Maak in deze workshop kennis met de ongekende kracht van Mindfulness.

We doen er doorgaans alles aan om onszelf ‘goed’ of gelukkig te voelen. Echter ontkomen we er niet aan dat er gebeurtenissen zijn die een gevoel van spanning of onrust losmaken. Hoe blijven we ook dan gecenterd binnenin onszelf, om te genieten van alles wat er is?

Tijdens deze workshop brengen we dit alles terug naar de eenvoud, door geheel aanwezig te zijn bij het ‘hier en nu’. Je leert een aantal krachtige tools en concrete technieken van mindfulness, die je een plek van rust brengen in een veranderende wereld.

“Mindfulness brengt je een veilige thuishaven binnenin jezelf”

Mindful, wat is dat?

Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’. De meeste mensen leven constant in hun hoofd – in hun gedachten. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over de toekomst: “Ik moet morgen even langs m’n vader”, “Vanmiddag moet dat verslag af”, “Straks ga ik schoonmaken, en daarna even die mailtjes wegwerken”.

Met mindfulness richt je juist je aandacht op het heden. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent. Mindfulness leert je oordeelvrij, mild en vriendelijk te kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Je leert om gedachten, emoties en gevoelens waar te nemen, i.p.v. erin meegezogen te worden.

Genieten van het ‘nu’

Deze krachtige workshop leert je te genieten van het ‘nu’. De grootste prijs die we betalen als we niet aanwezig zijn in het nu, is dat we uit verbinding raken. We verliezen de verbinding met onszelf en dus ook met onze behoeften en verlangens in het moment.

Het trainen van je geest

Waardevolle tools en concrete technieken krijg je op deze dag aangereikt, die praktisch toepasbaar zijn in je dagelijkse leven én die je kunt inzetten in de begeleiding die je biedt aan anderen. Je krijgt inzicht in hoe onze geest werkt en wat er gebeurt waardoor we op de automatische piloot handelen. Daarnaast gaan we aan de slag met krachtige oefeningen om je geest te trainen en ga je naar huis met handvatten om in je dagelijkse leven te integreren.

Voor ieder die aandachtig wil leven

  • Deze workshop is uiterst geschikt wanneer je bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen en mensen ondersteunt op professioneel vlak (als coach/trainer/zorgverlener/begeleider/leidinggevende etc.).
  • Voor ieder die in het dagelijks leven gefocust is op diverse rollen (collega, partner, ouder, verzorger) en veelal in de actiemodus staat, waardoor ‘ontdoen’ soms lastig kan zijn.
  • Voor ieder die veel in hun hoofd bezig zijn of soms niet weten wat ze kunnen doen om af te schakelen.
  • Wanneer je wel eens (werk)druk ervaart, wat voor lichamelijke spanningen kan leiden.

Facilitator

Saya Sprafke is coach en facilitator van bewustwordingsprogramma’s en draagt met passie, enthousiasme en energie bij aan bewustzijnsontwikkeling. Naast de begeleiding van verschillende programma’s, workshops en retraites, begeleidt zij als coach mensen 1-op-1 bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

Locatie

Deze workshop vindt plaats op Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Datum

Voor de datum van de aankomende workshop, bel ons even op 06-15619825

Kosten

De toegangsprijs tot deze workshop bedraagt €148 (incl. cateringarrangement en btw) voor particulieren en 3,- donatie aan Dream4kids. Zie kopje Dream4kids voor verdere informatie over de donatie.

€148 excl. btw indien je ons verzoekt om je bedrijf te factureren.

Inschrijven

Klik hier voor het inschrijfformulier of mail voor meer info naar saya@zelfbewustacademy.nl.
Wil je liever eerst nog wat meer weten? Bel Saya dan gerust op 0615619825