en een avondje Netflix.

 

Jeroen Voorburg

Binnen zelfbewust Academy ontwikkel ik het online programma ‘Welzijn, als je lichaam ziek is’. Hierbij gebruik ik de ervaringen en inzichten die ik vorig jaar heb opgedaan nadat ze alvleesklierkanker bij me hadden geconstateerd. Inmiddels een geslaagde Whipple operatie en 12 chemo’s verder ben ik volledig genezen. Mijn verlangen is om als coach anderen vanuit positiviteit te inspireren en inzichten te laten ontdekken, die het ziekteproces wellicht wat ‘draaglijker’ maken.

Na 20 jaar een eigen bedrijf te hebben gehad in de bouwwereld, was voor mij het moment aangebroken om mijn verlangen te volgen en me als coach verder te ontwikkelen. In eerste instantie heb ik dat gedaan als ondernemerscoach, op gebied van zelfbewustzijn, persoonlijke ontwikkeling, ontdekken (beperkende) patronen en persoonlijk leiderschap. Gezien mijn ervaring met ziekte het afgelopen jaar, voel ik een sterk verlangen om van betekenis te zijn voor deze doelgroep en daarmee mogelijk meer welzijn voor ze te creëren en te laten ervaren.

Ik woon in Amersfoort en heb een dochter van 29 en een zoon van 26. Ik heb een passie voor sporten, bergwandelingen, reizen, persoonlijke ontwikkeling en het daadwerkelijk verbinden met elkaar.

Romy Schagen

Binnen Zelfbewust Academy ben ik programmaleider van de Verloskundigen Circle.

Samen met mijn man en dochters van 2 en 5 jaar woon ik in Amsterdam. Ik heb een grote passie voor reizen en andere culturen.

George Ongkiehong

Binnen Zelfbewust Academy coördineer ik de activiteiten op het gebied van marketing en communicatie.

‘Verbinding is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen’. Ik ga voor verbinding in alle aspecten van mijn leven.

Na 25 jaar succesvol communicatiebureaus te hebben geleid ontdekte ik op mijn pad van persoonlijke groei, dat daar mijn passie niet meer zat. Sindsdien combineer ik coaching met marketing- en communicatieadvies.

Mijn passie is verbinding, met mijn lieve vrouw en kinderen, met dieren en de natuur. Maar zeker ook door het maken van muziek. Al sinds mijn kinderjaren ben ik hartstochtelijk muzikant en de chemie die ik ervaar op het podium streef ik in alles na. Voor mij is dat: creatie, samenwerken op gevoel, ontwikkelen van intuïtie, genieten van gezamenlijkheid en ruimte voor groei met elkaar creëren.

Merel Perquin

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik de workshop ‘Mijn Patronen Ontmaskeren’. In mijn ervaring als facilitator, maar vooral als mens, is humor een heerlijke manier om liefdevol naar jezelf en anderen te kijken. Persoonlijke ontwikkeling heeft weleens de neiging om serieus en zwaar te worden en dat kan groei soms in de weg staan. We worstelen allemaal met hetzelfde en hoe heerlijk is het om daar ook gewoon om te kunnen lachen. Daar lenen de patronen die zo mooi beschreven worden in het Enneagram en die we allemaal in meer of mindere mate in ons hebben zich goed voor. Zo komen mijn passie voor cabaret en ontwikkeling op een heerlijke manier samen.

Enthousiast, energiek en ontwapenend zijn woorden die ik vaak terugkrijg van mensen als ze mij omschrijven. Mijn man Floor en onze twee heerlijke dochters vormen voor mij de liefdevolle basis van waaruit ik leef. Ik houd daarnaast van yoga, tennis, lezen en lekker in een kroeg of restaurant met vrienden het leven bespreken. Daarnaast vind ik het heerlijk om te ontdekken, ontwikkelen en te groeien. Dit doe ik ook in mijn werk in het innovatieve onderwijs, waarbij ik diverse organisaties ondersteun om optimale impact te maken.

Shiela Kerssies

Binnen Zelfbewust Academy vervul ik de rol als groepsbegeleider bij de weekend-retreats.  Als coach schep ik (rand)voorwaarden waardoor veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Door mijn achtergrond als maatschappelijk werker,  persoonlijk begeleider, procesondersteuner en mijn sterk ontwikkelde intuïtie ben ik in staat om snel tot de kern te komen. Dit kan confronterend zijn, maar is vanuit een liefdevolle commitment aan jou.

Samen met mijn levenspartner, dochter en poes woon ik in Rosmalen.  Mijn liefde voor de schoonheid van het leven uit ik door te schilderen, zingen,  wandelen of gitaar te spelen. Dingen die een glimlach op mijn gezicht bezorgen zijn situaties waar zachtheid en puurheid zich voordoen, bijvoorbeeld dieren die gekkigheid uithalen, kinderen die lachen, iemand die spontaan een liefdevolle daad pleegt voor zijn medemens.

Bregje Meurkens

Binnen de Zelfbewust Academy vervul ik de rol als groepsbegeleider bij de weekend-retreat Zelfbewust, waar bewustwording centraal staat.

Persoonlijk kan ik niet blijer worden dan samen zijn met vrienden en familie en het voeren van een verbindend gesprek.
Mij verbinden met anderen is een van mijn grootste passies in mijn leven. Van deze passie heb ik mijn werk gemaakt.
Door mijn ervaring in het bedrijfsleven, heb ik een speciale interesse voor mensen die zich binnen een organisatie willen ontwikkelen. Daarnaast begeleid ik mensen ook één op één met coaching

Etoile du Long

Binnen de Zelfbewust Academy draag ik bij als co-facilitator van de Sundance Retreat.

Daarnaast faciliteer ik,  zowel bij de Zelfbewust Academy als in het dagelijkse leven, met heel veel plezier Chakradance™ workshops;

Het is mijn missie om als facilitator mensen een warme, vertrouwde en veilige ruimte te bieden waar ze zich optimaal vrij kunnen bewegen om dichter bij zichzelf te komen en zodoende een positieve bijdrage te kunnen leveren aan hun welzijn en geluk.

Daarnaast inspireer en moedig ik mensen aan om vanuit hartsverlangen hun mooiste leven te leven.

Zelf hou ik van dansen, zingen, reizen, yoga én van mensen!  Ik kan intens genieten van mijn gezin, mooie muziek, een wandeling, een musical, de volle maan, een sterrenhemel, een zonsondergang, stranden en kusten, de prachtige kleuren van de natuur, bloemen en vlinders. Ik geniet daar nog meer van als ik dat kan delen met andere lieve mensen.

Ferdi Rienties

Binnen Zelfbewust Academy houd ik mij bezig met het geven van massages bij een aantal van de retraites die we begeleiden

Op een retraite is het mogelijk dat er weerstanden in ons geactiveerd worden, die zich vastzetten in het lichaam. Een massage kan hierbij een extra ondersteuning bieden. En mocht er geen weerstand zijn, dan is dit een heerlijke vorm van ontspanning!

De massages ondersteunen onze integrale en holistische benadering voor heling en bewustwording van lichaam en geest.  Hierbij zet ik ook graag mijn ervaring met energetische werk in.

Op dit moment ben ook nog als parttime ICT-er actief bij ziekenhuizen. Voor mij is dit nu een mooie combinatie tussen denk -en gevoelswerk. In mijn vrije tijd bezoek ik voetbalwedstrijden en vind ik het heerlijk om te dansen.

Fleur Mollink

Voor een aantal retreats van Zelfbewust Academy verzorg ik de maaltijden voor deelnemers en dat vind ik heerlijk want koken is één van mijn passies! Koken zorgt ervoor dat ik helemaal aanwezig ben in het huidige moment en op creatieve wijze een gezonde en lekkere maaltijd voor de anderen kan klaarmaken. Ik geniet ervan als ik de deelnemers blij kan maken met mijn kookkunsten!

Mijn verlangen is om andere mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen middels o.a. coaching. Sinds ik dit verlangen helder heb en kenbaar gemaakt heb, komen er dingen op mijn pad die mij de kans bieden om me hierin verder te ontwikkelen. Bezig zijn met bewustwording en persoonlijke ontwikkeling heeft mij rust, kracht en vertrouwen gebracht. Vanuit mijn zachtheid, onbevangenheid en oprechtheid kijk ik ernaar uit om mensen te ondersteunen.

Naast koken en bezig zijn met mijn proces van bewustwording en ontwikkeling, word ik blij van reizen, in de natuur zijn, muziek (maken), yoga, meditatie, dansen en verbinden met de mensen om mij heen.