Wij zijn een onafhankelijke netwerkorganisatie die bestaat uit 18 autonome en deskundige coaches, facilitators, psychologen en organisatie-deskundigen delen een passie voor bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei en leiderschapsontwikkeling. Ieder van ons leidt zijn of haar eigen succesvolle praktijk of bedrijf en heeft vele jaren ervaring achter de rug.

We zijn zeer betrokken bij jouw persoonlijke en spirituele groei en ondersteunen je graag bij  de ontwikkeling van jouw innerlijk en interpersoonlijk leiderschap. Wat ons kenmerkt is onze open, warme en compassievolle benadering, die tegelijkertijd pragmatisch, doortastend en resultaatgericht is.

 

John Schrederhof

Als oprichter van Zelfbewust Academy coördineer ik de ontwikkeling van de programma’s en diensten binnen deze netwerkorganisatie.

Mijn levensmissie is om mensen te inspireren tot bewustzijnsontwikkeling en bij te dragen aan een samenleving waar iedereen zich veilig, vrij, vitaal, verbonden en gelukkig voelt en zijn of haar eigen missie in vervulling brengt.

Ik heb een passie voor het ontwikkelen en begeleiden van bewustwordingsprogramma’s die deelnemers ondersteunen een groeisprong in zelfbewustzijn te bewerkstelligen en een doorbraak in de kwaliteit van leven en werk te creëren.

De afgelopen twintig jaar heb ik zo’n 20.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten en 200 teams begeleid in hun proces van bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Ook heb ik vele leiders en directies begeleid bij de verdere ontwikkeling van hun leiderschap.

Naast dit prachtige werk blijft mijn grootste liefde kwaliteitstijd doorbrengen met mijn levenspartner Alies en mijn drie bijzondere zoons.

 

 

 

 

 

 

 

Alies Zijlstra

Als mede-oprichter van Zelfbewust Academy draag ik met een warm hart en een open mind bij aan bewustzijnsontwikkeling.

Naast de begeleiding van verschillende programma’s, masterclasses, de psychologen Circle en retraites coördineer ik de ontwikkeling en uitvoering van de in-company programma’s.

Wat daarbij bijdraagt is mijn jarenlange ervaring als directeur van Acadamic Vision, een netwerkorganisatie die vele in-company programma’s verzorgt voor universiteiten en hoge scholen. In deze rol begeleid en ondersteun ik vooral directeuren en managementteams bij bewust leiderschap.

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik ook de Vrouwen weekenden, waar we samen ruimte maken om in contact te zijn met onze vrouwelijke energie; onze sensitiviteit, onze beweeglijkheid en innerlijke kracht. Zelf geniet ik ook enorm van deze weekenden waarin we met elkaar het vrouw-zijn vieren!

Mijn vier bijzondere dochters zijn hierbij ook een prachtige spiegel; naast mijn liefdevolle partner vormen zij mijn veilige en warme thuisbasis, van waaruit ik iedere keer vertrek om even later weer heerlijk ‘thuis’ te kunnen komen.

Simone van Wijk

Binnen Zelfbewust Academy ben ik medeoprichter van de Psychologen Circle en begeleid ik de opleiding Transformatieve Psychologie voor Basis- en GZ psychologen. Ik heb een passie voor bewustwording, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ervaar het als een mooie uitdaging om mijn achtergrond als psycholoog te integreren en te combineren met coaching en spiritualiteit.

Mijn missie hierbij is om bij te dragen aan de bewustwording van psychologen en de transformatie van de geestelijke gezondheidszorg.

Ik inspireer en begeleid psychologen om zichzelf te zijn en te blijven in het werk dat ze doen: om zich vanuit autonomie en vrijheid te kunnen verbinden met hun cliënten, om hen met eenvoud en in samenwerking te begeleiden naar meer rust, voldoening en geluk.

Persoonlijk hou ik van het samen-zijn met mijn dierbaren, dieren en de natuur, reizen, onderzoeken en zwemmen.

Saya Sprafke

Binnen Zelfbewust Academy vervul ik de rol van facilitator van de Sundance retreat (Ibiza), de  Communication Cruise en de workshop Kracht van Mindfulness. Daarnaast treed ik als coach op binnen het team dat het programma Zelfbewust begeleidt.

Vanuit eigen ervaring weet ik wat het pad van spirituele groei en ontwikkeling kan brengen. Ook weet ik dat er voortdurend patronen op de loer liggen, die maken dat we weer van ons ‘pad’ verwijderd raken. Dat is de reden waarom ik graag mensen ondersteun die een verlangen hebben naar groei en ontwikkeling.

Ik focus me dan ook graag op jouw behoeften, verlangens en passies. Helderheid hierover maakt de weg vrij om een leven te creëren waar je vanuit je hart voor kiest. Ook biedt mijn reflectie een liefdevolle spiegel, wat jou de mogelijkheid geeft om jezelf beter en dieper te leren kennen én te blijven groeien.

Mijn eigen passies zijn yoga, mindfulness, reizen naar zonnige oorden, (plantaardig) eten, dansen, lachen en wandelen in de natuur. Dit alles heb ik weten te integreren in de retraites die ik faciliteer. Mijn grootste passie is dan ook om je mee op (innerlijke) reis te nemen naar Ibiza, om daar lichtheid, energie, levensvreugde en passie te mogen ervaren.

Wilko Iedema

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik het programma Lichaamsgericht Coachen.

Mijn grote passie is werken met mensen door bewust en respectvol aanraken en zelfonderzoek.

Ik ben ervaringsdeskundig en durf met liefde, vertrouwen, empathie en eerlijkheid contact te maken, aan te pakken en tot het hart van de zaak door te dringen.

Door mijn natuurlijke bezieling en onbegrensde nieuwsgierigheid blijft het Rebalancing Lichaamswerk ontvouwen, vernieuwen en ontwikkelen.

Sinds 1982 begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van Rebalacing en lichaamsgerichte therapie. Ik leef met het besef dat het leven een proces is, en dat waar mensen ook mee komen in mijn praktijk en in de thema- groepen niet vraagt om oplossingen maar om reflectie, onderzoek, inzicht en belichaming en acceptatie.

Ik ben opgeleid in Rebalancing, counseling, Rebirthing, Primal therapie, meditatiebegeleiding, The school for the Work of Byron Katie, Arun Conscious Touch en Arun thai Yoga healing Massage. Daarnaast droeg ik bij aan het boek ‘kom uit je hoofd’, van Lisette Thooft (Happinez).

Silvia Hamersma

Binnen Zelfbewust Academy ben ik verantwoordelijk voor de Docenten Circle.

Ik ben namelijk tien jaar lang – met hart en ziel – docent in het hoger onderwijs geweest. Het was een zoektocht naar tijd en ruimte voor mezelf; om op te laden en in ontwikkeling te blijven. Nu is dat precies wat we creëren met de Docenten Circle.

Als facilitator en coach is het mijn missie om mensen te verbinden met zichzelf en van daaruit met de ander. Met een hoger zelfbewustzijn, sta je sterker in contact met je verlangens en drijfveren. Je kunt bewuster kiezen. En makkelijker échte aandacht schenken aan de ander. Dit maakt jouw wereld vrijer, leuker, vriendelijker en lichter.

Al jarenlang doe ik aan boksen en yoga. Ik geniet ervan te verdwalen in bossen en duinen. Ik voel me gelukkig als ik samen ben met familie en vrienden. Lekker tafelen. Mijn gezin – man, zoon en dochter – is mijn warme thuisbasis en ik woon met hen aan zee.

Anneke Dekker

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik o.a. de workshop Leven vanuit Verlangen, waar we je concrete handvatten bieden om met je verlangens te verbinden. Met Alies faciliteer ik de Masterclass Waarderen Werkt, over de bijzondere kracht van waardering. Daarnaast draag ik als coach bij aan het  programma Zelfbewust en ben ik contactpersoon van de (Ortho)pedagogen Circle.

Met mijn achtergrond als Pedagoog heb ik altijd een fascinatie gehad voor de ontwikkeling van mensen. In 2016 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik (na diverse opleidingen) als coach gestart om me volop op bewustzijnsontwikkeling te kunnen richten.

Het is mijn missie om anderen te ondersteunen de regie in hun leven terug te pakken. Door bewuste keuzes te maken, te leven vanuit verlangens en zo vrijheid, lichtheid en vervulling te ervaren. Van coachees krijg ik terug dat zij vooral mijn rust, helderheid en veiligheid waarderen. In zowel mijn privé als mijn werkende leven ben ik het allerliefst op ontdekkingstocht. Ik maak graag reizen naar verre landen, kan intens genieten van nieuwe (gezonde) gerechten en ben ook continu zelf in ontwikkeling.

Romy Schagen

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik het programma ‘Zin’. Een zeer waardevol programma voor iedereen die het verlangen heeft om met positieve energie naar zijn of haar werk te gaan, maar ook met diezelfde energie weer naar huis gaat. Een plek waar je productief en succesvol kunt zijn op een manier die jou van nature past. Ik heb mogen ervaren hoe het is om een werkomgeving te creëren waarin je, werkt vanuit je talent en passie. Met het programma ‘Zin’ ondersteun ik jou om in ontdekking te zijn met je behoeftes en verlangens op het gebied van werk.

Samen met mijn man en dochters van 2 en 5 jaar woon ik in Amsterdam. Ik heb een enorme passie voor reizen en andere culturen. Die passie blijft aangewakkerd dankzij stichting Muses, die ik heb opgericht nadat ik vrijwilligerswerk in Guatemala heb gedaan. Vanuit de stichting trainen wij vrijwilligers met als doel de impact van vrijwilligerswerk wereldwijd te vergroten. Regelmatig word ik geïnspireerd door prachtige verhalen van vrijwilligers die overal op de wereld hun steentjes bijdragen een diverse projecten.

Roy Alards

Binnen Zelfbewust Academy faciliteer ik samen met Gerdien Jansen de programma’s ‘Thuis’ en ‘Bewust ouderschap’.  Daarnaast faciliteer ik de retraite ‘Samurai Spirit’ (programma voor mannen) en ‘Bridging the Gap’ (voor jong-volwassenen). Ik ben gediplomeerd Jongerencoach, Kindercoach en Rots & Water trainer.

Ik spiegel mensen op een eerlijke en liefdevolle manier om in contact te komen met hun diepere verlangens. Daarnaast ondersteun ik hen in het ervaren van de eigen unieke talenten en inspireer hen om in beweging te komen en te gaan voor de intenties die in lijn liggen met hun verlangens.

Ik woon met veel plezier in Huissen samen met mijn vrouw Natasja, twee zonen Stein en Bas en hond Max. Ik houd van actief sporten (voetbal, wielrennen, hardlopen) en ben al jaren trainer/coach van jeugdselectieteams van onze plaatselijke voetbalvereniging RKHVV.

Gerdien Jansen

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik samen met mijn collega Roy Alards de retraite voor jong volwassenen ‘Bridging the Gap’: een bijzondere reis door de natuur van Noord-Griekenland, waar ik met deze doelgroep mag samenwerken in een omgeving die adembenemend en tegelijkertijd adem-gevend is.

Ik ben op mijn plek en dankbaar als ik kinderen, jongeren, hun ouders en andere volwassenen mag begeleiden tijdens hun zoektocht naar (zelf)vertrouwen, hun eigen ik en antwoorden op hun levensvragen. Groeien in bewustwording is dan de beloning.

Eerder was ik 21 jaar lang werkzaam in het basisonderwijs in allerlei functies en volgde ik o.a. opleidingen tot adjunct-directeur basisonderwijs, Human Dynamics-coach en het masterjaar bij de Magie van Kindercoaching. Ook schreef ik het boek ‘de Sterrenplukmachine’.

Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige dochter en zoon. Ik ben intuïtief en invoelend en voel me liefdevol verbonden met kleine en grote mensen. Naast muziekliefhebber ben ik iemand die heel graag in de natuur is.

Heidi Hessing

Binnen Zelfbewust Academy ben ik co-facilitator van de Social Workers Circle en de retraites ‘True Nature’ en ‘Roots’ die beiden in Kenia plaatsvinden. De eerste keer dat ik bovenaan de vliegtuigtrap stond om een rondreis in Afrika te maken schoten de tranen in mijn ogen en dacht ik ‘hier hoor ik’!

Op dit fantastische continent met al zijn puurheid, aardsheid, prachtige natuur en mensen, nemen we je mee… weg van de wereld die je kent, zodat je je diepgaander kunt verbinden met jezelf en de natuur en antwoorden vindt op vragen die voor jou van wezenlijk belang zijn. Op deze onvergetelijke reis ondersteun ik je op mijn eigen manier; gecommitteerd, met diepgang, speels, nuchter, energiek, betrokken en met humor.

Een echte natuurjunkie kun je mij wel noemen! Graag ga ik op pad de natuur in, waar ik me volledig kan ontspannen en kan opladen: of het nu wandelen, schaatsen, fietsen, skiën, duiken of zeilen is. Naast facilitator en coach ben ik werkzaam als regiomanager in de jeugdzorg. Mijn leven deel ik met mijn lieve man en drie prachtige dochters.

George Ongkiehong

Binnen Zelfbewust Academy coördineer ik de activiteiten op het gebied van marketing en communicatie.

‘Verbinding is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen’. Ik ga voor verbinding in alle aspecten van mijn leven.

Na 25 jaar succesvol communicatiebureaus te hebben geleid ontdekte ik op mijn pad van persoonlijke groei, dat daar mijn passie niet meer zat. Sindsdien combineer ik coaching met marketing- en communicatieadvies.

Mijn passie is verbinding, met mijn lieve vrouw en kinderen, met dieren en de natuur. Maar zeker ook door het maken van muziek. Al sinds mijn kinderjaren ben ik hartstochtelijk muzikant en de chemie die ik ervaar op het podium streef ik in alles na. Voor mij is dat: creatie, samenwerken op gevoel, ontwikkelen van intuïtie, genieten van gezamenlijkheid en ruimte voor groei met elkaar creëren.

Ernst Weerstra

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik de workshops “Leven vanuit Verlangen’ en ‘Mijn Levensverhaal Herschrijven’. Bij het Verteltheater werk ik o.a. als regisseur en impresario. Ik hou van mooie verhalen, theater voorstellingen, doe aan Biodanza en ga graag skiën.

Mijn kwaliteit is mensen ondersteunen om in contact te komen met hun verlangen, passie, missie, en om dat in hun leven, werk, verhaal of voorstelling vorm te geven. Ik ondersteun mensen om in hun verhaal te vertellen waar ze met hun toekomst naar toe willen, en om daarmee ook anderen te kunnen inspireren. Zo wil ik het verschil maken voor mensen en ze inspireren tot openheid, authenticiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Ik krijg een glimlach op mijn gezicht als mensen openhartig en authentiek vertellen – vanuit liefde en passie – wat ze willen bereiken; als ze delen over hun successen maar ook over de missers en de lessen die ze eruit hebben getrokken. Dat inspireert me en geeft me een gevoel van verbondenheid.

Merel Perquin

Binnen Zelfbewust Academy begeleid ik de workshop ‘Mijn Patronen Ontmaskeren’. In mijn ervaring als facilitator, maar vooral als mens, is humor een heerlijke manier om liefdevol naar jezelf en anderen te kijken. Persoonlijke ontwikkeling heeft weleens de neiging om serieus en zwaar te worden en dat kan groei soms in de weg staan. We worstelen allemaal met hetzelfde en hoe heerlijk is het om daar ook gewoon om te kunnen lachen. Daar lenen de patronen die zo mooi beschreven worden in het Enneagram en die we allemaal in meer of mindere mate in ons hebben zich goed voor. Zo komen mijn passie voor cabaret en ontwikkeling op een heerlijke manier samen.

Enthousiast, energiek en ontwapenend zijn woorden die ik vaak terugkrijg van mensen als ze mij omschrijven. Mijn man Floor en onze twee heerlijke dochters vormen voor mij de liefdevolle basis van waaruit ik leef. Ik houd daarnaast van yoga, tennis, lezen en lekker in een kroeg of restaurant met vrienden het leven bespreken. Daarnaast vind ik het heerlijk om te ontdekken, ontwikkelen en te groeien. Dit doe ik ook in mijn werk in het innovatieve onderwijs, waarbij ik diverse organisaties ondersteun om optimale impact te maken.

Shiela Kerssies

Binnen Zelfbewust Academy vervul ik de rol als coach binnen het programma Zelfbewust.  Als coach schep ik (rand)voorwaarden waardoor veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Door mijn achtergrond als maatschappelijk werker,  persoonlijk begeleider, procesondersteuner  en mijn sterk ontwikkelde intuïtie ben ik in staat om snel tot de kern te komen. Dit kan confronterend zijn, maar is vanuit een liefdevolle commitment aan jou.

Samen met mijn levenspartner, dochter en poes woon ik in Rosmalen.  Mijn liefde voor de schoonheid van het leven uit ik door te schilderen, zingen,  wandelen of gitaar te spelen. Dingen die een glimlach op mijn gezicht bezorgen zijn situaties waar zachtheid en puurheid zich voordoen, bijvoorbeeld dieren die gekkigheid uithalen, kinderen die lachen, iemand die spontaan een liefdevolle daad pleegt voor zijn medemens.

Jolien de Jong

Binnen Zelfbewust Academy co-faciliteer ik het programma ‘Leven vanuit mijn verlangens’ en ‘Mijn Levensverhaal Herschrijven’. Tevens verzorg ik op dit moment de natuurvoeding voor verschillende retreats. En ben ik in mijn dagelijks leven met ontzettend veel passie werkzaam als coach.

Ik voel mij als een wilde rivier met vele bochten, en zo sta ik ook in het leven. Vanuit vertrouwen en liefde laat ik mij graag mee voeren met alle facetten die het leven mij biedt en blijf ik dicht bij mezelf. Diegene die mij elke dag daarin spiegelt is mijn zoon Kyan. Zo ervaar ik dagelijks een dosis dankbaarheid, een liefdevolle samenwerking binnen Zelbewustacademy en is het een groot cadeau om anderen te inspireren naar een zelfbewust leven!

Mijn grootste verlangen en tevens mijn missie is om bij te dragen aan een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen zich bewust worden van hun eigen potentie en levenskracht. De meeste tijd besteed ik dan ook graag aan persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en groei.

Ik kijk er naar uit om jou te mogen ontmoeten in een van onze programma’s.

Ferdi Rienties

Binnen Zelfbewust Academy houd ik mij bezig met het geven van massages bij een aantal van de retraites die we begeleiden.

Op een retraite is het mogelijk dat er weerstanden in ons geactiveerd worden, die zich vastzetten in het lichaam. Een massage kan hierbij een extra ondersteuning bieden. En mocht er geen weerstand zijn, dan is dit een heerlijke vorm van ontspanning!

De massages ondersteunen onze integrale en holistische benadering voor heling en bewustwording van lichaam en geest.  Hierbij zet ik ook graag mijn ervaring met energetische werk in.

Op dit moment ben ook nog als parttime ICT-er actief bij ziekenhuizen. Voor mij is dit nu een mooie combinatie tussen denk -en gevoelswerk. In mijn vrije tijd bezoek ik voetbalwedstrijden en vind ik het heerlijk om te dansen.