Als we voortdurend in actie zijn en moeilijk kunnen loslaten, dan kan het zijn dat iets in ons zich sterk identificeert met wat we doen en de resultaten die we ermee willen bereiken. En dat kan heel verleidelijk zijn omdat we in deze modus in staat zijn om in korte tijd veel te kunnen doen. Maar als ons ‘doen’ los komt te staan van ons ‘zijn’, dan verliezen we niet alleen het contact met wie we werkelijk zijn, maar ook het gevoel van verbondenheid met anderen.

Als dit contact met ons ware zelf gebrekkig is, dan proberen we een zelfbeeld hoog te houden of aan een onecht zelf te voldoen, dat de goedkeuring en erkenning van anderen verdient. We zijn dan continue in beweging, opgewonden en onder hoogspanning aan het presteren. We voelen ons daar doorgaans prima bij, omdat we onder dergelijke omstandigheden het gevoel hebben dat we vol in het leven staan en de behaalde resultaten ons voldoening geven, ook al is het maar kortstondig.

Tegelijkertijd lopen we het risico dat de eisen, discipline en chronische druk die we onszelf opleggen tot een burnout, ernstige ziekte of chronische vermoeidheid leidt en we de val van ‘zeer actief’ naar ‘non-actief’ maken. En juist voor mensen met deze energieke instelling en patronen, roept dit scenario een groot schrikbeeld op.

Het programma Desert Light ondersteunt je om een betere balans te creëren tussen doen en niet-doen, focus en loslaten, doorzetten en ontspannen. Je wordt je veel bewuster wanneer je op automatische piloot en puur op wilskracht door het leven gaat en wat je onbewuste drijfveren daarbij zijn. Doordat je makkelijker contact maakt met je gevoel, word je je bewust van je diepste verlangens, de dingen die er voor jou echt toe doen.

In contact met je verlangens, verbind je je met de natuurlijke energiebron in jezelf die onuitputtelijk is, zolang je met je verlangens en lichaam in verbinding blijft en naar beiden luistert. Deelname aan deze retraite brengt je een hogere mate van innerlijke rust, verbondenheid, vervulling en vitaliteit. Mocht je de ‘salto naar beneden’ al hebben gemaakt, dan biedt dit programma bewustwording, zelfinzichten en vertrouwen op weg naar je herstel.

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door Jeanette van Duffelen en Heidi Hessing

Locatie

Deze retraite van Zelfbewust Academy zal plaatsvinden in de woestijn van Marokko

Voor meer informatie, bel Jeanette van Duffelen op 06-34837320