Wij zijn een onafhankelijke netwerkorganisatie die bestaat uit 19 autonome en deskundige facilitators, coaches en psychologen/orthopedagogen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Ieder van ons leidt zijn of haar eigen succesvolle bedrijf of praktijk en heeft vele jaren ervaring achter de rug.

We zijn zeer betrokken bij jouw ontwikkeling als mens en delen een passie voor de ontwikkeling van jezelf (op persoonlijk en spiritueel vlak) en van jouw innerlijk en interpersoonlijk leiderschap. Wat ons kenmerkt is onze open, warme en compassievolle benadering, die tegelijkertijd pragmatisch, doortastend en resultaatgericht is.

 

John Schrederhof

Als oprichter van Zelfbewust Academy coördineer ik de samenwerking binnen deze netwerkorganisatie.

Mijn levensmissie is om mensen te inspireren tot bewustzijnsontwikkeling en bij te dragen aan een samenleving waar iedereen zich veilig, vrij, vitaal, verbonden en gelukkig voelt en zijn of haar eigen missie in vervulling brengt.

Ik heb een passie voor het ontwikkelen en begeleiden van bewustwordingsprogramma’s die deelnemers ondersteunen een groeisprong in zelfbewustzijn te bewerkstelligen en een doorbraak in de kwaliteit van leven en werk te creëren.

De afgelopen twintig jaar heb ik zo’n 20.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten begeleid in hun proces van bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Ook heb ik vele leiders en directies begeleid bij de verdere ontwikkeling van hun leiderschap.

Naast dit prachtige werk blijft mijn grootste liefde kwaliteitstijd doorbrengen met mijn levenspartner Alies en mijn drie bijzondere zoons.

 

 

 

 

 

 

 

Alies Zijlstra

Als mede-oprichter van Zelfbewust Academy draag ik met een warm hart en een open mind bij aan bewustzijnsontwikkeling.

Naast de begeleiding van verschillende programma’s, masterclasses, de psychologen Circle en retraites coördineer ik de ontwikkeling en uitvoering van de in-company programma’s.

Wat daarbij bijdraagt is mijn jarenlange ervaring als directeur van Acadamic Vision, een netwerkorganisatie die vele in-company programma’s verzorgt voor universiteiten en hoge scholen. In deze rol begeleid en ondersteun ik vooral directeuren en managementteams bij bewust leiderschap.

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik ook de Vrouwen weekenden, waar we samen ruimte maken om in contact te zijn met onze vrouwelijke energie; onze sensitiviteit, onze beweeglijkheid en innerlijke kracht. Zelf geniet ik ook enorm van deze weekenden waarin we met elkaar het vrouw-zijn vieren!

Mijn vier bijzondere dochters zijn hierbij ook een prachtige spiegel; naast mijn liefdevolle partner vormen zij mijn veilige en warme thuisbasis, van waaruit ik iedere keer vertrek om even later weer heerlijk ‘thuis’ te kunnen komen.

Simone van Wijk

Binnen Zelfbewust Academy ben ik medeoprichter en eigenaar van de Psychologen Circle en begeleid ik het programma Transformatieve Psychologie voor Basis- en GZ psychologen. Ik heb een passie voor bewustwording, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ervaar het als een mooie uitdaging om mijn achtergrond als psycholoog te integreren en te combineren met coaching en spiritualiteit.

Mijn missie hierbij is om bij te dragen aan de bewustwording van psychologen en de transformatie van de geestelijke gezondheidszorg.

Ik inspireer en begeleid psychologen om zichzelf te zijn en te blijven in het werk dat ze doen: om zich vanuit autonomie en vrijheid te kunnen verbinden met hun cliënten, om hen met eenvoud en in samenwerking te begeleiden naar meer rust, voldoening en geluk.

Persoonlijk hou ik van het samen-zijn met mijn dierbaren, dieren en de natuur, reizen, onderzoeken en zwemmen.

Saya Sprafke

Binnen Zelfbewust Academy vervul ik de rol van facilitator van de Sundance retreat (Ibiza), de ZZP-Circle en de  Communication Cruise. Daarnaast treed ik als coach op binnen het team dat het programma Zelfbewust begeleidt.

Vanuit eigen ervaring weet ik wat het pad van spirituele groei en ontwikkeling kan brengen. Ook weet ik dat er voortdurend patronen op de loer liggen, die maken dat we weer van ons ‘pad’ verwijderd raken. Dat is de reden waarom ik graag mensen ondersteun die een verlangen hebben naar groei en ontwikkeling.

Ik focus me dan ook graag op jouw behoeften, verlangens en passies. Helderheid hierover maakt de weg vrij om een leven te creëren waar je vanuit je hart voor kiest. Ook biedt mijn reflectie een liefdevolle spiegel, wat jou de mogelijkheid geeft om jezelf beter en dieper te leren kennen én te blijven groeien.

Mijn eigen passies zijn yoga, mindfulness, reizen naar zonnige oorden, (plantaardig) eten, dansen, lachen en wandelen in de natuur. Dit alles heb ik weten te integreren in de retraites die ik faciliteer. Mijn grootste passie is dan ook om je mee op (innerlijke) reis te nemen naar Ibiza, om daar lichtheid, energie, levensvreugde en passie te mogen ervaren.

Bregje Meurkens

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik diverse programma’s waar bewustwording centraal staat. De thema’s die hier aan bod komen zijn o.a. zingeving in werk, bewust leidinggeven en het ondersteunen van anderen in hun groei en ontwikkeling.

Mensen omschrijven mij als een betrokken coach die op een eerlijke, veilige en liefdevolle manier confronterend kan zijn, als het nodig is . Naast mijn gave om met volledige aandacht te kunnen luisteren, komt ook mijn talent als spreker mij als facilitator uitstekend van pas.

Persoonlijk kan ik niet blijer worden dan samen zijn met vrienden en familie en het voeren van een verbindend gesprek. Mij verbinden met anderen is een van mijn grootste passies in mijn leven. Ik voel me dan ook dankbaar dat ik van deze passie heb mijn werk heb weten te maken. Door mijn ervaring in het bedrijfsleven heb ik een speciale interesse voor mensen die zich binnen een organisatie willen ontwikkelen.

Jeanette van Duffelen

Binnen Zelfbewust Academy ben ik eigenaar en facilitator van de Docenten Circle. Ik begeleid daarnaast ook complete gezinnen in het programma Thuis.

Van nature weet ik mensen te inspireren en te motiveren om met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan en te blijven. Samen met Bregje Meurkens ben ik zeer actief binnen het onderwijs, waar we diverse stichtingen op verschillende manieren ondersteunen bij de bevordering van de vitaliteit, ontwikkeling en groei van zo’n 1200 docenten. 

Sinds 4 jaar heb ik een nieuwe passie en dat is muziek maken op mijn saxofoon.  Voor mij een uitdagende bezigheid, aangezien ik vier jaar geleden nog geen noot kon spelen. Inmiddels heb ik mij aangesloten bij een groep muzikanten waarmee ik samen prachtige stukken mag spelen.

Anneke Dekker

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik o.a. de Masterclass Leef!, waar we je concrete handvatten bieden om vanuit verlangens te leven. Met Alies faciliteer ik de Masterclass Waarderen Werkt, over de bijzondere kracht van waardering. Daarnaast draag ik als coach bij aan het 4-daagse programma Zelfbewust en ben ik eigenaar en contactpersoon van de Pedagogen Circle.

Met mijn achtergrond als Pedagoog heb ik altijd een fascinatie gehad voor de ontwikkeling van mensen. In 2016 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik (na diverse opleidingen) als coach gestart om me volop op bewustzijnsontwikkeling te kunnen richten.

Het is mijn missie om anderen te ondersteunen de regie in hun leven terug te pakken. Door bewuste keuzes te maken, te leven vanuit verlangens en zo vrijheid, lichtheid en vervulling te ervaren. Van coachees krijg ik terug dat zij vooral mijn rust, helderheid en veiligheid waarderen. In zowel mijn privé als mijn werkende leven ben ik het allerliefst op ontdekkingstocht. Ik maak graag reizen naar verre landen, kan intens genieten van nieuwe (gezonde) gerechten en ben ook continu zelf in ontwikkeling.

Franka Bossers

Binnen Zelfbewust Academy ben ik samen met Bregje Meurkens eigenaar van het programma Bewust Leiderschap. Ik heb oog voor mensen en organisaties en zie het potentieel.

Van oorsprong ben ik technoloog en heb jarenlang leiding gegeven aan teams, zowel in innovatiebedrijven als in productiebedrijven. Daarbij heb ik zelfsturende teams gecreëerd, managementteams opgezet,  projectorganisaties geleid en teams gecoacht en begeleid.

Organisaties creëren met hart en ziel is mijn grootste passie. Ik ondersteun organisaties om te transformeren tot samensturende organisaties waarin mensen elkaars kwaliteiten omarmen, om vervolgens met elkaar resultaat en succes te creëren en vervulling te ervaren.

Ik heb een samengesteld gezin met vier kinderen van mijzelf en twee van mijn partner, in de leeftijd van 11 tot 17. Een prachtige club waar mijn partner en ik eindeloos van genieten en waarmee we veel fijne dingen doen samen. Daarnaast houd ik van wandelen, reizen en hardlopen.

Roy Alards

Binnen Zelfbewust Academy co-faciliteer ik de retraite ‘Bridging the Gap’ in Griekenland en de ‘Samurai Spirit’ in Schotland. Ik ben gediplomeerd Jongerencoach, Kindercoach en Rots & Water trainer.

Ik spiegel mensen op een eerlijke en liefdevolle manier om in contact te komen met hun diepere verlangens. Daarnaast ondersteun ik hen in het ervaren van de eigen unieke talenten en inspireer hen om in beweging te komen en te gaan voor de intenties die in lijn liggen met hun verlangens.

Ik woon met veel plezier in Huissen samen met mijn vrouw Natasja, twee zonen Stein en Bas en hond Max. Ik houd van actief sporten (voetbal, wielrennen, hardlopen) en ben al jaren trainer/coach van jeugdselectieteams van onze plaatselijke voetbalvereniging RKHVV.

Gerdien Jansen

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik samen met mijn collega Roy Alards de prachtige retraite voor jong volwassenen ‘Bridging the Gap’: een bijzondere reis door de natuur van Noord-Griekenland, waar ik met een geweldige doelgroep mag werken in een omgeving die adembenemend is en tegelijkertijd adem gevend.

Ik ben op mijn plek en dankbaar als ik kinderen, jongeren, hun ouders en andere volwassenen mag begeleiden tijdens hun zoektocht naar (zelf)vertrouwen, hun eigen ik en antwoorden op hun levensvragen. Groeien in bewustwording is dan de beloning.

Eerder was ik 21 jaar lang werkzaam in het basisonderwijs in allerlei functies en volgde ik o.a. opleidingen tot adjunct-directeur basisonderwijs, Human Dynamics-coach en het masterjaar bij de Magie van Kindercoaching. Ook schreef ik het boek ‘de Sterrenplukmachine’.

Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige dochter en zoon. Ik ben intuïtief en invoelend en voel me liefdevol verbonden met kleine en grote mensen. Ik ben een muziekliefhebber en een natuurmens.

Heidi Hessing

Binnen Zelfbewust Academy ben ik co-facilitator van de Social Workers Circle en de retraites in Kenia (‘True Nature’ en ‘Roots’).
De eerste keer dat ik bovenaan de vliegtuigtrap stond om een rondreis in Afrika te maken schoten de tranen in mijn ogen en dacht ik ‘hier hoor ik’!

Op dit fantastische continent met al zijn puurheid, aardsheid, prachtige natuur en mensen, nemen we je mee… weg van de wereld die je kent, zodat je je diepgaander kunt verbinden met jezelf en de natuur en antwoorden vindt op vragen die voor jou van wezenlijk belang zijn. Op deze onvergetelijke reis ondersteun ik je op mijn eigen manier; gecommitteerd, met diepgang, speels, nuchter, energiek, betrokken en met humor.

Een echte natuurjunkie kun je mij wel noemen! Graag ga ik op pad de natuur in, waar ik me volledig kan ontspannen en kan opladen: of het nu wandelen, schaatsen, fietsen, skiën, duiken of zeilen is. Naast Facilitator en coach ben ik werkzaam als Regiomanager in de jeugdzorg en coach ik graag mensen met hun puppy. Mijn leven deel ik met mijn lieve man en drie prachtige dochters.

Elsa Stegenga

Binnen Zelfbewust Academy ben ik samen met Bregje Meurkens verantwoordelijk voor het programma ZIN. Dit programma richt zich op zingeving in het werk. Zingeving en voldoening worden vooral ervaren wanneer werk goed past bij wie jij in de kern bent. Wat is dat voor jou? Wat zijn je mogelijkheden? Met onder andere deze vragen gaan we aan de slag.

Ik ben werkzaam als organisatieadviseur en coach, met name op het vlak van management development, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Ik heb zelf ervaren wat het is om keuzes te maken in het leven en in het werk om zo meer in lijn met mijn eigen kern te zijn en te handelen, met onder andere geluk en effectiviteit als resultante.

Mensen kunnen bemoedigen en inspireren om stappen te zetten om zo effectief en gelukkig te zijn, dat is wat mij drijft. Zodat mensen de vrijheid kunnen ervaren om volledig zichzelf te zijn, te kunnen bereiken waar het hart naar uit gaat en zo hun ware aard te zijn ! Ik werk vanuit rust en vertrouwen, geef ruimte en bied houvast door middel van structuur.

George Ongkiehong

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik de programma’s Leef!, verbindend communiceren en maak ik deel uit van het team van coaches van het programma Zelfbewust.

‘Verbinding is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen’. Ik ga voor verbinding in alle aspecten van mijn leven.

Na 25 jaar succesvol communicatiebureaus te hebben geleid ontdekte ik op mijn pad van persoonlijke groei, dat daar mijn passie niet meer zat. Sindsdien combineer ik coaching met marketing- en communicatieadvies.

Mijn passie is verbinding, met mijn lieve vrouw en kinderen, met dieren en de natuur. Maar zeker ook door het maken van muziek. Al sinds mijn kinderjaren ben ik hartstochtelijk muzikant en de chemie die ik ervaar op het podium streef ik in alles na. Voor mij is dat: creatie, samenwerken op gevoel, ontwikkelen van intuïtie, genieten van gezamenlijkheid en ruimte voor groei met elkaar creëren.

Ernst Weerstra

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik de masterclasses LEEF! en “The story of my Life”. Bij het Verteltheater werk ik als coach, workshop facilitator , regisseur en impresario. Ik hou van mooie verhalen, theater voorstellingen, doe aan Biodanza en ga graag skiën.

Mijn kwaliteit is mensen ondersteunen en in contact te komen met hun verlangen, passie, missie, en om dat in hun leven, werk, verhaal of voorstelling vorm te geven. Ik ondersteun mensen om in hun verhaal te vertellen waar ze met hun toekomst naar toe willen, en daarmee ook anderen te inspireren. Zo wil ik het verschil maken voor mensen en ze inspireren, in liefde, openheid, authenticiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Ik krijg een glimlach op mijn gezicht als mensen openhartig en authentiek vertellen vanuit hun liefde en passie voor wat ze willen bereiken, over hun successen maar ook over hun overtuigingen en missers en de lessen die ze daar uit geleerd hebben. Dat inspireert me, en dan voel ik verbondenheid.

Merel Perquin

Binnen Zelfbewust Academy ben ik verantwoordelijk voor de Masterclass ‘Enneagram Cabaret’, die ik samen met John Schrederhof faciliteer. In mijn ervaring als trainer/coach, maar vooral als mens, is humor een heerlijke manier om liefdevol naar jezelf en anderen te kijken. Persoonlijke ontwikkeling heeft weleens de neiging om serieus en zwaar te worden en dat kan groei soms in de weg staan. We worstelen allemaal met hetzelfde en hoe heerlijk om daar ook gewoon om te kunnen lachen. Daar lenen de patronen die zo mooi beschreven worden in het Enneagram en die we allemaal in meer of mindere mate in ons hebben zich goed voor. Zo komen mijn passie voor cabaret en ontwikkeling op een heerlijke manier samen.

Enthousiast, energiek en ontwapenend zijn woorden die ik vaak terugkrijg van mensen als ze mij omschrijven. Mijn man Floor en onze twee heerlijke dochters vormen voor mij de liefdevolle basis van waaruit ik leef. Ik houd daarnaast van yoga, tennis, lezen en lekker in een kroeg of restaurant met vrienden het leven bespreken. Daarnaast vind ik het heerlijk om te ontdekken, ontwikkelen en te groeien. Dit doe ik ook in mijn werk in het innovatieve onderwijs, waarbij ik onze organisaties ondersteun om optimale impact te maken.

Shiela Kerssies

Binnen Zelfbewust Academy vervul ik de rol als coach binnen het 4 daagse programma Zelfbewust.  Als coach schep ik (rand)voorwaarden waardoor veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Door mijn achtergrond als maatschappelijk werker,  persoonlijk begeleider, procesondersteuner  en mijn sterk ontwikkelde intuïtie ben ik in staat om snel tot de kern te komen. Dit kan confronterend zijn, maar is vanuit een liefdevolle commitment aan jou.

Samen met mijn levenspartner, dochter en poes woon ik in Rosmalen.  Mijn liefde voor de schoonheid van het leven uit ik door te schilderen, zingen,  wandelen of gitaar te spelen. Dingen die een glimlach op mijn gezicht bezorgen zijn situaties waar zachtheid en puurheid zich voordoen, bijvoorbeeld dieren die gekkigheid uithalen, kinderen die lachen, iemand die spontaan een liefdevolle daad pleegt voor zijn medemens.

Jolien de Jong

Binnen  Zelfbewust Academy ben ik werkzaam als natuurvoedingskok voor een aantal retraites.

Na mijn studie als natuurvoedingsadviseur heb ik al veel mensen kunnen enthousiasmeren over natuurvoeding en bewust kunnen maken wat het met je lichaam, geest en ziel kan doen. Met de juiste kennis en aandacht voor natuurvoeding tijdens de retraites zorg ik dat je lichaam voldoende rust krijgt, je hoofd weer helder wordt en je liefde voor wat moeder natuur ons schenkt, weer aangeraakt wordt.

Mijn grootste verlangen en tevens mijn missie is om bij te dragen aan een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen zich bewust worden van hun eigen potentie en levenskracht. De meeste tijd besteed ik dan ook graag aan persoonlijke ontwikkeling en natuurvoeding, het is niet voor niets dat ik hier mijn werk van heb gemaakt.

Ik ontmoet je graag op een van onze retraites!

Ferdi Rienties

Binnen Zelfbewust Academy houd ik mij bezig met het geven van massages bij een aantal van de retraites die we begeleiden.

Op een retraite is het mogelijk dat er weerstanden in ons geactiveerd worden, die zich vastzetten in het lichaam. Een massage kan hierbij een extra ondersteuning bieden. En mocht er geen weerstand zijn, dan is dit een heerlijke vorm van ontspanning!

De massages ondersteunen onze integrale en holistische benadering voor heling en bewustwording van lichaam en geest.  Hierbij zet ik ook graag mijn ervaring met energetische werk in.

Op dit moment ben ook nog als parttime ICT-er actief bij ziekenhuizen. Voor mij is dit nu een mooie combinatie tussen denk -en gevoelswerk. In mijn vrije tijd bezoek ik voetbalwedstrijden en vind ik het heerlijk om te dansen.