Omdat we opgroeien in een samenleving waar het onderdrukken van emoties nog steeds de norm is, hebben we zelf vaak de neiging om hetzelfde te doen. Als we onze emoties niet volledig kunnen voelen of uiten, dan houden we ze echter in het lichaam vast en creëren we ongemerkt allerlei patronen, die deze emoties voor onszelf onzichtbaar en onbereikbaar maken.

De grootste prijs die we betalen voor het ontkennen of wegvluchten van deze emoties is een gevoel van innerlijke leegte. Ons ego tracht deze leemte angstvallig op te vullen met een overmaat aan werk, activiteiten, afspraken met vrienden, festivals/feestjes, televisieseries, computergames of andere afleidingen. ‘Consumeren’ neemt het dan van ‘voelen’ over, maar kan nooit het gevoel van leegte compenseren dat we diep van binnen ervaren.

Dit verandert vaak wanneer we een confronterende situatie meemaken, die ons dwingt om onze emoties onder ogen te zien; denk aan het verlies van een dierbare, een scheiding, ontslag, faillissement, burn-out, een chronische of ernstige ziekte, een ongeval of blijvend letsel bijvoorbeeld. In een dergelijke situatie of fase van ons leven komen we op een tweesprong terecht: we kunnen volharden in het ontkennen van onze emoties (met alle consequenties van dien) of ervoor kiezen om ons eraan over te geven, waarmee we onszelf bevrijden van een enorme last.

Met je deelname aan Beautiful Release creëer je voor jezelf de mogelijkheid om op een veilige manier te ontdekken en te voelen wat er in jouw aanwezig is, om zo je emoties weer de vrije loop te kunnen laten. Dat is een spannend maar zeer bevrijdend proces: het brengt je innerlijke rust, ruimte en levendigheid. De energie die daarbij vrij komt, kun je voor nieuwe en zinvolle doeleinden gebruiken. De crisis of levensfase waarin je je bevindt, kun je met nieuwe ogen bekijken.

Maar het helpt je ook om weer in contact te staan met de behoeften en verlangens die zich van moment tot moment in jou aanwezig zijn of zich aandienen. Door naar deze behoeften te luisteren, ben je in staat om beter voor jezelf te zorgen en diepgaande vervulling in je leven te ervaren.

Begeleiders

Dit programma wordt begeleid door en Shiela Kerssies.

Data

Aankomende Beautiful Release:

  • Is nog niet gepland, op met mocht je interesse hebben neem dan contact op met Shiela Kerssies.

Een telefonisch kennismakingsgesprek zal deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Locatie

Deze retraite van Zelfbewust Academy zal plaatsvinden op Portugal

Voor meer informatie, bel Shiela Kerssies