Tandarts zijn betekent vooral gericht zijn op anderen, op je patiënten, aan wie je optimale zorg verleent en bij de nodige preventie begeleidt. Is er daarnaast ook ruimte voor jezelf? Voor jouw ontwikkeling als tandarts, maar vooral ook als mens?

De resultaten die je dagelijks boekt en de dankbaarheid van patiënten kunnen je het plezier en de vervulling brengen om elke dag weer aan de slag te gaan. Maar het vakgebied en de gerichtheid op anderen brengt ook met zich mee dat er soms weinig ruimte is om even stil te staan bij jezelf en vragen als:

– Hoe creëer ik ruimte voor mijzelf met de volle agenda die ik heb?
– Hoe houd ik mijzelf in balans met wat het werk fysiek en energetisch van mij vraagt?
– Hoe zorg ik ervoor dat ik plezier en vervulling in mijn werk als tandarts behoud?
– Wat is op dit moment voor mij echt belangrijk in mijn leven?
– Is het werk als tandarts wel iets wat ik de rest van mijn leven wil doen?
– Hoe kan ik mijzelf verder ontwikkelen als mens en tandarts?

Als we te weinig ruimte nemen voor onszelf om stil te staan bij dit soort vragen, dan kunnen we soms het gevoel krijgen dat we door ons werk gedomineerd worden en de controle en sturing op ons werk en leven enigszins kwijt zijn.

Ben jij werkzaam als tandarts en herken jij je in één of meerdere van de voorgaande vragen?

Dan biedt dit bijzondere doorlopende jaarprogramma, de Tandartsen Circle, je de mogelijkheid om af en toe een moment van rust, reflectie en inspiratie in te bouwen. Om even afstand te nemen van je werk en je cliënten en tijd en ruimte voor jezelf te creëren. Maar ook om antwoorden te vinden op vragen waar je mee loopt.

Deze Circle biedt je de mogelijkheid om samen met collega’s in een open, heldere en respectvolle sfeer jezelf te blijven ontwikkelen als mens en als professional. Enerzijds om steeds dichter bij jezelf te kunnen komen, anderzijds om na elke sessie met concrete ideeën en praktische instrumenten aan de slag te kunnen gaan.

Door steeds bewuster te worden van jezelf, maak je niet alleen voor jezelf een groot verschil, maar ben je tevens in staat om nog beter bij te kunnen dragen aan het welzijn van je patiënten.

Tijdens de bijeenkomsten van deze Circle doe je allerlei inzichten op over aspecten en gebieden in je leven, die op dat moment het meest belangrijk voor je zijn. Maar je ontdekt tevens welke dingen in het leven je de meeste voldoening en vervulling brengen, zodat je je werk en leven kunt inrichten op een manier die echt bij je past.

Tenslotte bieden de sessies je alle ruimte om te leren van de persoonlijke ervaringen en inzichten van je collega’s uit het veld. Door de interactieve opzet van de Circle en het groepsproces, is elk lid van deze groep in staat om veel meer over zichzelf te ontdekken dan hij of zij ooit alleen of in een individueel coachingstraject zou kunnen bewerkstelligen.

Voor meer informatie over de opzet en meerwaarde van een Circle zie de DLA Circles

Begeleiders

Alies Zijlstra

foto

Na een korte loopbaan als tandarts, werkte Alies ruim 20 jaar als adviseur, trainer en coach bij ACTA in Amsterdam. In de afgelopen tien jaar heeft ze zich vooral gericht op de begeleiding en coaching van directeuren, tandartsen, hoogleraren, leidinggevenden en teams in de Zorg en in het Onderwijs.

Doelgroep

Aanmelden voor de Tandartsen Circle is mogelijk voor iedereen die als tandarts werkzaam is en/of een tandartspraktijk leidt. Een kennismakingsgesprek zal deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Locatie

Landgoed Zonheuvel in Doorn

Kosten

1400 euro p.j. (excl.BTW, incl.cateringkosten)

Data

4 dagen (1 sessie per kwartaal) en minimaal 3 avondsessies

Voor meer informatie bel ons even op 06-18966997